1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 4 raambekleding draaikiepraam

Top 4 raambekleding draaikiepraam

Top 4 raambekleding draaikiepraam
10 augustus 2020

Woon je in een nieuwbouwhuis? Grote kans dat je draai kiep ramen hebt. Ook wel kantelraam of kiepraam genoemd. Dit type raam kent vele voordelen. Allereerst heeft het draaikiepraam verschillende ventilatiestanden. Dit komt doordat het raam - de naam zegt het al - zowel gekiept als gekanteld kan worden. Een ander voordeel is dat de buitenkant van een draai kiepraam van binnenuit gelapt worden. Wel zo handig bij ramen op een verdieping! Toch kent het draaikiepraam ook een klein nadeel: Raamdecoratie kan een uitdaging zijn. Gelukkig bieden wij meerdere raambekleding voor draaikiepraam oplossingen!


Populaire keuzes voor draaikiepramen


Haast? Ga snel naar:

Tip 1: Rolgordijn draaikiepraam

Eén van de populairste keuzes op het gebied van raamdecoratie voor draai kiepramen is het rolgordijn. Begrijpelijk! Een rolgordijn is namelijk tijdloos en voordelig. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in vele kleuren en stofsoorten. Met ruim 150 opties is er voor elk interieur een bijpassend rolgordijn! Voor optimale controle over privacy en lichtinval kies je voor een duo rolgordijn. Hierbij bewegen doorschijnende en verduisterende banen langs elkaar.

Klaar om jouw kantelraam rolgordijn te bestellen? Ga dan voor een draaikiepraam rolgordijn mét zijgeleiding. Waarom? Zijgeleiding voorkomt dat het rolgordijn bij het openenen teveel heen en weer beweegt. Wil je niet boren in je draai kiepraam? Dan is het Verano SmartFit rolgordijn of het KeJe rolgordijn ook een optie. Beide zijn geïntegreerd in een frame welke je met klemmen of magneten eenvoudig op het raam plakt.

Optie(s) zonder boren: SmartFit rolgordijn of KeJe rolgordijn
Optie(s) met boren: Zijgeleiding met schroeven

Tip 2: Plissegordijnen draaikiepraam

Wil je graag raambekleding met veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval? Dan is een plisse top down bottom up voor je draaikiepraam een goede keuze! Dit betekent dat het gordijn zowel aan de boven- als onderkant geopend kan worden. Naast functioneel is een plisségordijn ook in esthetisch opzicht een aanwinst voor je interieur! De gevouwen stof heeft zowel een elegante als warme uitstraling.

Is je keuze gevallen op een draaikiepraam plisse? Dan raden we wederom aan om voor zijgeleiding te kiezen. Wil je een plisse gordijn voor een kunststof draaikiepraam? Dan wil je waarschijnlijk niet boren in het kozijn. Kies dan voor montage met klemsteunen. Of je kiest voor Verano SmartFit plisségordijnen of de KeJe Splendid Pliss. Beide opties bevestig je eenvoudig op je raam met klemmen of magneten.

Optie(s) zonder boren: SmartFit plisségordijn of Splendid Pliss.
Optie(s) met boren: Zijgeleiding met schroeven

Tip 3: Houten jaloezieen draai kiepraam

Houten jaloezieën zijn razend populair! Logisch, want ze bieden sfeer aan elk interieur. Door de vele mogelijkheden qua kleur en afwerking maak je ze helemaal naar wens. Klik hier voor inspiratie! Bovendien bieden houten jaloezieen veel variaties qua privacy en lichtinval. De lamellen kunnen namelijk zowel gekanteld als op en neer bewogen worden.

Dol op houten jaloezieën? En heb je een draai kiepraam? Kies dan voor houten jaloezieën van Verano. Deze zijn namelijk verkrijgbaar met zijgeleiding. Wil je niet boren in je kunststof kozijnen? Dan zijn houten jaloezieën helaas niet geschikt.

Optie(s) zonder boren: -
Optie(s) met boren: Zijgeleiding met schroeven

Tip 4: Aluminium jaloezie draai kiepraam

Aluminium jaloezieën zijn al decennialang een veelgekozen product. Ze geven een interieur een strakke en stoere uitstraling. Bovendien zijn ze lekker licht en onderhoudsarm. Evenals houten lamellen bieden ze veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval.

Overweeg je aluminium horizontale jaloezieën op een draaikiepraam? Goed idee! Onze 16 en 25 mm aluminium jaloezieën van Verano zijn namelijk verkrijgbaar met zijgeleiding én klemsteunen. Ook SmartFit jaloezieën de KeJe Latende en KeJe Lamella zijn mogelijk. Evenals de SmartFit jaloezie, is de Latende een jaloezie in een aluminium frame. De Latende wordt standaard uitgevoerd met 25 mm lamellen. Bij SmartFit jaloezieën heb je de keuze uit 16 en 25 mm lamellen. De Lamella is een uniek product: Het is een combinatie tussen een jaloezie en een shutter. De lamellen zijn wat dikker en het product kan alleen gekanteld worden middel een handgreep die aan één van de lamellen bevestigd is.

Optie(s) zonder boren: SmartFit jaloezieën, Latende, Lamella of zijgeleiding met klemsteunen
Optie(s) met boren: Zijgeleiding met schroeven

kantelraam Luxaflex Duette Shades plissgordijnen kiepraam raambekleding draaikiepraam verduisterend slaapkamer raamdecoratieVerano aluminium jaloezie draai kiepraam klemsteunen raambekleding badkamer draaikiepraam plisse gordijn kunststof draaikiepraam
Links: Luxaflex Duette Shades. Rechts: Verano aluminium jaloezieën.

Verano duo plissegordijnen draaikiepraam plisse top down bottom up kunststof kiepraamVerano plisse top down bottom up draaikiepraam plissegordijnen keuken
Links: Verano duo plisségordijn PerfectFit. Rechts: Verano plisségordijnen met klemsteunen

Raambekleding voor kiep kantelramen in specifieke ruimtes

Sommige ruimtes in huis komen met specifieke uitdagingen. Zo is het voor slaapkamers wenselijk dat de raambekleding goed verduistert. In badkamers en keukens is de vocht- en vuilbestendigheid van belang. Gelukkig is er voor elke uitdaging een goede oplossing! Deze lichten we hieronder graag toe.

Raambekleding draaikiepraam verduisterend

Ben je op zoek naar raambekleding voor de kantelramen in je slaapkamer? Dan raden we je aan om voor verduisterende raamdecoratie te kiezen. Een rolgordijn bijvoorbeeld. Op onlinerolgordijnen.nl kies je namelijk uit meer dan 50 soorten verduisterende stoffen. Voor ieder wat wils dus!

Ook een verduisterend plisse voor je draaikiepraam is een optie. Zowel enkele als duo plisségordijnen zijn verkrijgbaar met verduisterende stoffen. Houd er wel rekening mee dat er bij enkele plissés licht door de gaatjes kan komen. Bij duo plissés lopen de koorden tussen de stoflagen. Hierdoor zitten er geen gaatjes in de stof, wat dus voor betere verduistering zorgt. Lees ons slaapkamer raamdecoratie blog voor meer informatie.

Houd er wel rekening mee dat rolgordijnen en duoplissegordijnen nooit voor volledige verduistering zorgen. De stof zelf is wel verduisterend maar er zal altijd nog een streepje licht aan de boven- en zijkant van het product komen.

Raambekleding badkamer draaikiepraam

Op zoek naar raambekleding voor een badkamer met draaikiepramen? Of voor een andere vochtige ruimte, zoals de keuken? Dan denk je misschien niet meteen aan een plisse gordijn. Plissegordijnen zijn immers gemaakt van stof en daarom niet ideaal in vochtige ruimtes. Toch is er een oplossing: Luxaflex DustBlock®. Deze speciale stof maakt de stoffen antistatisch en vocht- en vuilafstotend. Een badkamer plisse gordijn voor draaikiepramen bestaat dus wel degelijk!

Een andere populaire oplossing is de aluminium jaloezie. Aluminium kan goed tegen water en vuil. Bovendien is dit materiaal makkelijk schoon te maken. Voor veel mensen is ook de prijs een belangrijke factor. Is dat voor jou ook het geval? Dan zijn aluminium jaloezieën een goede keuze. Meer weten? Lees ons badkamer raambekleding blog!

Raambekleding draai kiepraam zonder boren

De meeste draaikiepramen zijn gemaakt van kunststof. Begrijpelijk, want het is een zeer duurzaam materiaal. Een nadeel van kunststof kozijnen is echter dat erin boren wordt afgeraden. Geen zorgen. Ook hier hebben we oplossingen voor: Klemsteunen en PerfectFit. Ook geschikt voor als je liever niet in je houten draaikiepraam boort.

Klemsteunen

Wanneer je kiest voor raamdecoratie met zijgeleiding, kan je vaak kiezen voor montage met klemsteunen. De steunen klem je aan de boven- en onderzijde van het raam. Hiertussen span je de zijgeleiding. De raamdecoratie lijkt hier als het ware tussen te zweven. Dit geeft het geheel een luchtige uitstraling.

Dus ben je op zoek naar plissé gordijnen draai-kiepraam zonder boren? Dan zijn klemsteunen een goede optie! Ook een klemsteun jaloezie voor je draaikiepraam is een mogelijkheid. Let op, dit kan alleen bij aluminium jaloezieen in 16 mm en 25 mm van Verano. Klemsteunen kun je optioneel meebestellen in het bestelproces. Houten jaloezieën zijn niet verkrijgbaar met klemsteunen. Ook het standaard rolgordijn is niet verkrijgbaar met klemsteunen. Wil je graag rolgordijnen voor je kunststof kiepramen? Kies dan voor een SmartFit of KeJe rolgordijn. Of ga voor duo rolgordijnen van Verano, de Linee Shades.

Verkrijgbaar met:

  • Plisségordijnen
  • Aluminium jaloezieën (16 en 25 mm)
  • Verano Linee Shades (duo rolgordijn)

SmartFit

Verano SmartFit producten bestaan uit een frame waar de raamdecoratie in is geplaatst. Dit frame plaats je middels montageclips of magneetstrips. Bij kozijnen met een rubber afdichting wordt vooral voor montageclips gekozen. De clips plaats je tussen het rubber en het glas. Het frame klik je vervolgens op de clips. Magneetstrips plak je op het kozijn. Hier blijft de raamdecoratie - die in een magnetisch frame is geplaatst - aan ‘kleven’. Denk bijvoorbeeld aan een draaikiepraam plisse met magneet. Naast plisségordijnen, zijn ook 16 en 25 mm aluminium jaloezieën en rolgordijnen verkrijgbaar met SmartFit. Een standaard rolgordijn monteren zonder boren is zelfs alleen mogelijk met een SmartFit systeem. Het merk KeJe hanteert hetzelfde systeem: Alle KeJe raamdecoratie wordt standaard in een frame geplaatst. Middels een magneet- en staalband wordt dit frame op het kozijn bevestigd. Meer informatie over klemsteunen en PerfectFit? Lees dan ons blog over raamdecoratie voor kunststof kozijnen.

Verkrijgbaar met:

  • Plisségordijnen
  • Aluminium jaloezieën
  • Rolgordijn

Conclusie

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. Hieronder zetten we alle geschikte raamdecoratie voor kantelramen voor je op een rijtje. De tabel vertelt je tevens welke eigenschappen op welke raamdecoratie van toepassing zijn. Wil je niet in je draaikiepraam boren? Kies dan voor klemsteunen of SmartFit. Zoek je raamdecoratie voor de slaapkamer? Ga dan voor verduisterende raambekleding. Komt de raamdecoratie in de badkamer of keuken te hangen? Dan is vochtbestendigheid belangrijk.

  Klemsteunen Verano SmartFit KeJe frame Verduisterend Vochtbestendig
Rolgordijn Nee Ja Ja Ja Alleen met screendoek
Duo rolgordijn Ja Nee Nee Ja Nee
Plisségordijn Ja Ja Ja Ja Alleen met DustBlock®
Houten jaloezie Nee Nee Nee Nee Nee
Aluminium jaloezie 16 en 25 mm Ja Ja Ja Nee Ja

Twijfel je? Kies dan voor plisségordijnen. Zoals je uit bovenstaande tabel kan opmaken is dit type raambekleding altijd een goede keuze!

Gratis kleurstalen raamdecoratie

Eerst zien, dan beslissen?

Dat begrijpen we! Daarom vraag je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen aan. Daarnaast ben je van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ontdek je alle producten die wij aanbieden onder één dak: rolgordijnen, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren.

Heb je vragen over draaikiepraam raambekleding? Of wil je graag meer weten over een ander product? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste team staat voor je klaar!

Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen