Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. De voordelen van een rolgordijn met zijgeleiding

De voordelen van een rolgordijn met zijgeleiding

De voordelen van een rolgordijn met zijgeleiding
6 min. leestijd

Bij het configureren van een rolgordijn krijg je meestal de optie om zijgeleiding toe te voegen. Maar wat is een rolgordijn met zijgeleiding precies? En wanneer is een zijgeleiding rolgordijn een geschikte keuze? Dat verduidelijken we graag in dit artikel!


Meest verkochte rolgordijnen met zijgeleiding


Twee varianten van rolgordijnen met zijgeleiding

Afhankelijk van het type rolgordijn kan je kiezen uit twee soorten zijgeleiding. Bij een standaard rolgordijn kan je alleen kiezen voor zijgeleiding in de vorm van staaldraad. Bij een cassette rolgordijn met zijgeleiding heb je de keuze uit staaldraad én een U-profiel. Hieronder lichten we de verschillen toe.

Draad zijgeleiding rolgordijn

De bekendste vorm van zijgeleiding is de variant waarbij er langs weerszijden van de stof een spankoord loopt waarlangs het rolgordijn op en neer rolt. Deze constante spanning voorkomt dat het rolgordijn bij het openen van een raam of deur te veel heen en weer beweegt. De dunne draden vallen nauwelijks op en behouden het luchtige karakter van de raambekleding.

Zowel standaard als cassette rolgordijnen zijn verkrijgbaar met staaldraad zijgeleiding. Dit geldt alleen voor de rolgordijnen van Verano® en Luxaflex®. Onze huismerk Solano rolgordijnen bieden geen optie voor zijgeleiding.

U profiel rolgordijn

Bij een cassette rolgordijn kan naast staaldraad zijgeleiding ook voor een U-profiel gekozen worden. Zoals de naam suggereert wordt de stof in dit geval rondom afgesloten met een aluminium profiel in de vorm van een U. Zo is de stof dus aan alle zijden omlijst. De bovenzijde is immers al afgesloten door de cassette. Om lichtinval aan de zijkanten te minimaliseren, is het profiel aan de binnenkant voorzien van een borstel.

Bij Verano® wordt een U-profiel een ‘zijgeleidingsprofiel borstel’ genoemd, terwijl Luxaflex® het een dim-out profiel noemt. Je kunt bij een Luxaflex® rolgordijn met zijgeleiding ook kiezen voor zijprofielen. Hierbij lopen alleen langs de zijkanten rolgordijn geleiders.

Luxaflex rolgordijn met draad zijgeleiding draaikiepraam deurLuxaflex u profiel rolgordijn zijgeleiding op maat slaapkamer
Links: Rolgordijn met draad zijgeleiding. Rechts: Rolgordijn met U profiel.

Waarom rolgordijnen met zijgeleiding?

Er zijn verschillende situaties waarbij rolgordijn zijgeleiding gewenst is. Bij montage op een draaikiepraam of deur bijvoorbeeld, maar ook wanneer er extra verduistering gewenst is.

Rolgordijn draaikiepraam met zijgeleiding

Een veelvoorkomende reden om geleider rolgordijn te kiezen, is bij montage op een draaikiepraam. Zijgeleiding zorgt ervoor dat het rolgordijn altijd strak tegen het raam blijft hangen en niet gaat klapperen. Zonder zijgeleiding zou het rolgordijn recht naar beneden hangen wanneer het raam in de kiepstand staat. Lees ons blog over draaikiepraam raambekleding voor meer elegante oplossingen.

Rolgordijn met zijgeleiding voor deur

Ook bij een deur biedt zijgeleiding een uitkomst. Zeker wanneer de deur veel gebruikt wordt, is het behoorlijk irritant als de raambekleding tijdens het openen telkens klappert. Met een geleiders rolgordijn voorkom je dit vervelende klapperen.

Extra verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding

Tot slot biedt een rolgordijn met u-profiel zijgeleiding extra verduistering. Dit is erg fijn als je op zoek bent naar slaapkamer raambekleding. In een donkere slaapkamer val je immers beter in slaap. Let op: 100% verduistering kunnen we nooit garanderen. Hoewel het U-profiel  absoluut voor meer verduistering zorgt, kan er altijd nog een minuscule hoeveelheid licht langs de zijkanten glippen. Daarom spreken we van dim out rolgordijnen met u-profielen en niet van blackout rolgordijnen met u-profielen.

Rolgordijn met zijgeleiding op maat

Bij ons wordt jouw rolgordijn met zijgeleiding altijd volledig op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig. Zo weet je zeker dat het rolgordijn mooi aansluit op je kozijn. Dankzij onze heldere instructies is het inmeten van rolgordijnen op maat een fluitje van een cent. Ook een rolgordijn met zijgeleiding monteren is heel eenvoudig. Heb je toch liever de hulp van een professional? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice.

Rolgordijn met zijgeleiding elektrisch

Voor extra gebruiksgemak kan je ook kiezen voor elektrische bediening. Dit is bijzonder handig voor ramen die zich op moeilijk bereikbare plekken bevinden. Voor slaapkamers zijn verduisterende rolgordijnen met zijgeleiding elektrisch ideaal! Veel elektrische rolgordijnen kunnen namelijk ook via een app bediend worden, waardoor je ook scenario’s in kan stellen. Stel bijvoorbeeld in dat de rolgordijnen automatisch openen zodra je wekker afgaat. Zo hoef je niet in het duister te ontwaken.

KeJe montageprofiel rolgordijnen zonder boren roze draaikiepraam slaapkamerKeJe roze rolgordijnen zonder boren draaikiepramen keuken
Boven: KeJe montageprofiel rolgordijnen zonder boren.

Tip! Rolgordijn met zijgeleiding zonder boren

Wil je graag een rolgordijn met zijgeleider, maar heb je kozijnen waar je niet in wil boren? Dan zijn onze KeJe of Verano® SmartFit rolgordijnen zonder boren de perfecte oplossing! Deze rolgordijnen worden standaard geleverd in een vierkant frame, vergelijkbaar met een U-profiel. Afhankelijk van het merk worden deze rolgordijnen bevestigd met magneetstrips of montageclips. Geen gedoe met boren en schroeven dus!

Altijd scherp geprijsd!

Wij kopen grootschalig in, verzenden rechtstreeks vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij een rolgordijn met zijgeleiding goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs! De exacte prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst spelen de afmetingen een grote rol, maar ook extra opties zoals elektrische bediening zijn bepalend voor de kosten. De definitieve prijs bereken je eenvoudig en snel met onze configurator!

Gratis kleurstalen

Wil je de kleur van de stof graag eerst in het echt zien? Dat begrijpen we! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan. Meestal worden ze nog dezelfde dag verzonden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze ruime showroom in Leeuwarden. Hier vind je ons complete assortiment onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, horren, zonneschermen, overkappingen, rolluiken, screens en vloeren. Handig als je interesse hebt in meerdere producten.

Heb je na het lezen van dit artikel alsnog vragen over rolgordijnen met zijgeleiding? Bel of mail gerust. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen