Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 6 raambekleding kantoor. Dit zijn de beste keuzes!

Top 6 raambekleding kantoor. Dit zijn de beste keuzes!

Top 6 raambekleding kantoor. Dit zijn de beste keuzes!
7 min. leestijd

Eén van de belangrijkste stappen bij het inrichten van een kantoor is de raamdecoratie. Kantoor raambekleding heeft meerdere functies. Zo biedt het privacy, houdt het de zon van je beeldscherm en zorgt het voor een betere akoestiek. Benieuwd welke raamdecoratie voor kantoor het meest geschikt is? Lees dan vooral verder!


Populaire kantoor raambekleding


Functies van raamdecoratie op kantoor

Privacy

Hoewel het soms heel fijn kan zijn om naar buiten te kijken, is het niet altijd even plezierig dat je ook van buiten zichtbaar bent. Zeker wanneer je een kantoor aan huis hebt. Je hebt immers geen zin dat de buurman op de stoep staat omdat hij ziet dat je ‘thuis’ bent. Bevindt jouw werkplek zich juist in een groot kantoorgebouw? Vergeet dan ook zeker de ramen binnen niet! Wanneer je een privé kwestie wil bespreken, is het wel zo prettig dat er geen collega’s mee kunnen gluren.

Zonlicht

We zijn dol op de zon, maar niet als we aan het werk zijn. Niks is zo vervelend als de schittering van de zon op je beeldscherm. En wat dacht je van verblind worden door de weerkaatsing van het zonlicht op het gebouw aan de overkant? Ook zo frustrerend! Met de juiste raambekleding zijn deze onwerkbare situaties zo opgelost! Sommige mensen denken dat zonlicht alleen ‘s zomers een probleem vormt. Fout! ‘s Winters is de zon juist nóg vervelender. De zon staat immers ‘s middags al behoorlijk laag, waardoor ie extra scherp is. Bovendien zorgt regenval voor natte wegdekken en gebouwen. Hierdoor krijg je extra weerkaatsing.

Galm

Steeds meer kantoren bevinden zich in grote open ruimtes. Heerlijk dat ruimtelijke gevoel! Toch kent het open kantoor ook een nadeel: galm. Grote ruimtes gaan vaak gepaard met een slechte akoestiek. Zeker als er veel (telefoon)gesprekken worden gevoerd kan galm zeer storend zijn. De oplossing? Akoestische gordijnen op kantoor. Deze werken namelijk geluidsabsorberend. Hierover later in dit artikel meer.

Raambekleding kantoor aluminium jaloezieën binnenkant raamdecoratie privacy werkplekRaambekleding kantoor verticale lamellen voor kantoor raamdecoratie
Links: Aluminium jaloezieën op de binnenramen. Rechts: Verticale lamellen.

Top 6 kantoor raambekleding

Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie voor je kantoor, heb je verschillende keuzes. Onderstaande opties zijn het meest geschikt.

1. Verticale lamellen kantoor

Verticale lamellen zijn van oudsher de meest gekozen vorm van raamdecoratie op kantoor. Begrijpelijk, want in een letterlijke ‘handomdraai’ stel je de gewenste mate van privacy en lichtinval in. Bovendien nemen ze weinig ruimte in beslag. Lamellen voor kantoor zijn vaak van wit kunststof. Toch is er tegenwoordig zoveel meer mogelijk! Wat dacht je van donkergrijze stoffen lamellen? Heel chique! Of ga voor de industriële look met aluminium verticale jaloezieën. Voor een moderne uitstraling kies je voor extra brede banen.

2. Horizontale jaloezieën

Ook horizontale jaloezieën worden al jaren toegepast op de werkkamer. Net als de verticale variant bieden ze veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op en neer bewegen. Zoek je raamdecoratie voor smalle ramen? De ramen tussen de hal en het kantoor bijvoorbeeld? Kies dan voor aluminium jaloezieën. Deze zijn al beschikbaar vanaf een breedte van 16 centimeter! Wil je een kil kantoor een huiselijke sfeer geven? Ga dan voor houten jaloezieën! Voor een extra warme look kies je voor jaloezieën met houtnerf.

3. Plisse gordijnen kantoor

Een snelle stijger op het gebied van raambekleding is het plisségordijn. Ook in de kantoorwereld wordt dit type raamdecoratie steeds vaker gekozen. Logisch, want het plisségordijn kent tal van voordelen. Zo biedt het plisségordijn vele mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Voor optimale controle kies je voor plisségordijnen Top Down Bottom Up. Wil je niet dat voorbijgangers je zien zitten? Maar heb je wel behoefte aan daglicht? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant. Kies je voor dubbele plisségordijnen? Dan heeft deze ook nog eens een isolerende werking! De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof werkt namelijk als een barrière. Dit houdt zowel kou als warmte tegen. Zo bespaar je dus op de stook- en koelkosten!

Witte houten jaloezieën raambekleding voor kantoor raamdecoratieRaambekleding kantoor plisse gordijnen kantoor raamdecoratie Luxaflex Duette Shades
Links: Luxaflex houten jaloezieën. Rechts: Luxaflex Duette Shades (duo plisségordijnen).

4. Rolgordijnen

Houd je van eenvoud? Dan zijn rolgordijnen een goede keuze. Dankzij het strakke tijdloze design past het rolgordijn bij elke interieurstijl. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stofsoorten. Voor ieder wat wils dus! Qua mogelijkheden wat betreft privacy en lichtinval zijn rolgordijnen wel iets beperkter dan bijvoorbeeld jaloezieën. Je kunt een rolgordijn immers alleen op- en neerhalen. Wel zijn rolgordijnen zeer aantrekkelijk geprijsd. Dus ben je vooral op zoek naar voordelige raamdecoratie? Overweeg dan zeker onze goedkope rolgordijnen. Voor meer controle over lichtinval kan je ook voor duo rolgordijnen kiezen. Hierbij wordt een doorschijnende baan gecombineerd met een niet-doorschijnende baan. Uiteraard ligt de prijs van een duo rolgordijn wel hoger dan een standaard rolgordijn.

5. Kantoor gordijnen

Ook gordijnen zijn geschikt voor kantoren. Wil je een kil kantoor meer gezelligheid geven? Dan draagt deze stoffen raamdecoratie daar zeker aan bij! Gordijnen kunnen een ruimte bovendien ook letterlijk verwarmen. Gemiddeld ontsnapt 37% van de warmte via de ramen. Door overgordijnen voor de ramen te hangen houd je de warmte beter vast. Hoe dikker de stof, hoe hoger de warmtewerende functie. Voor optimale isolatie kies je de stof Reflex. Deze isolerende gordijnen laten tot 50% minder warmte en tot 30% minder warmte door. Hier profiteer je dus zowel ‘s winters als ‘s zomers van. Daarnaast bestaan er ook geluidswerende gordijnen. Ideaal voor een kantoor! Akoestische gordijnen verminderen namelijk de weerkaatsing van geluid. Tevens worden geluidstrillingen geabsorbeerd. De perfecte manier om galm op kantoor te elimineren. Interesse? Kies dan voor de stof Lagoon, Dolce of Double. Deze hebben allen een extra hoge mate van geluidsabsorptie.

6. Screens

Tot slot maken we nog een uitstapje naar buitenzonwering. Screens worden gemonteerd aan de buitenkant van het kantoorpand. Dankzij de vlakke montage en smalle bakken nemen ze weinig ruimte in beslag. Het grote voordeel van screens is dat de zon al wordt geweerd voordat deze het raam bereikt. Hierdoor warmt het glas niet op en blijft het lekker koel binnen. Een screen filtert het felle licht van de zon, maar zorgt er tegelijk voor dat het zicht naar buiten behouden blijft. Van buiten kijk je (overdag) daarentegen niet naar binnen! Onze screens op maat zijn leverbaar tot maar liefst 6 meter breed en hoog! Daardoor zijn ze ook geschikt voor grote ramen.

screens kantoorpand buitenzonwering kantoorAluminium jaloezieën kantoor raambekleding
Links: Screens op een kantoorpand. Rechts: Aluminium jaloezieën.

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons gratis en gemakkelijk kleurstalen aan. Zo kan je de stof eerst in het echt bekijken. Meestal worden de stalen nog dezelfde werkdag verzonden.

Showroom in Leeuwarden

Ook een bezoek aan onze grote showroom in Leeuwarden behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Hier maak je in één keer kennis met ons complete assortiment: Raamdecoratie, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren.

Meer weten over kantoor raambekleding? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste en kundige team staat klaar om je vragen te beantwoorden.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen