Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 5 raambekleding draaikiepraam

Top 5 raambekleding draaikiepraam

Top 5 raambekleding draaikiepraam
10 min. leestijd

Woon je in een nieuwbouwhuis? Grote kans dat je draai kiep ramen hebt. Ook wel kantelraam of kiepraam genoemd. Dit type raam kent vele voordelen. Allereerst heeft het draaikiepraam verschillende ventilatiestanden. Dit komt doordat het raam - de naam zegt het al - zowel gekiept als gekanteld kan worden. Een ander voordeel is dat de buitenkant van een draai kiepraam van binnenuit gelapt worden. Wel zo handig bij ramen op een verdieping! Toch kent het draaikiepraam ook een klein nadeel: Raamdecoratie kan een uitdaging zijn. Gelukkig bieden wij meerdere raambekleding voor draaikiepraam oplossingen!


Populaire keuzes voor draaikiepramen


Haast? Ga snel naar:

Tip 1: Rolgordijn draaikiepraam

Eén van de populairste keuzes op het gebied van raamdecoratie voor draai kiepramen is het rolgordijn. Begrijpelijk! Een rolgordijn is namelijk tijdloos en voordelig. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in vele kleuren en stofsoorten. Met ruim 150 opties is er voor elk interieur een bijpassend rolgordijn! Voor optimale controle over privacy en lichtinval kies je voor een duo rolgordijn. Hierbij bewegen doorschijnende en verduisterende banen langs elkaar.

Klaar om jouw kantelraam rolgordijn te bestellen? Ga dan voor een draaikiepraam rolgordijn met zijgeleiding. Waarom? Zijgeleiding voorkomt dat het rolgordijn bij het openen te veel heen en weer beweegt. Wil je niet boren in je draai kiepraam? Kies dan voor Verano® Smartfit of KeJe rolgordijnen zonder boren.

Optie(s) zonder boren:
Verano® Smartfit rolgordijn
KeJe rolgordijn

Optie(s) met boren:
Zijgeleiding met schroeven

Tip 2: Plissegordijnen draaikiepraam

Wil je graag raambekleding met veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval? Dan is een plisse top down bottom up voor je draaikiepraam een goede keuze! Dit betekent dat het gordijn zowel aan de boven- als onderkant geopend kan worden. Naast functioneel is een plisségordijn ook in esthetisch opzicht een aanwinst voor je interieur! De gevouwen stof heeft zowel een elegante als warme uitstraling.

Is je keuze gevallen op een draaikiepraam plisségordijn? Dan raden we wederom aan om voor zijgeleiding te kiezen. Heb je kunststof draaikiepramen? Dan wil je waarschijnlijk niet boren in het kozijn. Gelukkig bieden we verschillende oplossingen voor plisségordijnen zonder boren: Middels een frame dat je met montageclips of magneetstrips vastklikt op het raam, plakprofielen of klemsteunen.

Optie(s) zonder boren:
- Verano® Smartfit plisségordijn
- KeJe Splendid Pliss
- Luxaflex® Duette® Shades met TruFit® of klemsteunen
- Verano® plisségordijnen met plakprofielen of klemsteunen

Optie(s) met boren:
- Zijgeleiding met schroeven

Tip 3: Houten jaloezieen draai kiepraam

Houten jaloezieën zijn razend populair! Logisch, want ze bieden sfeer aan elk interieur. Door de vele mogelijkheden qua kleur en afwerking maak je ze helemaal naar wens. Bovendien bieden houten jaloezieen veel variaties qua privacy en lichtinval. De lamellen kunnen namelijk zowel gekanteld als op en neer bewogen worden.

Dol op houten jaloezieën? En heb je een draaikiepraam? Kies dan voor houten jaloezieën van Verano® of Luxaflex®. Deze zijn namelijk verkrijgbaar met zijgeleiding. Wil je niet boren in je kunststof kozijnen? Dan zijn houten jaloezieën helaas niet geschikt.

Optie(s) zonder boren:
- geen

Optie(s) met boren:
- Zijgeleiding met schroeven

Tip 4: Aluminium jaloezie draai kiepraam

Aluminium jaloezieën zijn al decennialang een veelgekozen product. Ze geven een interieur een strakke en stoere uitstraling. Bovendien zijn ze lekker licht en onderhoudsarm. Evenals houten lamellen bieden ze veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval.

Overweeg je aluminium horizontale jaloezieën op een draaikiepraam? Goed idee! Afhankelijk van de lamelbreedte kunnen jaloezieën van Solano, Verano® en Luxaflex® allemaal geleverd worden met zijgeleiding. Liever niet boren in je kozijnen? Verano® en Luxaflex® jaloezieën kunnen tevens middels plakprofielen en klemsteunen bevestigd worden. Ook kan je kiezen voor KeJe Latende of Verano® Smartfit aluminium jaloezieën 25 mm of 16 mm in een frame.

Optie(s) zonder boren:
- Verano® Smartfit aluminium jaloezie 16 of 25 mm
- KeJe Latende 25 mm
- Luxaflex® aluminium jaloezieën met TruFit® of klemsteunen
- Verano® aluminium jaloezieën met klemsteunen

Optie(s) met boren:
- Zijgeleiding met schroeven

Tip 5: Vouwgordijnen draaikiepraam

Tot slot zijn ook vouwgordijnen geschikt voor draaikiepramen. Vouwgordijnen zijn ontzettend sfeervol. Vanwege de vele mogelijkheden qua kleur en textuur passen ze bij iedere woonstijl. Bovendien zijn vouwgordijnen beschikbaar in verschillende transparanties. Zo is een verduisterend vouwgordijn ideaal als slaapkamer raambekleding en zijn inbetween en vitrage vouwgordijnen perfect voor leefruimtes.

Vouwgordijnen zijn zowel met als zonder boren te monteren op draaikiepramen. Als je boren geen probleem vindt, is zijgeleiding een mooie optie. Liever niet boren in je kozijn? Dan zijn vouwgordijnen met klemsteunen een mooi alternatief.

Optie(s) zonder boren:
- Vouwgordijnen met klemsteunen

Optie(s) met boren:
- Zijgeleiding met schroeven

kantelraam Luxaflex Duette Shades plissgordijnen kiepraam raambekleding draaikiepraam verduisterend slaapkamer raamdecoratieVerano aluminium jaloezie draai kiepraam klemsteunen raambekleding badkamer draaikiepraam plisse gordijn kunststof draaikiepraam
Links: Luxaflex Duette Shades met TruFit montage. Rechts: Verano aluminium jaloezieën met zijgeleiding.

Verano duo plissegordijnen draaikiepraam plisse top down bottom up kunststof kiepraamVerano plisse top down bottom up draaikiepraam plissegordijnen keuken
Links: Verano duo plisségordijn PerfectFit. Rechts: Verano plisségordijnen met zijgeleiding.

Raambekleding voor kiep kantelramen in specifieke ruimtes

Sommige ruimtes in huis komen met specifieke uitdagingen. Zo is het voor slaapkamers wenselijk dat de raambekleding goed verduistert. In badkamers en keukens is de vocht- en vuilbestendigheid van belang. Gelukkig is er voor elke uitdaging een goede oplossing! Deze lichten we hieronder graag toe.

Raambekleding draaikiepraam verduisterend

Ben je op zoek naar raambekleding voor de kantelramen in je slaapkamer? Dan raden we je aan om voor verduisterende raamdecoratie te kiezen. Een rolgordijn bijvoorbeeld. Bij Solano Wonen kies je uit meer dan 50 soorten verduisterende stoffen. Voor ieder wat wils dus!

Ook een verduisterend plisse voor je draaikiepraam is een optie. Zowel enkele als dubbele plisségordijnen zijn verkrijgbaar met verduisterende stoffen. Houd er wel rekening mee dat er bij enkele plissés licht door de gaatjes kan komen. Bij duo plissés lopen de koorden tussen de stoflagen. Hierdoor zitten er geen gaatjes in de stof, wat dus voor betere verduistering zorgt. Voor maximale verduistering kies je voor Verano® SmartFit of KeJe Splendid Pliss verduisterende plisségordijnen in een frame.

Raambekleding badkamer draaikiepraam

Op zoek naar raambekleding voor een badkamer met draaikiepramen? Of voor een andere vochtige ruimte, zoals de keuken? Dan denk je misschien niet meteen aan een plisse gordijn. Plissegordijnen zijn immers gemaakt van stof en daarom niet ideaal in vochtige ruimtes. Toch is er een oplossing: Luxaflex® DustBlock®. Deze speciale stof maakt de stoffen antistatisch en vocht- en vuilafstotend. Een badkamer plisse gordijn voor draaikiepramen bestaat dus wel degelijk!

Een andere populaire oplossing is de aluminium jaloezie. Aluminium kan goed tegen water en vuil. Bovendien is dit materiaal makkelijk schoon te maken. Voor veel mensen is ook de prijs een belangrijke factor. Is dat voor jou ook het geval? Dan zijn aluminium jaloezieën een goede keuze.

Raambekleding draai kiepraam zonder boren

De meeste draaikiepramen zijn gemaakt van kunststof. Begrijpelijk, want het is een zeer duurzaam materiaal. Een nadeel van kunststof kozijnen is echter dat erin boren wordt afgeraden. Geen zorgen. Ook hier hebben we oplossingen voor! Hieronder benoemen we alle mogelijke raamdecoratie zonder boren.

Verano® Smartfit frame

Verano®’s Smartfit systeem bestaat uit een frame waar de raamdecoratie in is geplaatst. Dit frame plaats je middels montageclips of magneetstrips. Bij kozijnen met een rubber afdichting wordt vooral voor montageclips gekozen. De clips plaats je tussen het rubber en het glas. Het frame klik je vervolgens op de clips. Magneetstrips plak je op het kozijn. Hier blijft de raamdecoratie - die in een magnetisch frame is geplaatst - aan ‘kleven’. Denk bijvoorbeeld aan een draaikiepraam plisse met magneet. Naast plisségordijnen, kan je ook kiezen voor 16 en 25 mm Smartfit aluminium jaloezieën en Smartfit rolgordijnen.

KeJe magnetische raambekleding

Raambekleding van het merk KeJe wordt in de meeste gevallen in een frame geplaatst. In tegenstelling tot het Verano® Smartfit systeem heb je geen keuze uit montageclips of magneetstrips. KeJe raambekleding wordt namelijk standaard met magneetstrips geplaatst. Zonder boren en schroeven dus! Je kunt kiezen uit een KeJe rolgordijn, plisségordijn (Splendid Pliss), 25 mm aluminium jaloezie (Latende) en een combinatie van shutters en jaloezieën (Lamella).

Plakprofielen

Als je een frame op je kozijn niet mooi vindt, zijn plakprofielen een geschikt alternatief. Smalle plakstrips worden aan weerszijden van het raam bevestigd. Aan de uiteinden van deze plakstrips worden steunen geplaatst, waar een draad tussen wordt gespannen. De raamdecoratie beweegt langs deze draad omhoog en omlaag.

Plakprofielen zijn beschikbaar voor Verano® plisségordijnen en Luxaflex® Duette® Shades en aluminium jaloezieën. Bij Luxaflex® wordt dit systeem TruFit® genoemd. Houd er wel rekening mee dat raamdecoratie met plakprofielen minder effectief verduistert dan de eerder genoemde opties. Een frame is namelijk volledig afgesloten aan alle zijden. Plakprofielen laten nog enigszins licht door langs de zijkanten.

Klemsteunen

Wanneer je kiest voor raamdecoratie met zijgeleiding, kan je vaak kiezen voor montage met klemsteunen. De steunen klem je aan de boven- en onderzijde van het raam. Zonder boren en schroeven dus! Hiertussen span je de zijgeleiding. De raamdecoratie lijkt hier als het ware tussen te zweven. Dit geeft het geheel een luchtige uitstraling.

Ben je op zoek naar plissé gordijnen draai-kiepraam zonder boren? Dan zijn klemsteunen een goede optie! Ook een klemsteun jaloezie voor je draaikiepraam is een mogelijkheid. Let op, dit kan alleen bij aluminium jaloezieen in 16 mm en 25 mm van Verano® en Luxaflex®. Klemsteunen kun je optioneel mee bestellen in het bestelproces. Houten jaloezieën zijn niet verkrijgbaar met klemsteunen.

Conclusie

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Hieronder zetten we alle geschikte raamdecoratie voor kantelramen voor je op een rijtje. De tabel vertelt je tevens welke eigenschappen op welke raamdecoratie van toepassing zijn. Wil je niet in je draaikiepraam boren? Kies dan voor Verano Smartfit, KeJe, plakprofielen of klemsteunen. Zoek je raamdecoratie voor de slaapkamer? Ga dan voor verduisterende raambekleding. Komt de raamdecoratie in de badkamer of keuken te hangen? Dan is vochtbestendigheid belangrijk.

 

Zijgeleiding

(met schroeven)

Verano SmartFit

(zonder boren)

KeJe frame

(zonder boren)

Plakprofielen

(zonder boren)

Klemsteunen

(zonder boren)

Verduisterend Vochtbestendig
Rolgordijn Ja Ja Ja Nee Nee Ja Alleen met screendoek
Duo rolgordijn Ja Nee Nee Nee Ja Ja Nee
Plisségordijn Ja Ja Ja Ja Ja Ja Alleen met DustBlock®
Houten jaloezie Ja Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Aluminium jaloezie Ja Ja Ja Ja Ja Nee Ja
Vouwgordijnen Ja Nee Nee Nee Ja Ja Nee

Twijfel je? Kies dan voor plisségordijnen. Zoals je uit bovenstaande tabel kan opmaken is dit type raambekleding altijd een goede keuze!

Gratis kleurstalen raamdecoratie

Eerst zien, dan beslissen?

Dat begrijpen we! Daarom vraag je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen aan. Daarnaast ben je van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ontdek je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, overkappingen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Perfect als je gaat verhuizen of verbouwen!

Heb je vragen over draaikiepraam raambekleding? Of wil je graag meer weten over een ander product? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste team staat voor je klaar!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen