KEJE Klemhor

KEJE
Klemhor Klemhor Klemhor Klemhor Klemhor Klemhor Klemhor detail Klemhor Klemhor Klemhor
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Montage
Breedte in centimeters
Hoogte in centimeters
Jouw prijs
€ 79,95
€ 133,25
40% korting op adviesprijs
 • Levertijd circa 10 werkdagen
  rechtstreeks vanuit de fabriek
 • 3 jaar garantie
  op het gehele product
 • Tot wel 40% goedkoper
  dan in de winkel
 • Veilig achteraf betalen
  via Klarna

Omschrijving

De klemhor is een vaste raamhor speciaal gemaakt voor draaikiep-ramen. Een klemhor wordt meestal gekozen als een inzethor (of inklemhor) niet kan, bijvoorbeeld als het kozijn te strak sluit waardoor de flens van een inzethor net iets te dik is. De klemhor wordt van binnen uit wordt geplaatst. De klemmen zorgen ervoor dat de hor geklemd zit in het kozijn. 

Meer informatie

Productinformatie klemhor

De Klemhor is een vaste raamhor welke speciaal is ontwikkeld voor een aluminium-, houten- of kunststof draai-kiepraam (kiepkantelraam).

Een klemhor, niet te verwarren met een inzethor of inklemhor, is speciaal bedoeld voor ramen waarbij een inzethor/inklemhor niet kan. Een klemhor heeft geen flens zoals bij een inzethor, maar uiterst dunne roestvrijstalen klemmen. De klemmen hebben verschillende dieptes, afhankelijk van de ruimte in je kozijn. 

De Klemhor bestaat uit een vast aluminium frame, voorzien van een borstel voor een perfecte afsluiting tussen het product en het kozijn, zodat er geen insecten meer naar binnen kunnen. 

Verschil klemhor en inzethor

Een klemhor wordt net als een inzethor speciaal gemaakt voor kunststof, houten en aluminium draai-kiepramen. Als het kozijn erg strak sluit, kan de flens die rondom een inzethor zit, teveel druk geven waardoor het raam niet meer goed sluit. Een klemhor is dan een beter alternatief. Een klemhor heeft roestvrijstalen klemmen die zich aan de binnenzijde van het kozijn vastklemmen waardoor het raam gesloten kan worden zonder druk op het beslag van het kozijn. 

Soorten gaas klemhor

Behalve met standaard gaas, kan de klemhor ook met pollengaas of aluminium gaas worden geleverd. Aluminium gaas is bijvoorbeeld handig als vogels bij het gaas kunnen komen.

Petscreen voor huisdieren

Wij bieden ook de mogelijkheid petscreen gaas te plaatsen in onze horren. Het speciale petscreen gaas is 7x sterker dan gewoon gaas en zal dus minder snel beschadigen in een omgeving met jonge kinderen of huisdieren.

Montage klemhor

De klemhor wordt net als een inzethor van binnenuit geplaatst. Bij het monteren steek je de klemhor eerst naar buiten. Vervolgens zet je de klemhor van buitenuit in het kozijn en sluit je de draaiwervels aan de zijkant of onderkant. De roestvrij stalen klemmen, klemmen zich aan de binnenzijde vast van het kozijn waardoor het raam gesloten kan worden zonder druk op het beslag van het kozijn. 

Overige informatie klemhor

De klemhor wordt op maat gemaakt door middel van in verstek gezaagde hoeken. Wanneer het product hoger is dan 1500 mm, zal het product altijd worden voorzien van een tussenstijl. Dit product is leverbaar in vier soorten gaas, namelijk grijs gaas, zwart gaas, pollengaas of aluminium gaas. De Klemhor is leverbaar in meerdere RAL kleuren maar kan tegen meerprijs ook in een andere RAL kleur worden  gespoten. 

Meten van een klemhor

Het is heel eenvouding je klemhor zelf in te meten. Raadpleeg hiervoor altijd eerst onze meetinstructies. Je hoeft alleen de dagmaat door te geven zonder hier een speling van af te trekken. 

Houdt met het inmeten rekening met de afmetingen van de profielen, type raam, eventuele ventilatieroosters, lekdorpels en zonwering zoals rolluiken op het kozijn waardoor de hor niet zou kunnen passen.

Technische specificaties

Technische tekening

Breedte 20 - 200 cm
Hoogte 20 - 220 cm
Montage In het kozijn

Systeemkleur

Alle RAL kleuren
Bevestiging Zonder schroeven en boren van binnenuit te plaatsen. Bij montage steek je de hor eerst naar buiten en sluit je de hor tegen het kozijn m.b.v. de stalen klemmen die op het frame gemonteerd zijn. Bij een houten kozijn valt de hor (van binnenuit bekeken) achter de aluminium of stalen strip.
Klemhoogte Keuze uit 4 klemhoogtes: 5, 10, 17 en 23 mm
Tussenstijl Vanaf 150 cm hoogte wordt een tussenstijl geplaatst
Materiaal Profiel: aluminium
Gaas: grijs gaas, zwart gaas, aluminium gaas of pollengaas

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen