Menu
 1. Home
 2. Inspiratieblog
 3. Veranda screen voor overkappingen: 7 voordelen!

Veranda screen voor overkappingen: 7 voordelen!

Veranda screen voor overkappingen: 7 voordelen!
7 min. leestijd

Haal meer uit je terrasoverkapping met veranda screens! Overkapping screens beschermen tegen zowel de hitte als de scherpe stralen van de zon. Bovendien bieden ze beschutting tegen een fris windje. Ontdek alle voordelen plus de meest geschikte screens voor overkappingen!


Populaire veranda screens


Wat is een screen?

Screens worden ook wel zonnescreens genoemd. Deze verticale raambekleding houdt namelijk het felle licht van de zon tegen. Een screen wordt aan de buitenkant van het raam geplaatst, waardoor het glas niet opwarmt. Naast licht, houdt een screen dus ook de warmte van de zon tegen. Een screen wordt dus vooral voor ramen geplaatst, maar dat is niet de enige toepassing! Een overkapping dichtmaken met screens kan namelijk ook! Bij je veranda of tuinhuis bijvoorbeeld.

Welk veranda screen is de beste keuze?

De meest aanbevolen screens voor veranda's zijn de Solano Comfort en Smart ritsscreens. Deze zijn voorzien van tweedelige geleiders en een extra verzwaarde onderlat. Deze combinatie biedt extra stevigheid, wat bij veranda screens geen overbodige luxe is. Een standaard screen waarbij het doek los langs de geleiders loopt vangt namelijk meer wind. Screens zijn zowel voor aluminium overkappingen als houten overkappingen geschikt.

Smarts screens voor houten overkapping tuinhuis veranda terrasRitsscreen zip screens voor buiten overkappingen terras transparante veranda screens doorzichtig
Links: Smart screens voor houten overkapping. Rechts: Smart screens met zichtvenster.

Screens overkapping voordelen

Screens voor buiten overkappingen kennen vele voordelen. We zetten er zeven voor je op een rij!

1. Minder fel licht

Lees je graag een boek in de tuin? Of lijkt het je heerlijk om vanaf je eigen terras te werken? Klinkt goed, maar blijkt in de praktijk soms best lastig. De reden? Het felle zonlicht dat van de bladzijden kaatst en je beeldscherm onleesbaar maakt. Met een terrasoverkapping screen is dit probleem verleden tijd!

2. Verkoeling

Ben jij meer een schaduw- dan een zonaanbidder? Maar mag je ook graag buiten zijn? Dan is een screens veranda perfect voor jou! Screens houden namelijk niet alleen zonlicht tegen. Ook de hitte van de zon wordt geweerd. Zo creëer je dus meer schaduw en daarmee verkoeling in de tuin.

Douglas houten overkapping met screens dichtmaken veranda ritsscreen

3. Zonbescherming

Zonnige dagen? Oppassen geblazen! Verbranding ligt namelijk op de loer. En daar dien je niet te licht over te denken. Regelmatige verbranding kan namelijk leiden tot ernstige huidaandoeningen. Reden genoeg dus om je huid goed te beschermen. Wanneer je een terrasoverkapping met screens hebt, hoef je niet met plakkerige zonnebrand in de weer. Met een screen overkapping tussen jou en de zon zal je niet tot nauwelijks verbranden. Een screen biedt ook je meubels bescherming tegen de zon. Een win-win dus!

4. Motregen

Natgeregend worden vindt bijna niemand fijn. Dus verplaatsen we ons tijdens een zomerse bui vaak naar binnen. Zonde, want qua temperatuur is het buiten vaak nog prima vertoeven. Screens bieden een uitkomst! Deze zijn namelijk gemaakt van sterk glasvezeldoek, wat ze enigszins weerbestendig maakt. Let op: Bij hagel en/of sneeuw dient het screen wel opgetrokken te worden. Ook dienen screens niet gebruikt te worden bij vorst.

5. Brrr… Fris windje!

Door een fris windje kan het buiten soms een stuk frisser aanvoelen dan de werkelijkheid. Probeer een plekje uit de wind te zoeken. Je zal merken dat het nog verrassend goed vertoeven is. Dit is ook de reden dat veel horecabazen hun terrassen van schermen voorzien. Zo’n beschut plekje kan je thuis ook creëren. Je raadt het al, met veranda screens natuurlijk! Veranda ritsscreens met geleiders en extra verzwaarde onderlatten zijn het best bestand tegen wind. Onze meest windvaste screens voor overkapping zijn het Solano Ritsscreen Comfort en Smart. Let op: Bij windkracht > 6 Bft dient het screen opgetrokken te worden.

6. Buiten zitten in je pyjama

Stel je voor: Je begint je dag in de tuin. Onder het genot van een heerlijke kop koffie en goede krant. Heerlijk toch? Helaas voorzie je één probleem: Je wil je niet meteen omkleden, maar wil liever ook niet je slaaptenue aan de buren tonen. Geen probleem! Laat de screens van je overkapping zakken. Zo blijft die hysterische pyjama of oubollige badjas jouw geheim.

7. Geen ongewenste gasten

Zo’n verandascreen is multifunctioneel. Zoals hierboven genoemd weert het zonlicht en regen. Ook biedt een screen privacy. Maar is nog een voordeel: Een screen houdt namelijk ook ongewenste gasten tegen. Muggen bijvoorbeeld! Dus doe je op een warme zomeravond nog een borreltje in de tuin? Neem dan plaats onder de overkapping en laat het screen zakken. Je zult merken dat je aanzienlijk minder geprikt wordt. Dag jeukende benen! Uiteraard is dit alleen van toepassing wanneer het screen ook aan de onderkant volledig sluit.

Ritsscreen overkapping dichtmaken windvaste screens verandaRitsscreen veranda screens doorzichtig transparant overkapping dichtmaken
Links: Solano Ritsscreen Comfort. Rechts: Solano Ritsscreen Comfort met zichtvenster.

Opties

Overtuigd van de voordelen? Dan heb je bij de aanschaf van een screen een aantal opties:

 • Type overkapping screen
  Op screenstotaalshop.nl bieden we verschillende type screens. Het Solano Ritsscreen Comfort en Smart zijn onze meest windvaste veranda screens. Deze zijn namelijk het best bestand tegen wind. Let op: Bij windkracht > 6 Bft dient het screen opgetrokken te worden.
 • Afmeting
  Natuurlijk is het belangrijk dat je screen perfect op maat gemaakt wordt. Bij screenstotaalshop.nl bestel je screens tot maar liefst 6 meter breed!
 • Doeksoort
  Ons meest verkochte doeksoort is Sergé 3%. Door de structuur kijk je wel naar buiten, maar niet naar binnen. Daarnaast heb je de keuze uit nog vier andere doeksoorten. Volledig verduisterend bijvoorbeeld. Lees meer over de verschillende doeksoorten bij de productomschrijvingen.
 • Kleuren
  Vervolgens kies je een omkasting- en doekkleur. Solano screens zijn leverbaar in maar liefst 56 verschillende kleuren! Verano screens zijn leverbaar in 17 kleuren.
 • Transparante screens overkapping
  Sommige mensen willen dat hun veranda screens doorzichtig zijn. Bijvoorbeeld om ook ‘s avonds zicht naar buiten te hebben. Dit kan door te kiezen voor screens met zichtvenster (PVC folie). Ga voor een gedeeltelijk zichtvenster of volledig transparante veranda screens.
 • Handbediende of elektrische screens overkapping
  Afhankelijk van het type screen kan je kiezen voor handmatige of elektrische screens. Bij de zwaardere type screens is elektrische bediening de enige optie. Dit omdat het screen simpelweg te zwaar is om met eigen kracht op te halen. Wil je wel elektrische screens? Maar is er geen stroompunt in de buurt? Kies dan voor screens op zonne energie!

Goedkope screens overkapping

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een goede prijs! Wij kopen grootschalig, verzenden rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Zo kunnen wij onze veranda screens kosten laag houden. Onze goedkope screens liggen gemiddeld 50% onder de adviesprijs. De exacte prijs bereken je eenvoudig en snel online!

Doekstalen

Twijfel je over het type doek? Of vind je het lastig om een kleur te kiezen? Dat begrijpen we. Daarom bieden we de mogelijkheid om doekstalen te bestellen. In de meeste gevallen ontvang je de stalen binnen twee werkdagen thuis.

Bezoek de showroom

Daarnaast heten we je van harte welkom in onze showroom van 600 m2. Deze bevindt zich aan de Simon Vestdijkwei 3 in Leeuwarden. Hier maak je in één keer kennis met alle producten die wij aanbieden in onze webshops: raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over een veranda screen voor overkapping? Bel of mail gerust. Ons enthousiaste team staat voor je klaar!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen