Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 5x raamdecoratie zonder boren en schroeven

5x raamdecoratie zonder boren en schroeven

5x raamdecoratie zonder boren en schroeven
9 min. leestijd

Zoek je een manier om je ramen mooi te bekleden, zonder gaten in het kozijn te maken? Dat begrijpen we! Speciaal voor die situaties bieden wij een uitgebreid assortiment raamdecoratie zonder boren en schroeven. Deze raambekleding monteer je middels magneetstrips, montageclips, plakprofielen of klemsteunen. Zo blijft je kozijn volledig in tact! Lees verder en ontdek alle mogelijkheden!

D├ę oplossing voor kunststof kozijnen, draai-kiepramen en openslaande deuren

Montage zonder boren is bij uitstek geschikt als je raambekleding voor kunststof kozijnen zoekt. Aangezien gaten in kunststof onherstelbaar zijn, wordt de voorkeur gegeven aan zonwering zonder boren. Bovendien wordt raambekleding zonder boren rechtstreeks op het raam gemonteerd, waardoor het met het raam meebeweegt. Ideaal als je raambekleding voor draai-kiepramen zoekt, die bovendien ook vaak van kunststof zijn gemaakt. Hetzelfde geldt voor openslaande deuren. Er zijn vier methoden om zonder boren raamdecoratie te plaatsen. Ontdek ze hieronder!

Keuze 1: Verano® Smartfit frame

De populairste manier om zonwering binnen zonder boren te plaatsen is het SmartFit systeem van Verano®, ook wel PerfectFit genoemd. SmartFit bestaat uit een frame met hierin raamdecoratie. Er zijn twee methodes om het frame te plaatsen: Middels montageclips of met magneetstrips. Montageclips worden vooral toegepast bij kozijnen met een rubberen afdichting rond het glas. De clips worden tussen het glas en rubber bevestigd. Het frame wordt vervolgens op de clips vastgeklikt. Dit systeem wordt daarom ook wel EasyClick raamdecoratie genoemd. Kies je voor SmartFit raambekleding met magneet? Dan zit de raamdecoratie in een magneetframe. Het frame blijft stevig vastzitten dankzij de magneetstrips die je op het kozijn aanbrengt.

Het frame zorgt niet alleen voor een strakke afwerking, maar heeft ook als voordeel dat het voor optimale verduistering zorgt. De raambekleding is aan alle zijden ingesloten, waardoor lichtspleten tot een minimum worden beperkt. Met deze oplossing kan je dus uitstekend een raam verduisteren zonder boren. Ideaal als je op zoek bent naar slaapkamer raambekleding!

Keuze 2: KeJe raambekleding met magneet

De raamdecoratie van KeJe is altijd geïntegreerd in een frame. Het werkingsprincipe komt overeen met Verano®'s SmartFit. Bij KeJe heb je echter niet de keuze tussen clips en magneten. KeJe raambekleding wordt standaard geleverd met magneetstrips. Met de meegeleverde losse strips, die je vastplakt op het kozijn, blijft het frame stevig op zijn plaats. Ga bijvoorbeeld voor KeJe jaloezieen met magneet.

KeJe magnetische raambekleding zorgt niet alleen voor een naadloze afwerking, maar biedt ook het voordeel van optimale verduistering. Deze zonwering zonder boren binnen sluit aan alle kanten nauw aan, wat resulteert in minimaal lichtverlies.

Keuze 3: Plakprofielen

Ben je niet zo gecharmeerd van een frame op je kozijn? Dan zijn plakprofielen - ook wel plak raamdecoratie genoemd - een goed alternatief. Dunne plakstrips worden aan de zijkanten van het raam bevestigd. Aan de uiteinden van deze plakstrips worden voetjes geplaatst, waartussen een draad wordt gespannen. De raamdecoratie beweegt op en neer langs deze draad. Plakprofielen zijn mogelijk bij geselecteerde raambekleding van Verano® en Luxaflex®. Bij Luxaflex® heet dit systeem TruFit®.

Houd er wel rekening mee dat raambekleding met plakprofielen minder effectief verduistert dan eerder genoemde opties. Een frame is immers aan alle zijden gesloten. Plakprofielen ogen luchtiger, maar laten nog enigszins licht door langs de zijkanten. Dus wil je graag volledige raamverduistering zonder boren? Dan is het raadzaam om te kiezen voor raambekleding in een frame.

Keuze 4: Klemsteunen

Tot slot kan je ook kiezen voor klemsteunen. Bij deze montagewijze worden er steunen aan zowel de boven- als onderzijde van het raam vastgeklemd. Tussen de steunen wordt een koord gespannen waarlangs de raamdecoratie omhoog en omlaag beweegt.

Ook klemsteunen verduisteren minder effectief dan raambekleding in een frame. Bovendien is raambekleding met klemsteunen relatief opvallend. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen liever kiezen voor een ander type zonwering zonder boren.

Plisse Shades Trufit Luxaflex zonder boren en schroeven plissegordijnen openslaande deuren raambekleding
Boven: Video en afbeelding van Luxaflex┬« pliss├ęgordijnen met TruFit┬« plakprofielen raamdecoratie kunststof kozijnen

5 soorten raambekleding die je kan bevestigen zonder boren

Heb je je oog laten vallen op rolgordijnen? Of zijn pliss├ęgordijnen meer jouw ding? Misschien heb je juist een voorkeur voor jaloezie├źn? Hieronder vertellen we je welke raambekleding zonder boren geplaatst kan worden en met welk systeem. Een jaloezie met magneetstrip bijvoorbeeld!

Rolgordijnen zonder boren

Dankzij het ingetogen ontwerp passen rolgordijnen bij iedere woonstijl. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in tal van kleuren en transparanties. Het is dan ook geen verrassing dat rolgordijnen het meest populaire type raambekleding zijn.

Wil je graag rolgordijnen ophangen zonder boren? Dat kan! Je kunt kiezen voor Verano┬« SmartFit of KeJe rolgordijnen zonder boren. Deze raambekleding zit in een frame dat je middels montageclips of magneetstrips op het kozijn ÔÇśplaktÔÇÖ. Hoewel het vierkante profiel zorgt voor extra verduistering, is volledige verduistering niet haalbaar. Dit komt doordat de stof van een rolgordijn altijd aan de achterzijde van de buis afrolt. Dit cre├źert een kleine opening waar nog wat licht doorheen kan komen.

Plisse gordijnen zonder boren

Voor perfecte controle over inkijk en lichtinval zijn pliss├ęgordijnen zonder boren een fantastische optie. Dit geldt met name voor pliss├ęgordijnen Top Down Bottom Up, waarbij je de mogelijkheid hebt om ze zowel van boven als van onderen te openen. Duo pliss├ęgordijnen hebben bovendien een isolerende werking. De stilstaande lucht die tussen de twee lagen stof blijft hangen, fungeert als een barri├Ęre tegen zowel kou als warmte.

Pliss├ę gordijnen ophangen zonder boren kan op alle mogelijke manieren. Wil je graag verduisterende pliss├ęgordijnen voor de slaapkamer? Dan is een SmartFit pliss├ęgordijn of KeJe Splendid Pliss uitstekende keuzes. Het vierkante frame zorgt namelijk voor optimale verduistering. Liever een luchtigere uitstraling? Kies dan voor Verano┬« pliss├ęgordijnen met plakprofielen of klemsteunen. Of ga voor Duette┬« Shades van Luxaflex┬« zonder boren met TruFit┬« plakprofielen of klemsteunen.

Roze KeJe rolgordijnen zonder boren en schroeven in een frame
Links: KeJe rolgordijnen zonder boren. ┬áRechts: Zo makkelijk plaats je Verano┬« SmartFit duo pliss├ę gordijnen zonder boren.

Aluminium jaloezieen zonder boren

Ben je op zoek naar badkamer raambekleding zonder boren? Dan zijn aluminium jaloezie├źn ideaal! Dit type raamdecoratie is namelijk vochtbestendig en makkelijk schoon te maken. Vetspetters veeg je gemakkelijk weg met een vochtige doek.

Ook aluminium jaloezie├źn kunnen op veel manieren schroefloos gemonteerd worden. Wil je graag aluminium jaloezie├źn in een frame? Dan heb je de keuze uit de Verano┬« SmartFit jaloezie, KeJe Latende en KeJe Lamella. Liever een luchtigere look? Dan zijn Luxaflex┬« aluminium jaloezie├źn met TruFit┬« plakprofielen een mooie optie. Of ga voor Verano┬« aluminium jaloezie├źn met plakprofielen. Je kunt ook kiezen voor een Verano┬« of Luxaflex┬« aluminium jaloezie zonder boren met klemsteunen. Helaas zijn houten jaloezie├źn zonder boren niet mogelijk.

Vouwgordijnen zonder boren

Vouwgordijnen brengen ontzettend veel sfeer in huis! Dankzij de vele stofsoorten is er voor vrijwel ieder interieur een passend vouwgordijn. Zo passen linnen vouwgordijnen perfect in een landelijke inrichting, terwijl velours vouwgordijnen uitstekend samengaan met de hotel chique woonstijl. 

Een vouwgordijn zonder boren is alleen mogelijk met klemsteunen. Andere oplossingen, zoals een SmartFit frame of plakprofielen, zijn niet beschikbaar voor dit specifieke type raamdecoratie.

Duo rolgordijnen zonder boren

Ga voor volledige controle over inkijk en lichtinval met duo rolgordijnen. Dit type raambekleding heeft twee lagen stof die langs elkaar bewegen: een doorschijnende en een gekleurde laag. Door de gekleurde laag over de doorschijnende laag te rollen, cre├źer je meer verduistering en verminder je de inkijk. Als je meer natuurlijk licht wilt, laat je de doorschijnende laag onbedekt.

Een duo rolgordijn zonder boren monteren kan alleen door te kiezen voor Luxaflex® Twist® rolgordijnen met klemsteunen. Er zijn geen andere methodes om een duo rolgordijn schroefloos op te hangen.

Conclusie

Er zijn meerdere manieren om raambekleding zonder boren en schroeven te plaatsen: Via raambekleding met magneetstrip, montageclips, plakprofielen of klemsteunen. Deze schroefloze montage methoden zijn toepasbaar bij (duo) rolgordijnen, pliss├ęgordijnen, aluminium jaloezie├źn en vouwgordijnen. Niet alle montage-opties zijn voor ieder product beschikbaar. Onderstaande tabel biedt een handig overzicht van alle mogelijkheden per product.

Type raambekleding SmartFit optie KeJe optie Plakprofielen optie Klemsteunen optie
Rolgordijnen Ja Ja Nee Nee
Pliss├ęgordijnen Ja Ja Ja Ja
Aluminium jaloezie├źn┬á Ja Ja Ja Ja
Vouwgordijnen Nee Nee Nee Ja
Duo rolgordijnen Nee Nee Nee Ja

Verano duo pliss├ęgordijn raambekleding openslaande deuren zonder boren keukenKeJe Latende aluminium jaloezie zonder boren met magneetstrip
Links: Verano┬« SmartFit duo pliss├ęgordijn met klemsteunen. Rechts: KeJe Latende jaloezien zonder boren.

Gratis kleurstalen

Ben je geïnteresseerd in raamdecoratie zonder boren en schroeven? Maar vind je de kleur- en stofkeuze lastig? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ervaar je alle producten die wij aanbieden onder ├ę├ęn dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal als je gaat verhuizen of verbouwen!

Heb je vragen over raamdecoratie zonder boren? Of wil je graag meer informatie over een ander product? Bel of mail gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen