Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie KEJE Raamrolhor

Meetinstructie KEJE Raamrolhor

De KEJE raamrolhor is de ideale oplossing voor draai-/kantelramen, dakramen, schuiframen en naar buiten openslaande ramen. De hor kan zowel aan de binnen- of buitenzijde en op of in het kozijn gemonteerd worden.  

           

         In het kozijn                      Op het kozijn

Meetinstructie A: In het kozijn (In de Dag)

Breedte

Meet de breedte in centimeters van de raamopening (de ruimte tussen het kozijn). Doe dit op twee plaatsen want het kozijn kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 0,2 cm vanaf. Deze maat vul je in bij het bestellen. 

Let op: de maat die je doorgeeft bij het bestellen is altijd inclusief de zijgeleiders (2,9 cm links en 2,9 cm rechts).

Hoogte

Meet de hoogte in centimeters van de raamopening. Doe dit op twee plaatsen en noteer de kleinst gemeten maat. Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 0,2 cm vanaf. De bestelmaat is inclusief de cassette. De hoogte van de cassette is 4,6 cm.

Let op: zorg dat er geen raamuitzetter of raamboompjes in de weg zit (vervang de raamuitzetter eventueel door een telescoopuitzetter).

 

Meetinstructie B: bevestiging op het kozijn of op de muur (Op de Dag)

Breedte

Meet de breedte in centimeters van de raamopening (de ruimte tussen het kozijn). Tel bij deze maat 5,8 cm op (= 2 x zijgeleiders van 2,9 cm). Deze maat vul  je in bij het bestellen. De bestelbreedte is de totale breedte inclusief de zijgeleiders. 

Hoogte

Meet de hoogte in centimeters van de raamopening. Tel bij deze maat 4,5 cm op (= hoogte cassette). Deze maat vul je in bij het bestellen. 

Let op: zorg dat er geen raamuitzetter of raamboompjes in de weg zit (vervang de raamuitzetter eventueel door een telescoopuitzetter).

Let op: heb je links of rechts minder dan 2,9 cm ruimte op het kozijn, hou hier dan rekening mee met het bepalen van de totale breedte. Heb je boven de opening van het raam minder dan 4,5 cm ruimte, hou hier dan rekening mee met het bepalen van de totale hoogte.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen