Menu
 1. Home
 2. Screens
 3. Ritsscreen standaard

Solano Ritsscreen standaard

Solano
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
20% korting op solar motor
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
Ritsscreen standaard
+3
Bereken je prijs en bestel
1.
Afmetingen
2.
Omkasting
3.
Kleuren
4.
Uitvoering
5.
Bediening
6. 7.
Montage
Afmeting omkasting
uitleg
85 mm
Max. 300 x 200 cm
95 mm
Max. 350 x 280 cm
105 mm
Max. 450 x 350 cm
125 mm
Max. 450 x 450 cm
Breedte in centimeters
uitleg
Hoogte in centimeters
Jouw prijs
€ 139,95
50% korting
Adviesprijs € 279,90

De € 94,00 extra korting wordt verrekend in de winkelwagen

Bekijk de actievoorwaarden

Waarom Solano Wonen?
Snelle levering
direct uit de fabriek
5 jaar garantie
op het gehele product
Tot wel 50% goedkoper
dan in de winkel
Klantwaardering 8.8
op Feedback Company
Veilig achteraf betalen
via Klarna

Informatie Ritsscreen standaard

Een ritsscreen (of ZIP screen of windvast screen) is volledig windvast, insectenwerend en lichtafsluitend. Een ritsscreen is ideaal voor plaatsen met een hoge windbelasting. Onze ritsscreens zijn van de betere A-kwaliteit.  Dit kun je zien aan de stevige en strak afgewerkte aluminium omkasting en de Sergé doeken van  a-merken zoals Copaco en Helioscreen.

Bedieningsmogelijkheden ritsscreen 

Bij een ritsscreen standaard is, vanwege het rits mechanisme, alleen elektrische bediening mogelijk. Bij elektrische bediening is het screen voorzien van een buismotor die weggewerkt is in de omkasting. Bediening is mogelijk door middel van een schakelaar of afstandsbediening.

Solar motor

Ritsscreen standaard kan ook geleverd worden met een solarmotor. Hiermee kun je de ritsscreen aansturen met behulp van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting van de screen zorgt ervoor dat de batterij telkens weer gevoed wordt met nieuwe energie. Ritsscreens op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zijn dus volledig draadloos. Daarnaast zorgen ze voor een besparing op energiekosten.

Meer informatie

Waarom een ritsscreen

Een ritsscreen wordt ook wel ZIP screen of Windvaste screen genoemd. Een ritsscreen is voorzien van een rits die aan het doek en de zijkanten vastgenaaid is. De rits zorgt ervoor dat het doek altijd mooi strak blijft staan en bij harde windvlagen niet gaat klapperen. Daarom is een ritsscreen ideaal op plekken met een hoge windbelasting. Een ritsscreen kan alleen met elektrische bediening geleverd worden. Handbediening is alleen mogelijk bij standaard screens. 

Groothandelsprijzen

Door goede deals te sluiten met verschillende fabrikanten, grootschalige inkoop en lage kosten kunnen wij onze producten tot wel 50% onder de verkoopadviesprijzen aanbieden. Wij zijn daarom absoluut de goedkoopste screensleverancier van Nederland en België.

Voordelen van een ritsscreen

Een ritsscreen is een zeer duurzame en doeltreffende vorm van zonwering. Een ritsscreen houdt licht en warmte tegen en geeft privacy. Bovendien is een ritsscreen insectenwerend. De speciale stof maakt het mogelijk dat je overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken maar niet andersom. Daarnaast is een ritsscreen een stabiele en windvaste zonwering en neemt het weinig ruimte in dankzij de vlakke montage.

Screendoeken 

Een overzicht van de doeksoorten:

 • Sergé 3% Dit is ons bestverkopende screendoek van Helioscreen, met een lichtdoorlatendheid van 3%. Het biedt optimale bescherming tegen zonnestralen, terwijl het nog steeds mogelijk is om van binnen naar buiten te kijken zonder dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken.
 • Sergé 1% Screendoek biedt een alternatief voor de doeken met een 3% openheidsfactor. Met een veel minder open structuur laat dit doek aanzienlijk minder zonlicht door, waardoor het effectiever is in het weren van de zon dan een 3% doek.
 • Sergé 600 5% Dit lichtdoorlatende screendoek van Copaco heeft een lichtdoorlatendheid van 5%, waardoor het een subtiele balans biedt tussen lichtinval en privacy.
 • Sergé 600 Lunar 0% Ons populairste verduisterende screendoek van Copaco zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.
 • Satiné 21154 0% Dit verduisterende screendoek van Mermet zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.
 • Soltis B92 0% Dit verduisterende screendoek van Serge Ferrari zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.

Lasnaad
Bij een hoogte van 285 cm of meer krijgen screendoeken een horizontale lasnaad. Voor Satine-doeken is dit vanaf 210 cm en voor Solits-doeken vanaf 170 cm.

Afmeting omkasting ritsscreen

Wanneer je op de bestelpagina de maten invoert, selecteert ons bestelsysteem automatisch de juiste omkasting of kapmaat. Hoe groter de afmeting van je screen, hoe grotere omkasting er nodig is om het doek in op te bergen. Een klein raam kan bijvoorbeeld met kastmaat van 8,5 cm maar voor een schuifpui is een grotere kastmaat nodig. 

De omkastingen zijn gemaakt van 100% hoogwaardig aluminium. 

Soorten omkasting 

De omkasting en geleiders zijn opgebouwd uit aluminium profielen en componenten. De omkasting is leverbaar in een standaard model met afgeschuinde rand, een rechte omkasting of ronde omkasting.
Wij leveren de screens in alle RAL kleuren. Je kunt de gewenste RAL kleur op de bestelpagina aangeven.

Geleidersoort

De breedte van een geleider is 3,5 cm (35 mm).

 • HTF geleiders worden gebruikt om een screen direct op een muur of kozijn te plaatsen.
 • LHTF geleiders worden gebruikt om een screen tussen twee muren in te plaatsen. 
 • CTG geleiders kunnen zowel op of tussen de muur worden gemonteerd. De geleider bestaat uit twee delen. 

Opvulprofielen ritsscreen

Als er een obstakel zoals een uitstekende deur- of raamklink in de weg zit, kun je opvulprofielen meebestellen. De profielen worden achter de geleiders vastgeklikt. Er is keuze uit 2, 4 of 6 opvulprofielen. Met 2 opvulprofielen komt het screen 2 centimeter naar voren, bij 4 opvulprofielen 4 centimeter en bij 6 opvulprofielen 6 centimeter.

Technische specificaties

Minimale afmetingen 64 cm breed x 30 cm hoog
Maximale afmetingen 450 cm breed x 450 cm hoog
Systeemkleur Alle RAL kleuren
Bediening Elektrisch d.m.v. een schakelaar of afstandsbediening.
Te ontraden gebruik

De screen moet opgetrokken worden bij windkracht > 8 Bft.

Glasvezeldoek

Glasvezeldoek kan mogelijk plooien vertonen na assemblage in een screen. Deze plooien ontstaan uit de verhoging die ontstaat na elke oprolling van het screendoek op de oprolbuis. Deze plooien zijn eigen aan een afgewerkte screen en mogelijk zichtbaar bij het uitrollen van het screendoek. De kans op deze plooien is groter bij koude temperaturen en/of wanneer het doek langere tijd in opgerolde toestand is geweest. Bij gemiddelde tot hogere temperaturen of bij langer uithangen van het doek, zullen deze mogelijke plooien niet tot nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Oxidatie en reinigingsvoorschriften

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen