Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Keuzehulp: Zonwering laten monteren of zelf plaatsen?

Keuzehulp: Zonwering laten monteren of zelf plaatsen?

Keuzehulp: Zonwering laten monteren of zelf plaatsen?
5 min. leestijd

Wil je nieuwe zonwering bestellen? Een knikarmscherm bijvoorbeeld? Dan zijn er een aantal keuzes die je dient te maken. De gewenste afmetingen en de kleur bijvoorbeeld. Vervolgens zijn er nog een aantal extra opties zoals handmatige of elektrische bediening. Tot slot beslis je of je wel of geen montage afneemt. Twijfel je? Dat begrijpen we. Je bent namelijk niet de enige! Klanten bellen ons geregeld op voor advies. In dit blog hopen we je te helpen de knoop door te hakken.


Deze zonwering wordt vaak met montage besteld


Beslisboom

Geen zin om alles te lezen? Ook dat begrijpen we! Daarom hebben we onderstaande beslisboom gecreëerd. Zo ontdek je in één oogopslag wat de beste keuze is voor jou: Met of zonder montage.

Beslisboom Zonwering laten monteren of zelf plaatsen

5 beslissingsfactoren

De keuze tussen wel of geen montage is in principe afhankelijk van vijf factoren: Je tijd, budget, de garantie, je klusvaardigheid en ‘zin’. Hieronder lichten we al deze beslissingsfactoren verder toe.

1. Tijd

Een bestelling met montage zal altijd langer op zich laten wachten dan een bestelling zonder montage. De levertijd van een maatwerk zonwering product bedraagt gemiddeld 3-4 weken. Kies je voor een afwijkende RAL kleur? Tel hier dan 10 werkdagen bij op. Is het product geleverd? Dan worden de agenda’s van de klant en onze monteurs naast elkaar gelegd. Hoe snel het product gemonteerd kan worden is afhankelijk van de beschikbaarheid van beide partijen. Gewoonlijk bedraagt de wachttijd 6 weken. In de zomermaanden kan de wachttijd echter flink oplopen! Dit zijn hoogtijdagen in de zonweringbranche. Over het algemeen denkt men namelijk pas na over de aanschaf van zonwering wanneer de zon daadwerkelijk schijnt. Dit geldt voornamelijk voor buitenzonwering, zoals knikarmschermen. Echter zorgt de grote vraag naar buitenzonwering er tevens voor dat de wachttijden voor montage van binnenzonwering oplopen. Dus heb je haast? Overweeg dan zeker of zelf monteren een mogelijkheid is.

Tip: Raadpleeg onze actuele levertijden voor de huidige tijdsindicatie.

2. Budget

Een andere belangrijke factor is je budget. Logischerwijs is een product zonder montage goedkoper dan andersom. De exacte montageprijs is afhankelijk van het type product. Zie onze montagetarieven voor de exacte kosten per product. Het plaatsen van rolgordijnen neemt minder tijd in beslag dan het plaatsen van screens. Daarom liggen de montagekosten voor binnenzonwering lager dan voor buitenzonwering. Wees wel eerlijk tegen jezelf over je eigen kunnen (hierover later meer). Een fout gemonteerd product kan namelijk sneller defect gaan. In dit geval is goedkoop natuurlijk duurkoop.

3. Garantie

Dit is een mooi bruggetje naar de volgende beslissingsfactor: Garantie. Vertoont je zonwering defecten omdat je deze zelf verkeerd hebt gemonteerd? Dan valt dit natuurlijk buiten je garantie. Heeft de monteur - in een zeer uitzonderlijk geval - een fout gemaakt? Dan ligt de fout natuurlijk bij ons en zullen we er alles aan doen om tot een goede oplossing te komen. Op de montagewerkzaamheden geven we standaard 1 jaar garantie. Dus wil je het zekere voor het onzekere? Dan doe je er verstandig aan om je product te laten monteren.

4. Klusvaardigheid

Of je zelf in staat bent om jouw product te monteren is grotendeels afhankelijk van het soort product. De meeste mensen zijn prima in staat om een rolgordijn te plaatsen. Zolang je de handleiding maar goed volgt, komt het meestal wel goed. Een screen plaatsen vergt echter meer expertise. Bovendien is dit een klus voor twee personen. Niet alleen is het plaatsen zelf moeilijker, maar in de meeste gevallen zal je het screen ook op de netstroom moeten aansluiten. Of je in staat bent om elektrische screens zelf te monteren, hangt natuurlijk van je eigen klusvaardigheid af. Bekijk de handleiding en maak zelf de inschatting of je dit kunt. Uiteraard kunnen wij geen uitspraak doen over jouw vaardigheden.

5. ‘Zin’

Last but not least: Heb je überhaupt zin om zelf aan de slag te gaan? Misschien ben je wel in staat om de montage zelf uit te voeren, maar wil je hier simpelweg geen vrije tijd aan opofferen. Heel begrijpelijk! Na een week hard werken heb je gewoon behoefte aan een rustig weekend. Ook in dit geval is de keuze voor montage heel logisch.

Checklist

Ter afsluiting zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

  • Levering met montage duurt ca. 6 weken langer.

  • In het hoogseizoen (zomer) lopen montagetijden nog verder op. Zie actuele levertijden.

  • Raadpleeg de montagetarieven voor de exacte prijs per product.

  • Vertoont je zonwering defecten omdat je deze zelf verkeerd hebt gemonteerd? Dan valt dit natuurlijk buiten je garantie.

  • Op de montagewerkzaamheden geven we standaard 1 jaar garantie.

  • Raadpleeg de handleiding om in te schatten of je de klus zelf kunt klaren.

Solano Wonen showroom zonneschermen

Contact

Heb je toch nog vragen? Over zonwering laten monteren of zelf plaatsen? Of een totaal ander onderwerp? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste en vakkundige team staat je graag te woord. Wil je de producten eerst in het echt zien? Ook dat is een mogelijkheid. Kom langs in onze 400m² showroom in Leeuwarden. Hier maak je in één keer kennis met ons volledige assortiment: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, overkappingen. rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal als je verhuisplannen hebt. Tot gauw?

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen