Menu
 1. Home
 2. Inspiratieblog
 3. De beste badkamer raambekleding: Vocht én gluurbestendig

De beste badkamer raambekleding: Vocht én gluurbestendig

De beste badkamer raambekleding: Vocht én gluurbestendig
8 min. leestijd

Een raam in de badkamer is ontzettend fijn! Het maakt je badkamer immers lekker licht. Bovendien is het voor het vochtgehalte goed om na het douchen een raam open te kunnen zetten. Ook kun je tijdens het badderen lekker naar buiten kijken. Minder prettig is het echter wanneer de overburen ook naar binnen kunnen kijken. Badkamers behoeven daarom meer privacy dan welke kamer ook. Badkamer raambekleding is de perfecte oplossing om het zicht van glurende buren te belemmeren. Maar welke raamdecoratie is de beste keuze in zo’n vochtige omgeving? Wij geven je de vijf beste opties!


Populaire badkamer raambekleding


1. Badkamer jaloezieën van PVC

Houten jaloezieën zijn onwijs populair. Begrijpelijk, want ze bieden veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Daarnaast passen ze in ieder interieur. Ga voor stoere zwarte of clean witte jaloezieën. Ook een natuurlijke houtkleur is een optie. Hiermee creëer je een warme uitstraling. Helaas is hout niet goed bestand tegen vocht. Daarom is houten raamdecoratie in de badkamer geen goed idee. Gelukkig is er een oplossing: PVC jaloezieën. Deze jaloezieën zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal is goed bestand tegen vuil en vocht. Ook is het makkelijk schoon te maken. PVC jaloezieën zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Bovendien zijn ze aantrekkelijk geprijsd! Ook verticale lamellen zijn verkrijgbaar in een kunststof (PVC) variant.

 • Veel privacy en lichtinval mogelijkheden
 • Bijna niet van echt te onderscheiden
 • Vocht- en vuilbestendig
 • Makkelijk schoon te maken
 • Voordelig t.o.v. echt hout

Zwarte houten jaloezieën badkamer PVC jaloezie houtlook plastic lamellenAluminium jaloezieën badkamer raamdecoratie wit marmer moderne badkuip rond
Links: Houtlook jaloezieën Rechts: Aluminium jaloezieën

2. Aluminium jaloezieën in de badkamer

Ook aluminium jaloezieën zijn zeer geschikt als badkamer raamdecoratie. Dit materiaal is namelijk goed bestand tegen vocht en makkelijk te reinigen. Evenals de PVC variant bieden ze veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Aluminium jaloezieën geven je interieur een stoere look. Dat maakt dit type raamdecoratie een uitstekende keuze voor moderne en industriële badkamers. Bovendien behoren aluminium jaloezieën tot één van de goedkoopste opties op het gebied van raamdecoratie. Ben je vooral op zoek naar goedkope raamdecoratie in de badkamer? Dan zijn aluminium jaloezieën de beste keuze. Onze goedkope jaloezieën op maat bestel je al vanaf €27,95.

 • Veel privacy en lichtinval mogelijkheden
 • Vocht- en vuilbestendig
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goedkoopste optie

3. Plissé gordijn badkamer

Een plissé gordijn biedt veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Vooral wanneer je kiest voor het top down - bottom up systeem: Het gordijn kan zowel van boven als onder geopend worden. Wil je tijdens het douchen naar buiten kijken? Maar wil je je lichaam graag ‘bedekt’ houden? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant. Omdat plissé gordijnen gemaakt zijn van stof, zijn ze niet geschikt voor vochtige ruimtes met matige ventilatie. Gelukkig heeft Luxaflex hier een oplossing voor bedacht: StainStop of Topar® Plus. Deze speciale stoffen maken je Luxaflex Plissé Shades vocht- en vuilafstotend. Zo maak je er dus geschikte badkamer gordijnen van. Is het vaak koud in jouw badkamer? Dan zijn dubbele plisségordijnen ook een idee. De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof heeft een isolerende werking. Dit betekent dat zowel kou als hitte wordt tegengehouden. Bovendien bieden duo plisségordijnen meer privacy. Helaas zijn duo plisségordijnen van Verano en Luxaflex Duette Shades niet verkrijgbaar met StainStop of Topar® Plus. Daarom zijn duo plisségordijnen alleen geschikt als badkamer raamdecoratie wanneer er een goede mechanische ventilatie is.

 • Maximale privacy en lichtinval mogelijkheden
 • StainStop en Topar® Plus behandelingen weren vocht en vuil
 • Isolerende werking

Luxaflex Plissé Shades DustBlock badkamer raambekleding plisségordijnen vocht en vuil schoonmaken houten tobbe blauwe muren
Links: Demonstratie Luxaflex Plissé Shades met StainStop. Rechts: Luxaflex Plissé Shades met StainStop.

4. Shutters badkamer

Wil je graag shutters in de badkamer? Dan is KeJe Lamella raamdecoratie iets voor jou! Dit type raambekleding heeft de uitstraling van shutters, maar is gemaakt van aluminium. Dit maakt het product waterbestendig en makkelijk schoon te maken. De Lamella bevindt zich in een frame. Deze plaats je zonder boren en schroeven op het kozijn. Zo beweegt de raamdecoratie mee bij het openen en sluiten van het raam. Evenals een jaloezie kan je de lamellen kantelen. Je kunt ze alleen niet op en neer halen. 

 • Vochtbestendige shutters
 • Vocht- en vuilbestendig
 • Makkelijk schoon te maken

5. Rolgordijn badkamer

Tot slot bestaan er ook vochtbestendige rolgordijnen. Al onze lichtdoorlatende huismerk rolgordijnen zijn geschikt als badkamer rolgordijn. De stof is namelijk waterbestendig. Dit geldt ook voor Luxaflex® rolgordijnen met StainStop®. Deze speciale coating maakt de stof vocht- en vuilafstotend. Ook Luxaflex® LightLine® rolgordijnen zijn waterbestendig. Wordt de badkamer goed geventileerd? Dan kan je ook voor een verduisterend rolgordijn zonder waterafstotende eigenschap kiezen. Krimp en schimmelvorming kan alleen voorkomen in badkamers waar slecht geventileerd wordt. In ons blog over keuken raambekleding tippen we rolgordijnen met screendoek. Dit type stof wordt normaal gesproken voor buiten gebruikt. Daarom is het zeer goed bestand tegen vocht en vuil. Toch is een screendoek rolgordijn voor de badkamer geen aanrader. Dit heeft alles met privacy te maken. Een screen zorgt er namelijk overdag wel voor dat nieuwsgierige ogen niet naar binnen kunnen kijken. Dit terwijl jij wel naar buiten kan kijken. Helaas is het ‘s avonds een ander verhaal. Wanneer het buiten donker is en je binnen het licht aan hebt, is het zicht naar binnen iets te goed. Dag privacy!

 • Minimalistisch design

Verano aluminium jaloezieën badkamer PerfectFit jaloezieën draai kiepraam klemmen klemsteunen betonlook grijs industrieelRaambekleding badkamer draai kiepraam aluminium jaloezieën PerfectFit Verano EasyFit Smartfit raamdecoratie klemmen
Bovenstaande foto's tonen Verano aluminium jaloezieën met klemsteunen.

Raambekleding badkamer draai kiepraam

Heb jij een draai kiepraam in je badkamer? Of heb je kunststof kozijnen waar je niet in wil boren? Dan is bevestiging met klemsteunen of het SmartFit systeem ideaal. Luxaflex Duette Shades en Plissé Shades zijn verkrijgbaar met klemsteunen. Ook aluminium jaloezieën van Verano kunnen met klemsteunen geleverd worden. Daarnaast kunnen aluminium jaloezieën ook als SmartFit systeem uitgevoerd worden. Ook bij Verano (duo) plisségordijnen kan je kiezen voor zowel klemsteunen als SmartFit. Ook de meeste raambekleding van het merk KeJe kan schroefloos gemonteerd worden. Kies voor de KeJe Latende aluminium jaloezieën 25 mm, KeJe Lamella shutters of de KeJe Splendid Pliss plisségordijnen. Houd er wel rekening mee dat Verano en KeJe plisségordijnen niet van StainStop voorzien kunnen worden. Daarom is deze raamdecoratie alleen geschikt voor badkamers met een goede mechanische ventilatie. Tip: Hang je raamdecoratie voor de zekerheid na het douchen helemaal uit. Zo weet je zeker dat deze goed droogt.

Welke badkamer raamdecoratie je kiest is dus afhankelijk van meerdere factoren. Onderstaande tabel toont een handig overzicht van alle voordelen.

  Privacy Vochtbestendig Schoonmaken Isolerend Geschikt voor draai kiepramen
PVC jaloezieën + ++ ++ - --
Aluminium jaloezieën + ++ ++ - ++
Plisségordijnen ++ +* +* +** ++
KeJe Lamella + ++ ++ - ++
Rolgordijnen ++ +* +* - --

* indien vochtbestendig (bijvoorbeeld StainStop of Topar® Plus).
** geldt alleen voor duo plisségordijnen, welke niet met StainStop of Topar® Plus beschikbaar zijn.

Houten jaloezieen badkamer: Wel of niet doen?

Hierboven hebben we de meest geschikte raamdecoratie voor badkamers benoemd. Maar er is ook raambekleding die je beter kan vermijden in deze ruimte: houten jaloezieën. Water en hout zijn namelijk niet elkaars beste vrienden. Spetters kunnen zorgen voor verkleuringen, maar ook vochtige lucht kan schadelijk zijn. Dit kan namelijk zorgen voor scheuren en vervormingen. Tenzij de badkamer goed (mechanisch) geventileerd wordt, zijn houten jaloezieën in de badkamer dus geen goed idee. Dol op houten jaloezieën? Kies dan liever voor PVC lamellen met een houtlook. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden!

Solano Wonen gratis kleurstalen raamdecoratie monsters raambekleding

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Raamdecoratie op maat

Maatwerk is zeker bij badkamer raambekleding van groot belang. Hierdoor sluit de raamdecoratie goed aan en worden kieren voorkomen. Je wilt immers niet dat nieuwsgierige buren toch een glimp opvangen van zaken die je liever privé houdt. Gelukkig wordt onze raamdecoratie altijd op maat gemaakt. Opmeten doe je gemakkelijk zelf. Gebruik hiervoor onze handige meetinstructies. Het meten liever uitbesteden? Dan kan je ook gebruik maken van onze inmeetservice.

Bezoek de showroom

Daarnaast ben je uiteraard van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ervaar je alle producten die wij aanbieden onder één dak: binnenzonwering, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal wanneer je een verhuizing of verbouwing voor de boeg hebt!

Heb je vragen over badkamer raambekleding? Vraag je je juist af welke raambekleding voor keukens geschikt is? Of wil je ergens anders graag meer over informatie over? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste team geeft graag raamdecoratie advies.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen