Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie Aurora Rolhordeur

Meetinstructie Aurora Rolhordeur

De rolhordeur is de ideale oplossing voor draaideuren en schuifpuien. De hor is eenvoudig te bevestigen met schroeven of multipower tape. De hor kan zowel aan de binnen- of buitenzijde en op of in het kozijn gemonteerd worden.  

             

         In het kozijn                         Op het kozijn

Meetinstructie A: In het kozijn 

Breedte

Meet de breedte in centimeters van de opening van het kozijn. Doe dit op twee plaatsen en noteer de kleinst gemeten maat. Deze maat vul je in bij het bestellen. Wij zorgen vervolgens voor de juiste productiemaat. De maat die je bij je bestelling doorgeeft is inclusief de cassette van 5,7 cm (die aan de zijkant van de rolhordeur zit). Let op dat de treklijst nog circa 3 cm uit de cassette steekt. 

Hoogte

Meet de hoogte in centimeters van de opening van het kozijn. Doe dit op twee plaatsen want het kozijn kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Deze maat vul je in bij het bestellen. Let op dat er onder 3 cm en boven 3 cm ruimte is voor de zijgeleiders.

Let op: de maat die je doorgeeft bij het bestellen is altijd inclusief de geleiders waar de hor doorheen schuift (3 cm boven en 3 cm onder).

Meetvoorbeeld

De kleinste breedte- en hoogtemaat van je kozijn is 90 centimeter breed en 200 cm hoog.

Je vult bij het bestellen de volgende maten in:

Breedte in centimeters: 90 (= inclusief cassette van 5,7 cm)
Hoogte in centimeters: 200 (= inclusief 2 x 3 cm boven- en ondergeleider)

Meetinstructie B: bevestiging op het kozijn of op de muur

Breedte

Meet de breedte in centimeters van de opening van het kozijn. Tel bij deze maat minimaal 5,7 cm op (= maat van de cassette die aan de zijkant zit). Let op dat de treklijst ook nog 3 cm uit de cassette steekt. Wil je de treklijst niet voor de opening, tel dan minimaal 10 cm bij de breedte op. Deze maat vul je in bij het bestellen. 

Hoogte

Meet de hoogte in centimeters van de opening van het kozijn. Tel bij deze maat 6 cm op (= 2 x geleiders van 3 cm). Deze maat vul je in bij het bestellen. De hoogte is de totale breedte inclusief de geleiders. 

Let op: heb je boven of onder minder dan 3 cm ruimte op het kozijn, hou hier dan rekening mee met het bepalen van de totale hoogte. Heb je aan de zijkant minder dan 6 cm ruimte op het kozijn, hou hier dan rekening mee met het bepalen van de totale breedte.

Meetvoorbeeld

Je kozijn is 100 centimeter breed en 200 cm hoog. Bij de breedtemaat tel je 5,7 cm op. Bij de hoogtemaat tel je 6 cm op. Je vult bij het bestellen de volgende maten in:

Breedte in centimeters: 105,7
Hoogte in centimeters: 206

Gratis meetservice Gratis kleurstalen