Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie Heroal rolluik RS41 (HR41)

Meetinstructie Heroal rolluik RS41 (HR41)

Bepaal eerst waar je het rolluik gaat bevestigen. Bij bevestiging op het kozijn of tussen twee muren meet je volgens meetinstructie A. Bij plaatsing op de muur meet je volgens meetinstructie B.

                       

         Op het kozijn                                  Op de muur

Meetinstructie A: op het kozijn of tussen twee muren 

Bij het plaatsen van een rolluik op het kozijn of tussen twee muren, wordt de omkasting (of kap) en de geleiders op het kozijn gemonteerd. Een rolluik kan ook in de nis (tussen twee muren) voor het kozijn geplaatst worden.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in (de buitenmaat van het kozijn). Doe dit op twee plaatsen want het kozijn of de muur kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Haal van deze maat 0,5 cm af  zodat je aan beide kanten iets speling houdt. Dit is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters tot aan de vensterbank. Doe dit op twee plaatsen en noteer de kleinst gemeten maat. Verminder dit met 0,5 cm zodat je iets speling houdt. Dit is je bestelmaat. 

Let op: houd er rekening mee dat bij een geopend rolluik de onderlijst nog 1,5 cm onder de omkasting (kap) uitsteekt. 

Geleiders

Bij bevestiging op het kozijn kies je voor HTF geleiders. Bij montage tussen twee muren kies je voor LHTF geleiders (LHTF geleiders zijn voorzien van een lip waardoor deze zijwaards vastgezet kunnen worden).

 

Meetinstructie B: bevestiging op de muur 

Bij het plaatsen van een rolluik op de muur komt de omkasting (kap) boven het raamkozijn op de muur en komen de geleiders naast het kozijn ook op de muur.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in (de buitenmaat van het kozijn). Tel bij deze maat 10,6 cm op (= 2 x zijgeleiders van 5,3 cm). Dit is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte in centimeters van de buitenmaat van het kozijn. Tel hier de maat van de omkasting (kap)* bij op. Dit is je bestelmaat.

* Om het je gemakkelijk te maken krijg je na het invullen van de maten de juiste maat van de omkasting (= kapmaat) te zien.
Bijvoorbeeld: je vult op de bestelpagina de hoogtemaat van het kozijn in. Onder kapmaat verschijnt dan de bijbehorende maat van de omkasting/kap. Deze tel je er vervolgens bij op zodat je de juiste hoogtemaat hebt. 

Geleiders

Bij bevestiging op de muur kies je voor HTF geleiders.

Overige informatie

  • Als je het rolluik op het kozijn wilt monteren maar de omkasting boven het kozijn op de muur, dan meet je de breedte volgens meetinstructie A en de hoogte volgens meetinstrucie B. 
  • Let op: de onderlijst van een rolluik steekt ongeveer 1,5 cm onder de omkasting uit.
  • De bestelmaten zijn altijd inclusief omkasting en geleiders.
  • Houd er rekening mee dat wanneer je een rolluik op het kozijn of muur plaatst, er geen obstakels in de weg zitten. 
  • Heb je een naar buiten openslaand raam bovenin het kozijn? Bepaal dan of deze nog wel open kan. Als dit niet het geval is, adviseren wij het rolluik op de muur te plaatsen in plaats van op het kozijn. 
  • Bij uitstekende delen, zoals een deurklink, kun je optioneel dikkere geleiders bestellen zodat het rolluik naar voren komt (bijvoorbeeld de HTF+20).
Gratis meetservice Gratis kleurstalen