Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 3 plisségordijnen draai-kiepraam: Van frame tot zijgeleiding

Top 3 plisségordijnen draai-kiepraam: Van frame tot zijgeleiding

Top 3 plisségordijnen draai-kiepraam: Van frame tot zijgeleiding
5 min. leestijd

Bekijk ons brede assortiment draaikiepraam plisségordijnen. Kies voor zijgeleiding of een oplossing zonder boren en schroeven. Ideaal voor kunststof kozijnen!


Meest verkochte plisségordijnen voor draai-kiepramen


Plisségordijnen met zijgeleiding

Een populaire manier om plisségordijnen te monteren op draaikiepramen is door zijgeleiding te kiezen. Dat wil zeggen dat er aan beide zijden van het plisségordijn staaldraden lopen die aan de onderkant van het raam met behulp van schroeven worden bevestigd. Dankzij zijgeleiding blijft de plissé vlak tegen het raam zitten. Ook als het raam in de kiepstand staat. 

Plissé gordijnen draai-kiepraam zonder boren

Als je een plissegordijn op een kunststof draaikiepraam wil plaatsen, dan kies je het beste voor plisségordijnen zonder boren. Gaten in kunststof zijn namelijk onherstelbaar. Een plisse gordijn met zijgeleiding is dan geen optie. In plaats daarvan kies je beter voor een plisségordijn in frame, een plisségordijn met plakprofielen of een plisségordijn met klemsteunen.

Plisse gordijn met magneetstrip of montageclips

De meest gekozen methode om een plisségordijn schroefloos te monteren, is door te kiezen voor een plisségordijn in een frame: Een Verano® SmartFit plisségordijn of een KEJE Splendid Pliss. Een SmartFit plisségordijn kan met montageclips of magneetstrips gemonteerd worden. Montageclips worden tussen het glas en rubber geplaatst. Vervolgens klik je het frame hier op vast. Een KEJE Splendid Pliss wordt altijd met magneetstrips bevestigd. Hierbij plak je magneetstrips rondom het kozijn waar vervolgens de magneetframe plisse aan blijft kleven.

Plisse gordijn plakken met plakprofielen

Als het frame van een plisségordijn te opvallend is voor je smaak, kun je ook voor een plisségordijn met plakprofielen kiezen. Hierbij wordt aan elke zijde van het raam een smalle strip geplakt. Aan het einde van deze strips worden voetjes geplaatst, waar een koord tussen wordt gespannen. De plissé beweegt langs dit koord omhoog en omlaag. Omdat een plissé met plakprofielen niet volledig is ingesloten aan alle kanten, oogt deze oplossing lichter dan een plisségordijn in een frame.

Klemsteunen plissé gordijn

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te gaan voor een plisse met klemsteunen. Bij deze methode klem je zowel aan de boven- als onderkant twee steunen op het raam. Een draad loopt tussen deze steunen waarlangs de plissé omhoog en omlaag beweegt. Een plisségordijn met klemsteunen heeft een ietwat grovere uitstraling. Daarom geven de meeste mensen de voorkeur aan eerder genoemde opties.

Luxaflex Duette Shades plisségordijnen met zijgeleiding draai kiepraamVerano SmartFit duo plisségordijnen zonder boren openslaande deuren witte kozijnen
Links: Luxaflex® Duette® Shade plisségordijn met zijgeleiding. Rechts: Verano® SmartFit duo plisségordijn.

Plisségordijn slaapkamer draai-kiepramen

Verduisterende plisségordijnen zijn perfect geschikt voor draai-kiepramen in slaapkamers. De stof van een plisségordijn is vrijwel even breed als het systeem zelf. Bovendien wordt het plisségordijn direct tegen het glas geplaatst, waardoor er bijna geen lichtkieren aan de zijkanten ontstaan. Als je echter maximale verduistering wilt, is een plisségordijn in een frame de beste keuze. De stof wordt immers aan alle kanten omsloten. Bij een verduisterend plisségordijn met zijgeleiding of klemsteunen kunnen wel kleine lichtkieren ontstaan. Deze zijn echter zo smal dat de meeste mensen er geen last van hebben.

Plisse gordijn badkamer draai-kiepraam

Speciaal voor vochtige ruimtes heeft Luxaflex® een selectie vocht- en vuilafstotende stoffen: Topar® Plus en StainStop. Deze stoffen zijn exclusief verkrijgbaar in combinatie met Plissé Shades, niet met Luxaflex® Duette® Shades, oftewel dubbele plisségordijnen. Luxaflex® Plissé Shades zijn leverbaar met zijgeleiding en TruFit™ plakprofielen. Ideaal voor draai-kiepramen!

Maatwerk plissegordijnen draai-kiepraam

Al onze plisségordijnen worden 100% op maat gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Zo weet je zeker dat jouw draaikiepraam plisse perfect past! Met onze duidelijke instructies is inmeten een fluitje van een cent. Ook een plissé gordijn ophangen op een draaikiepraam is heel eenvoudig. Laat je dit toch liever aan een professional over? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Onze deskundige monteurs komen graag bij je langs. Raadpleeg ons servicegebied om te controleren of we ook in jouw regio actief zijn.

Goedkope plissegordijnen draai-kiepraam

Bij Solano Wonen ben je altijd verzekerd van een goede prijs. Wij kopen namelijk grootschalig in, leveren direct vanuit de fabriek en hanteren lage marges. Daardoor kunnen wij onze goedkope plisségordijnen tot wel 50% voordeliger aanbieden dan elders! De exacte prijs bereken je eenvoudig online.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over plisségordijnen voor draai-kiepramen? Bel of mail gerust. Onze deskundige en enthousiaste medewerkers helpen je graag!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen