Menu
 1. Home
 2. Overkappingen
 3. Vrijstaande overkappingen
 4. Luxe houten overkapping vrijstaand

Solano Luxe houten overkapping vrijstaand

Solano
Luxe houten overkapping vrijstaand
Luxe houten overkapping vrijstaand
Luxe houten overkapping vrijstaand
Luxe houten overkapping vrijstaand
Bereken je prijs en bestel
1.
Afmetingen
2.
Kleuren
3.
Uitvoering
4. 5.
Montage
Type vulling
uitleg
Type maatvoering
uitleg
Maatwerk
Max. 806 x 400 cm
Standaard maten
Max. 806 x 400 cm
Type maatvoering
uitleg
Maatwerk
Max. 800 x 400 cm
Standaard maten
Max. 800 x 400 cm
Breedte in centimeters
uitleg
Breedte in centimeters
uitleg
Diepte in centimeters
uitleg
Diepte in centimeters
uitleg
Breedte in centimeters
uitleg
Breedte in centimeters
uitleg
Diepte in centimeters
uitleg
Diepte in centimeters
uitleg
Waarom Solano Wonen?
Snelle levering
direct uit de fabriek
5 jaar garantie
op het gehele product
Tot wel 50% goedkoper
dan in de winkel
Klantwaardering 8.8
op Feedback Company
Veilig achteraf betalen
via Klarna

Informatie Luxe houten overkapping vrijstaand

Stel deze luxe vrijstaande houten overkapping volledig naar wens samen. Van de afmetingen tot de profielkleuren. De keuze is aan jou! Bij de luxe overkapping zijn de aluminium profielen van het daksysteem netjes weggewerkt met aluminium sierkliklijsten die in meerdere kleuren leverbaar zijn. Daarnaast is de luxe variant voorzien van een gootplank. De luxe vrijstaande veranda wordt als compleet bouwpakket geleverd.

Meer informatie

Houten overkapping op maat

Deze overkapping is zowel in vaste maten als volledig op maat leverbaar. Standaard afmetingen kunnen tussen de 5% en 10% goedkoper geleverd worden. Overkappingen in vaste maten hebben een standaardhoogte van 250 cm. Zoek je een luxe houten terrasoverkapping met specifieke afmetingen? Kies dan voor een maatwerk overkapping! Deze douglas overkapping op maat stel je tot op de millimeter nauwkeurig samen. Tot maar liefst 806 cm breed en 400 cm diep! Ook de hoogte is volledig aanpasbaar naar jouw wensen.

Douglas overkapping met glazen dak of polycarbonaat

Deze houten veranda is voorzien van een aluminium daksysteem met glazen of polycarbonaat platen als dakbedekking. Een houten overkapping met glazen dak heeft een luxe uitstraling. Ook zorgt een houten overkapping met glas voor meer lichtinval. Bovendien hebben glazen overkappingen een betere geluiddemping dan polycarbonaat. Daardoor genereert regen op een houten veranda met glazen dak een gezellig tikkend geluid. Dit in tegenstelling tot het potentieel hinderlijk trommelen op polycarbonaat overkappingen. Wel is een douglas overkapping met polycarbonaat goedkoper dan glas. Bovendien wordt een houten overkapping met polycarbonaat platen minder snel warm en valt viezigheid minder op. Fijn als schoonmaken niet je favoriete hobby is!

Luxe details

Deze vrijstaande houten veranda is voorzien van een aantal luxe details. Zo heb je de keuze uit drie verschillende kleuren aluminium voor zowel het daksysteem als de aluminium goot: zuiverwit, antraciet en gitzwart. De profielkleur kies je in de tweede stap van de configurator. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende goten: een standaard vierkante goot, een afgeronde siergoot en een zinken goot. De standaard goot en de siergoot worden altijd in de gekozen profielkleur geleverd. Ook de afvoergoot is beschikbaar in alle profielkleuren en zink.

Vrijstaande houten overkapping tuin

Als je een houten overkapping vrijstaand plaatst, ervaar je nooit lichtverlies in huis. Ook heb je met vrijstaande overkappingen het gevoel meer met de natuur verbonden te zijn. Ben je van plan te borrelen tot in de late uurtjes? Dan kan een vrijstaande douglas overkapping een goede keuze zijn. Door de plaatsing achter in de tuin ervaren buren en medebewoners namelijk minder geluidsoverlast.

Geoptimaliseerde douglas balken

Voor onze houten overkappingen gebruiken we uitsluitend balken van geoptimaliseerd douglas hout. Dit wil zeggen dat het hout is bewerkt om het sterker te maken. Het wordt zorgvuldig gedroogd, gevingerlast, duplo verlijmd en geschaafd. Door deze processen wordt de natuurlijke werking van het hout aanzienlijk verminderd. De douglas balken die we gebruiken voor onze overkappingen zijn daardoor uitzonderlijk stabiel en bestand tegen kromtrekken en barsten.

Zelf plaatsen of montageservice

Deze losstaande houten overkapping wordt geleverd als kant en klaar bouwpakket. Dankzij de heldere instructies en reeds aanwezige inkepingen in de balken, plaats je deze luxe houten veranda met glazen dak eenvoudig zelf. Laat je dit liever aan een deskundige over? Bestel dan deze douglas overkapping inclusief montage. Bekijk ons servicegebied en controleer of we ook bij jou komen monteren.

Extra opties

Nadat de houten terrasoverkapping geplaatst is, kan deze worden uitgebreid met een glazen of polycarbonaat zijwand. Ook glazen schuifwanden behoren tot de mogelijkheden. Een houten overkapping met glazen schuifdeuren staat niet alleen luxe, maar heeft ook een praktisch voordeel! Onder een houten overkapping met glas is het namelijk ook in de winter lekker vertoeven. Wil je niet alle zijden dichtmaken? Dan kan je er ook voor kiezen om één of meerdere kanten van een houten blokhutprofiel te voorzien. Wil je meer weten over deze opties? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom!

Technische specificaties

Het pakket bestaat uit:

Polycarbonaat overkapping

Veranda

 • 4 staanders 12 x 12 x 250 cm (optioneel 14 x 14 x 250 cm) (veranda’s vanaf 435 cm breedte worden geleverd met 6 staanders)
 • Geschaafde duplo verlijmde douglas balken
 • Liggers en schoren 5,8 x 14 cm
 • Dwarsligger 12 x 12 cm (maximaal 500 cm uit 1 stuk)
 • Tussenbalken 45 x 120 cm
 • Gootplank 28 x 140 cm

Daksysteem

 • Polycarbonaat platen Lexan Thermoclear 2UV 3TS 16mm incl. antidust tape (helder/opaal).
 • Aluminium profielen 5,8 cm inclusief beglazingsrubbers 2,5 mm en vullatten t.b.v. zijafsluiting.
 • Oplegrubber 5,8 cm breed en 0,3 cm dik.
 • U-profielen met druprand 16mm (RAL 7016, RAL 9005 of RAL 9010).
 • Sier-kliklijsten (RAL 7016, RAL 9005 of RAL 9010).
 • Eindschotten, bevestigingsmateriaal en een uitgebreide montagehandleiding.

Glazen overkapping

Veranda

 • 4 staanders 14 x 14 x 250 cm (veranda’s vanaf 435 cm breedte worden geleverd met 6 staanders)
 • Liggers en schoren 5,8 x 14 cm
 • Dwarsligger 14 x 14 cm (maximaal 500 cm uit 1 stuk)
 • Tussenbalken 45 x 120 cm
 • Gootplank 28 x 140 cm

Daksysteem

 • Gelaagd veiligheidsglas 44.2 (8 mm dik)
 • Aluminium onderprofiel 5,8 cm inclusief beglazingsrubbers 2,5 mm (blank).
 • Aluminium afdekprofiel 5,8 cm inclusief beglazingsrubbers 2,5 mm (blank).
  Zijsluitprofiel 5,8 cm met vullat 1,6 cm (blank).
 • Sier-kliklijsten (RAL 7016, RAL 9005 of RAL 9010).
 • Eindschotten, bevestigingsmateriaal en een uitgebreide montagehandleiding.

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetservice