Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie Pergolazonwering Tumba V642

Meetinstructie Pergolazonwering Tumba V642

Breedte

Een pergolazonwering zorgt ervoor dat zonnestralen het huis niet binnendringen, maar zorgt ook voor een schaduwrijk terras in je tuin. Het is daarom aan te raden het pergolazonwering zo breed mogelijk in te meten. Blijf daarbij wel altijd ± 20 cm binnen de buitenste hoeken.

Uitval

Uitval is de maximale afstand tussen de muur en de voorlijst. Hoe groter de uitval, des te meer effect de pergolazonwering heeft.

H1 en H2

Afmeting H1 is de hoogte van de grond tot aan de onderkant van het muurprofiel (muurprofiel is het deel wat je tegen de muur bevestigt). De hoogte van het muurprofiel is 13,5 cm. De ideale hoogte is 250 - 270 cm.

Afmeting H2 is de hoogte van de grond tot aan de onderkant van de Tumba (doorloophoogte). De ideale hoogte 210 - 230 cm.

 

Aandachtspunten bij het inmeten

Let op eventuele obstakels!
Houd rekening met regenpijpen en andere obstakels die montage op de muur kunnen belemmeren.

Openslaande deuren en ramen
Wanneer de pergolazonwering helemaal open is, hangt deze onder een hoek naar beneden. Houd daarom bij openslaande deuren en ramen naar buiten minimaal 30 cm tussen het kozijn en het scherm aan. Het is raadzaam de pergolazonwering hoger dan 30 cm boven het kozijn op te hangen.

Garantie op afwatering
Wij geven garantie op de afwatering van een regenbui tot 50 liter per vierkante meter per uur vanaf een dakhelling van 8 graden. Door de dakhelling te beperken tot 8 graden, mede dankzij ons gepatenteerde lockingsmechanisme, is het mogelijk om een ruime doorloophoogte te creëren bij iedere gewenste uitval.

Kom je er niet uit? Maak dan gebruik van onze inmeetservice.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen