Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 7 woontrends in 2020 naar aanleiding van COVID-19

7 woontrends in 2020 naar aanleiding van COVID-19

7 woontrends in 2020 naar aanleiding van COVID-19
5 min. leestijd

Het einde van 2020 is in zicht. Een jaar dat in de boeken gaat als het jaar van corona. De pandemie had een flinke impact op ons leven. In een poging om het virus te remmen bleven we thuis. We werkten thuis, we sportten thuis en we ontspanden thuis. Doordat we 24/7 met ons huis geconfronteerd werden, sloegen we massaal aan het renoveren en decoreren. Omdat vakanties uitbleven hadden we bovendien geld ā€˜overā€™ om aan het huis te spenderen. Vandaag blikken we terug op alle veranderingen die het jaar 2020 in de woonwereld teweeg bracht.

Thuiswerken

De grootste verandering in ons leven dit jaar was het plotselinge thuiswerken. De keukentafel werd opeens de werkplek. Toen bleek dat thuiswerken voorlopig nog wel even de norm zou blijven, stapten velen over op een permanentere oplossing. Logeerkamers en andere schaars benutte ruimtes in huis werden omgetoverd tot studeerkamers. Een belangrijk onderdeel bij de inrichting van een (thuis)kantoor is de raambekleding. Allereerst biedt raamdecoratie een oplossing tegen vervelend zonlicht. Niks is immers zo vervelend als de weerkaatsing van zon op je beeldscherm! Een andere belangrijke functie van raamdecoratie is privacy. Je wil toch niet dat de buurvrouw ineens voor de deur staat, omdat ze ziet dat je ā€˜gezellig thuisā€™ bent? Weten welke raambekleding geschikt is voor jouw werkplek? Lees dan ons artikel over kantoor raambekleding!

Home gym

Toen ook de sportscholen sloten, verplaatste deze activiteit zich eveneens naar de huiskamer. Of er werd zelfs een speciale ruimte voor ingericht: de home gym. Vooral online work-outs bleken erg populair. YouTube klasjes van fitness gurus werden collectief naar de TVā€™s gecast. Ook hierbij is weerkaatsing op het scherm erg vervelend. Bovendien wil je ook tijdens het sporten liever niet dat de buren mee kunnen genieten. Naast fitnessbenodigdheden, werd daarom ook massaal nieuwe raambekleding aangeschaft.

Masterchefs in spƩ

De (tijdelijke) sluiting van de horeca brachten bij velen hun innerlijke masterchef naar boven. Een magnetronmaaltijd voldeed al snel niet meer. Keukenhulpjes als mixers en juicers waren niet aan te slepen dit jaar. Het gevolg van al dat geƫxperimenteer was tevens een vieze keuken. Als beginnende chef wil het nog weleens voorkomen dat je te veel olie in de pan hebt gegooid. Of vergeten bent het deksel op de smoothiemaker te plaatsen. Oeps! Zo werd het ook voor raambekleding een zwaar jaar. De vraag naar vocht- en vuilbestendige raamdecoratie, zoals aluminium jaloezieƫn en PVC jaloezieƫn, rees dan ook de pan uit.

Spik en span

Met extra tijd om handen en schoonmakers die vanwege social distancing werden afgebeld, begon Nederland aan een grote schoonmaak. Van de kelder tot de zolder, alles werd grondig gepoetst. Ook de raambekleding werd niet vergeten! Ons blog boordevol schoonmaaktips voor raamdecoratie bleek populair leesvoer. Ook onze tips over zonneschermen schoonmaken en rolluiken schoonmakenĀ werden ons in dank afgenomen.

Keuken raamdecoratie trends wonen coronavirus 2020Zonnescherm thuisterras tuinesiƫ corona 2020 woontrends

Tuinesiƫ en Balconiƫ

Door het gebrek aan verre reizen, zochten we ons vakantieadres dit jaar dichterbij huis. We ā€˜vertrokkenā€™ massaal naar bestemmingen als ā€˜CĆ“te de Jardinā€™ en ā€˜Bad Meingartenā€™. Onmisbare onderdelen om van het thuisterras de place to be te maken waren loungesets, barbecues en buitenzonwering! De verkoop van zonneschermen werd meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Ook screens waren - en zijn nog steeds - immens populair. Screens zijn niet alleen ideaal om de zon uit huis te weren, maar ook zeer effectief om een overkapping mee dicht te maken. Een screen beschermt niet alleen tegen de zon, maar weert ook motregen en koude wind. Bovendien biedt het privacy. Lees ons blog over screens voor overkappingen om meer voordelen te ontdekken. Geen stroompunt in de buurt? Geen probleem! Kies dan voor draadloze screens op zonne energie!

Geestelijke gezondheid

Met alle stress die het virus met zich meebracht werd ook geestelijke gezondheid een hot topic. In hectische tijden is het belangrijk om je af en toe volledig te kunnen ontspannen.
Dus toverden we onze slaapkamers om tot oases van rust. Om goed de slaap te kunnen vatten, is het belangrijk dat een ruimte goed verduisterd is. Ook een aangename temperatuur is bevorderlijk voor de nachtrust. Met verduisterende raambekleding weer je zowel het felle licht als de hitte van de zon. Ook de verkoop van dit type raambekleding steeg daarom aanzienlijk in 2020.

Babyboom

Al dat thuiswerken zorgde ervoor dat stellen meer op elkaars lip leefden. Bij sommigen bleek dit de druppel met een stijging aan echtscheidingen als gevolg. Bij anderen bleek de liefde nog sterker te worden, wat zich uitte in de slaapkamer. Het gevolg? HĆ©Ć©l veel zwangere buikjes. 2021 zou zomaar een babyboom jaar kunnen worden. Dit is ook te zien in het toenemende zoekgedrag naar ā€˜babykamersā€™. Om alle aanstaande ouders een handje te helpen schreven we een blog over de perfecte raamdecoratie voor kinderkamers. Raambekleding is namelijk dĆ© manier om lichtinval en temperatuur te reguleren. Twee zaken die erg belangrijk zijn voor het slaapritme en de gezondheid van een baby.

Dat waren dƩ grote woontrends van 2020 die de pandemie teweeg bracht. Laten we hopen dat 2021 het jaar van het corona vaccin wordt! Wij wensen iedereen alvast een heel gelukkig en bovenal gezond nieuwjaar toe!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen