Menu
 1. Home
 2. Screens
 3. Screen standaard

Solano Screen standaard

Solano
Screen standaard
Screen standaard
Screen standaard
Screen Standaard
Solano Screen Standaard thuis bij onze klant
Screen standaard
Screen standaard
Screen standaard
Screen Standaard
Solano Screen Standaard thuis bij onze klant
Bereken je prijs en bestel
1.
Afmetingen
2.
Omkasting
3.
Kleuren
4.
Uitvoering
5.
Bediening
6. 7.
Montage
Type omkasting
uitleg
85 mm
Max. 350 x 200 cm
95 mm
Max. 400 x 340 cm
105 mm
Max. 400 x 350 cm
125 mm
Max. 500 x 500 cm
Breedte in centimeters
uitleg
Hoogte in centimeters
Jouw prijs
€ 99,95
50% korting
Adviesprijs € 199,90
Waarom Solano Wonen?
Snelle levering
direct uit de fabriek
5 jaar garantie
op het gehele product
Tot wel 50% goedkoper
dan in de winkel
Klantwaardering 8.8
op Feedback Company
Veilig achteraf betalen
via Klarna

Informatie Screen standaard

Het standaard screen van Solano biedt optimale bescherming tegen de zon en hinderlijke schitteringen. Onze screens zijn van de betere A-kwaliteit. De omkasting, geleiders en onderlijst zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in vele RAL kleuren. Het Sergé glasvezeldoek is  afkomstig van kwaliteitsmerken zoals Helioscreen® en Copaco®.

Meer informatie

Screens; goedkope zonwering

Een screen is een zeer duurzame, doeltreffende en goedkope vorm van zonwering. Een screen houdt licht en warmte tegen en geeft privacy. De speciale stof maakt het mogelijk dat je overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom. Daarnaast is een screen een stabiele en windvaste zonwering en neemt het weinig ruimte in dankzij de vlakke montage.

Groothandelsprijzen

Door goede deals te sluiten met verschillende fabrikanten, grootschalige inkoop en lage kosten kunnen wij onze producten tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. Wij zijn daarom absoluut de goedkoopste screensleverancier van Nederland en België.

Standaard screen of ritsscreen

Het verschil tussen standaard screens en ritsscreens (of zipscreen) is de rits die bij ritsscreens aan het doek genaaid is. Een standaard screen is goedkoper omdat het doek los in de geleiders zit (dus zonder rits). Op windgevoelige plaatsen is het aan te raden een ritsscreen aan te schaffen.

Kijk bij Keuzehulp voor meer uitleg over de verschillende types screens.

Bediening van screens

Een standaard screen kan zowel met bandopwinder als met elektrische bediening worden geleverd. Meer informatie over de motoren vind je op de bestelpagina.

Screendoeken 

Een overzicht van de doeksoorten:

 • Sergé 3% Dit is ons bestverkopende screendoek van Helioscreen, met een lichtdoorlatendheid van 3%. Het biedt optimale bescherming tegen zonnestralen, terwijl het nog steeds mogelijk is om van binnen naar buiten te kijken zonder dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken.
 • Sergé 1% Screendoek biedt een alternatief voor de doeken met een 3% openheidsfactor. Met een veel minder open structuur laat dit doek aanzienlijk minder zonlicht door, waardoor het effectiever is in het weren van de zon dan een 3% doek.
 • Sergé 600 5% Dit lichtdoorlatende screendoek van Copaco heeft een lichtdoorlatendheid van 5%, waardoor het een subtiele balans biedt tussen lichtinval en privacy.
 • Sergé 600 Lunar 0% Ons populairste verduisterende screendoek van Copaco zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.
 • Satiné 21154 0% Dit verduisterende screendoek van Mermet zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.
 • Soltis B92 0% Dit verduisterende screendoek van Serge Ferrari zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.

Lasnaad
Bij een hoogte van 285 cm of meer krijgen screendoeken een horizontale lasnaad. Voor Satine-doeken is dit vanaf 210 cm en voor Solits-doeken vanaf 170 cm.

Afmeting omkasting (kapmaat) screens

Wanneer je op de bestelpagina de maten invoert, selecteert ons bestelsysteem automatisch de juiste omkasting (kapmaat). Hoe groter de afmeting van het screen, hoe grotere omkasting er nodig is om het doek in op te bergen. Een klein raam kan bijvoorbeeld met kastmaat van 8,5 cm maar voor een schuifpui is een grotere kastmaat nodig.  

De omkastingen zijn gemaakt van 100% hoogwaardig aluminium. 

Soorten omkasting 

De omkasting en geleiders zijn opgebouwd uit aluminium profielen en componenten. De omkasting is leverbaar in een standaard model met afgeschuinde rand, een rechte omkasting of ronde omkasting.
Wij leveren de screens in alle RAL kleuren. Je kunt de gewenste RAL kleur op de bestelpagina aangeven.

Bedieningsmogelijkheden standaard screen

Een standaard screen kan zowel met bandopwinder of slingerstang (oogwindwerk) als elektrische bediening geleverd worden. 

Wanneer je kiest voor een bandopwinder, wordt deze met een doorvoerset geleverd. Bij elektrische bediening kun je een keuze maken uit onze huismerkmotor of verschillende types somfy motoren. Wij geven op alle motoren maar liefst 5 jaar garantie.

Geleiders standaard screen

De breedte van een geleider is 3 cm (30 mm).

 • HTF geleiders worden gebruikt om een screen direct op een muur of kozijn te plaatsen.
 • HTF+LIP geleiders hebben een extra flens (zijstuk) waardoor er geen kier ontstaat tussen het doek en de geleiders.
 • LHTF geleiders worden gebruikt om een screen tussen twee muren in te plaatsen. 
 • LHTF+LIP geleiders hebben een extra flens (zijstuk) waardoor er geen kier ontstaat tussen het doek en de geleiders.

Opvulprofielen screen

Als er een obstakel zoals een uitstekende deur- of raamklink in de weg zit, kun je opvulprofielen meebestellen. De profielen worden achter de geleiders vastgeklikt. Er is keuze uit 2, 4 of 6 opvulprofielen. Met 2 opvulprofielen komt het screen 2 centimeter naar voren, bij 4 opvulprofielen 4 centimeter en bij 6 opvulprofielen 6 centimeter.

Technische specificaties

Minimale afmetingen 40 cm breed x 30 cm hoog
Maximale afmetingen 500 cm breed x 500 cm hoog
Systeemkleur Alle RAL kleuren
Bediening Handbediend of elektrisch
Te ontraden gebruik

De screen moet opgetrokken worden bij windkracht > 5 Bft.

Glasvezeldoek

Glasvezeldoek kan mogelijk plooien vertonen na assemblage in een screen. Deze plooien ontstaan uit de verhoging die ontstaat na elke oprolling van het screendoek op de oprolbuis. Deze plooien zijn eigen aan een afgewerkte screen en mogelijk zichtbaar bij het uitrollen van het screendoek. De kans op deze plooien is groter bij koude temperaturen en/of wanneer het doek langere tijd in opgerolde toestand is geweest. Bij gemiddelde tot hogere temperaturen of bij langer uithangen van het doek, zullen deze mogelijke plooien niet tot nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Oxidatie en reinigingsvoorschriften

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen