Menu

KEJE Klemhor

KEJE
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Nu 15% korting
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
Klemhor
+2
Bereken je prijs en bestel
1.
Afmetingen
2.
Kleuren
3.
Uitvoering
4. 5.
Montage
Breedte in centimeters
meetinstructies
Hoogte in centimeters
Jouw prijs
€ 79,95
50% korting
Adviesprijs € 159,90

De 15% extra korting wordt verrekend in de winkelwagen

Bekijk de actievoorwaarden

Waarom Solano Wonen?
Snelle levering
direct uit de fabriek
3 jaar garantie
op het gehele product
Tot wel 50% goedkoper
dan in de winkel
Klantwaardering 8.8
op Feedback Company
Veilig achteraf betalen
via Klarna

Informatie Klemhor

De KEJE klemhor op maat is speciaal ontwikkeld voor draaikiepramen waarbij een inzethor niet past. Bijvoorbeeld wanneer het kozijn te strak sluit en de flens van een inzethor te dik is. Dit is vrijwel altijd het geval bij aluminium kozijnen. De klemhor wordt van binnenuit in het kozijn geklemd. Zonder boren en schroeven!

Meer informatie

Klemhor draaikiepraam

Zoek je geschikte horren voor aluminium kozijnen met draaikiepramen? Dan is een klemhor de beste keuze. Aluminium kozijnen sluiten namelijk zo strak dat de flens van een inzethor te dik is. De klemhor wordt dan ook wel aluminium kozijn hor genoemd. Soms is dit ook het geval bij kunststof en houten kozijnen. Ook dan is een klemhor een goede oplossing. Een klemhor heeft namelijk geen flens, maar uiterst dunne roestvrijstalen klemmen. Deze klemmen zich vast aan de binnenzijde van het kozijn. Zo kan het raam gesloten worden zonder druk op het beslag van het kozijn. Het aluminium frame van een klemhor is rondom voorzien van een borstel. Deze zorgt voor een perfecte afsluiting tegen insecten.

Verschil klemhor en inzethor

Een klemhor heeft geen flens rondom en een inzethor wel. Als het kozijn erg strak sluit kan deze flens te veel druk geven. Hierdoor sluit het raam niet goed meer. Een klemhor is dan een beter alternatief. Deze klem je aan de binnenzijde van het kozijn vast middels klemmen. Een hor zonder schroeven dus! Een klemhor is bij vrijwel alle draaikiepramen mogelijk. Toch wordt er - indien mogelijk - eerder gekozen voor een inzethor. Een inzethor is namelijk goedkoper en oogt strakker door het ontbreken van zichtbare klemmen.

Soorten gaas klemhor

Behalve met standaard zwart of grijs gaas, kan de klem hor ook met pollengaas of petscreen geleverd worden. Pollengaas is fijnmaziger en houdt bijna 100% van de pollen tegen. Zo kunnen personen met een pollenallergie binnenshuis hooikoortsvrij leven. Lees ons blog over pollenhorren voor meer informatie. Petscreen is 7x sterker dan gewoon gaas. Daardoor beschadigt het minder snel in een omgeving met huisdieren of jonge kinderen.

Overige informatie klemhor

De klemhor wordt op maat gemaakt door middel van in verstek gezaagde hoeken. Wanneer het product hoger is dan 1500 mm, zal het product altijd worden voorzien van een tussenstijl. Dit product is leverbaar in vier soorten gaas, namelijk grijs gaas, zwart gaas, pollengaas of aluminium gaas. De Klemhor is leverbaar in meerdere RAL kleuren maar kan tegen meerprijs ook in een andere RAL kleur worden  gespoten. 

Meten van een klemhor

Dankzij onze heldere instructies is inmeten zeer eenvoudig. Je hoeft alleen de dagmaat door te geven. Hier hoef je geen speling vanaf te trekken. Wel dien je rekening te houden met de afmetingen van de profielen, het type raam, eventuele ventilatieroosters, lekdorpels en zonwering zoals rolluiken op het kozijn waardoor de hor niet zou kunnen passen. Twijfel je? Bel of mail gerust! Onze vakkundige medewerkers helpen je graag verder. Of plan een meetafspraak in!

Klemhor plaatsen

De klemhor wordt net als een inzethor van binnenuit geplaatst. In tegenstelling tot een inzethor steek je de klemhor eerst naar buiten. Vervolgens zet je de klemhor van buitenaf in het kozijn en sluit je de klemmen aan de zijkant of onderkant. De roestvrij stalen klemmen, klemmen zich aan de binnenzijde vast van het kozijn waardoor het raam gesloten kan worden zonder druk op het beslag van het kozijn.

Technische specificaties

Technische tekening

Breedte 20 - 150 cm
Hoogte 20 - 250 cm
Montage In het kozijn

Systeemkleur

Alle RAL kleuren
Bevestiging Zonder schroeven en boren van binnenuit te plaatsen. Bij montage steek je de hor eerst naar buiten en sluit je de hor tegen het kozijn m.b.v. de stalen klemmen die op het frame gemonteerd zijn. Bij een houten kozijn valt de hor (van binnenuit bekeken) achter de aluminium of stalen strip.
Klemhoogte Keuze uit 4 klemhoogtes: 5, 10, 17 en 23 mm
Tussenstijl Vanaf 150 cm hoogte wordt een tussenstijl geplaatst
Materiaal Profiel: aluminium
Gaas: grijs gaas, zwart gaas, aluminium gaas of pollengaas

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetservice