Menu
 1. Home
 2. Screens
 3. Ritsscreen comfort

Solano Ritsscreen comfort

Solano
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen Comfort
Ritsscreen Comfort
Ritsscreen Comfort
Ritsscreen Comfort
20% korting op solar motor
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
Ritsscreen comfort
+10
Bereken je prijs en bestel
1.
Afmetingen
2.
Omkasting
3.
Kleuren
4.
Uitvoering
5.
Bediening
6. 7.
Montage
Afmeting omkasting
uitleg
85 mm
Max. 300 x 200 cm
95 mm
Max. 350 x 280 cm
105 mm
Max. 450 x 350 cm
125 mm
Max. 500 x 500 cm
Breedte in centimeters
uitleg
Hoogte in centimeters
Jouw prijs
€ 189,95
50% korting
Adviesprijs € 379,90

De € 94,00 extra korting wordt verrekend in de winkelwagen

Bekijk de actievoorwaarden

Waarom Solano Wonen?
Snelle levering
direct uit de fabriek
5 jaar garantie
op het gehele product
Tot wel 50% goedkoper
dan in de winkel
Klantwaardering 8.8
op Feedback Company
Veilig achteraf betalen
via Klarna

Informatie Ritsscreen comfort

Een ritsscreen type Comfort is voorzien van een tweedelige geleider en een verzwaarde onderlat. Voor grote oppervlaktes zoals een schuifpui, een groot raam of als je een screen met een doorzichtig venster wilt aanschaffen, is een ritsscreen type comfort een goede keuze.

Bedieningsmogelijkheden ritsscreen 

Bij een ritsscreen comfort is, vanwege het rits mechanisme, alleen elektrische bediening mogelijk. Bij elektrische bediening is het screen voorzien van een buismotor die weggewerkt is in de omkasting. Bediening is mogelijk door middel van een schakelaar of afstandsbediening.

Solar motor

Ritsscreen Comfort  kan ook geleverd worden met een solarmotor. Hiermee kun je de ritsscreen aansturen met behulp van zonne-energie. Het zonnepaneel op de omkasting van de screen zorgt ervoor dat de batterij telkens weer gevoed wordt met nieuwe energie. Ritsscreens op zonne-energie hoeven niet in verbinding te staan met een stroompunt en zijn dus volledig draadloos. Daarnaast zorgen ze voor een besparing op energiekosten.

Meer informatie

Voordelen screen met tweedelige geleider

Een standaard ritsscreen is voorzien van een enkele geleider. Een ritsscreen comfort is voorzien van een geleider die uit twee delen bestaat die je aan elkaar vast zet. De schroeven worden weggewerkt tussen de geleiders zodat je die aan de voorkant niet ziet. De geleider kun je zowel in het kozijn als op het kozijn of de muur monteren. 

Een ritsscreen comfort is ideaal voor grote oppervlaktes zoals een schuifpui of groot raam. Ook is dit type screen zeer geschikt voor een open veranda of terrasoverkapping. Omdat dit vaak windgevoelige plekken zijn, zorgt de dubbele geleider in combinatie met een extra verzwaarde onderlat ervoor dat het doek extra strak in de geleiders blijft zitten. 

Zichtvenster

Een ritsscreen comfort kun je ook met zichtvenster (PVC folie) bestellen. Dit is ideaal voor als je 's avonds wat langer onder je terrasoverkapping of veranda wilt zitten. Een screen met zichtvenster is in elke stand windvast en houdt in gesloten stand bovendien de insecten buiten. 

Je kunt je screen op 3 manieren van doorzichtige PVC folie laten voorzien:

Optie 1: Folie over de hele breedte, doek onder en boven minimaal 11,5 cm.

Optie 2: Folie over de hele breedte, doek onder en boven minimaal 11,5 cm.

Optie 3: Folie over de hele oppervlakte. Lasnaad is vereist voor hoogtes boven 134 cm.

Kijk voor meer informatie over het zichtvenster bij de technische specificaties

Screendoeken 

Een overzicht van de doeksoorten:

 • Sergé 3% Dit is ons bestverkopende screendoek van Helioscreen, met een lichtdoorlatendheid van 3%. Het biedt optimale bescherming tegen zonnestralen, terwijl het nog steeds mogelijk is om van binnen naar buiten te kijken zonder dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken.
 • Sergé 1% Screendoek biedt een alternatief voor de doeken met een 3% openheidsfactor. Met een veel minder open structuur laat dit doek aanzienlijk minder zonlicht door, waardoor het effectiever is in het weren van de zon dan een 3% doek.
 • Sergé 600 5% Dit lichtdoorlatende screendoek van Copaco heeft een lichtdoorlatendheid van 5%, waardoor het een subtiele balans biedt tussen lichtinval en privacy.
 • Sergé 600 Lunar 0% Ons populairste verduisterende screendoek van Copaco zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.
 • Satiné 21154 0% Dit verduisterende screendoek van Mermet zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.
 • Soltis B92 0% Dit verduisterende screendoek van Serge Ferrari zorgt voor een effectieve blokkering van licht, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar totale verduistering gewenst is.

Lasnaad
Bij een hoogte van 285 cm of meer krijgen screendoeken een horizontale lasnaad. Voor Satine-doeken is dit vanaf 210 cm en voor Solits-doeken vanaf 170 cm.

Technische specificaties

Minimale afmetingen 64 cm breed x 30 cm hoog
Maximale afmetingen 500 cm breed x 500 cm hoog
Systeemkleur Alle RAL kleuren
Bediening Elektrisch met schakelaar of afstandsbediening
Te ontraden gebruik

De screen moet opgetrokken worden bij windkracht > 8 Bft.

Glasvezeldoek

Glasvezeldoek kan mogelijk plooien vertonen na assemblage in een screen. Deze plooien ontstaan uit de verhoging die ontstaat na elke oprolling
van het screendoek op de oprolbuis. Deze plooien zijn eigen aan een afgewerkte screen en mogelijk zichtbaar bij het uitrollen van het screendoek.
De kans op deze plooien is groter bij koude temperaturen en/of wanneer het doek langere tijd in opgerolde toestand is geweest. Bij gemiddelde tot hogere temperaturen of bij langer uithangen van het doek, zullen deze mogelijke plooien niet tot nauwelijks meer zichtbaar zijn.

Specificaties PVC folie

 • Dikte van de doorzichtige folie: 0,50 mm.
 • Soort folie: PVC folie Christal plus
 • Hoogte van de folie: 134 cm. Folie hoger dan 134 cm wordt uitsluitend geleverd met een horizontale lasnaad.
 • Maximale afmetingen met folie: 400 x 300 cm.
 • Gewogen samenstelling: PVC
 • Massa: 610 gr/m²
 • Dikte: 0,50 mm.
 • Breeksterkte: 180kg/m²
 • Treksterkte: 7kg/ mm
 • Temperatuurbereik: -22°C/+66°C
 • Hardheid; 1s

Oxidatie en reinigingsvoorschriften

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen