Menu
 1. Home
 2. Inspiratieblog
 3. De beste badkamer raambekleding: Vocht ├ęn gluurbestendig

De beste badkamer raambekleding: Vocht ├ęn gluurbestendig

De beste badkamer raambekleding: Vocht ├ęn gluurbestendig

Een raam in de badkamer is ontzettend fijn! Het maakt je badkamer immers lekker licht. Bovendien is het voor het vochtgehalte goed om na het douchen een raam open te kunnen zetten. Ook kun je tijdens het badderen lekker naar buiten kijken. Minder prettig is het echter wanneer de overburen ook naar binnen kunnen kijken. Badkamers behoeven daarom meer privacy dan welke kamer ook. Badkamer raambekleding is de perfecte oplossing om het zicht van glurende buren te belemmeren. Maar welke raamdecoratie is de beste keuze in zoÔÇÖn vochtige omgeving? Wij geven je de vijf beste opties!


Populaire badkamer raambekleding


1. Badkamer jaloezie├źn van PVC

Houten jaloezie├źn zijn onwijs populair. Begrijpelijk, want ze bieden veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Daarnaast passen ze in ieder interieur. Ga voor stoere zwarte of clean witte jaloezie├źn. Ook een natuurlijke houtkleur is een optie. Hiermee cre├źer je een warme uitstraling.Helaas is hout niet goed bestand tegen vocht. Daarom is houten raamdecoratie in de badkamer geen goed idee. Gelukkig is er een oplossing: PVC jaloezie├źn. Deze jaloezie├źn zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal is goed bestand tegen vuil en vocht. Ook is het makkelijk schoon te maken. PVC jaloezie├źn zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Bovendien zijn ze aantrekkelijk geprijsd!

 • Veel privacy en lichtinval mogelijkheden
 • Bijna niet van echt te onderscheiden
 • Vocht- en vuilbestendig
 • Makkelijk schoon te maken
 • Voordelig t.o.v. echt hout

Zwarte houten jaloezie├źn badkamer PVC jaloezie houtlook plastic lamellenAluminium jaloezie├źn badkamer raamdecoratie wit marmer moderne badkuip rond
Links: Houtlook jaloezie├źn Rechts: Aluminium jaloezie├źn

2. Aluminium jaloezie├źn in de badkamer

Ook aluminium jaloezie├źn zijn zeer geschikt als badkamer raamdecoratie. Dit materiaal is namelijk goed bestand tegen vocht en makkelijk te reinigen. Evenals de PVC variant bieden ze veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Aluminium jaloezie├źn geven je interieur een stoere look. Dat maakt dit type raamdecoratie een uitstekende keuze voor moderne en industri├źle badkamers. Bovendien behoren aluminium jaloezie├źn tot ├ę├ęn van de goedkoopste opties op het gebied van raamdecoratie. Ben je vooral op zoek naar goedkope raamdecoratie in de badkamer? Dan zijn aluminium jaloezie├źn de beste keuze. Aluminium jaloezie├źn op maat bestel je al vanaf ÔéČ27,95.

 • Veel privacy en lichtinval mogelijkheden
 • Vocht- en vuilbestendig
 • Makkelijk schoon te maken
 • Goedkoopste optie

3. Pliss├ę gordijn badkamer

Een pliss├ęgordijn biedt veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Vooral wanneer je kiest voor het top down - bottom up systeem: Het gordijn kan zowel van boven als onder geopend worden. Wil je tijdens het douchen naar buiten kijken? Maar wil je je lichaam graag ÔÇśbedektÔÇÖ houden? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant. Omdat pliss├ę gordijnen gemaakt zijn van stof, zijn ze niet geschikt voor vochtige ruimtes met matige ventilatie. Gelukkig heeft Luxaflex hier een oplossing voor bedacht: DustBlock. Deze speciale stof maken je Luxaflex Pliss├ę Shades vocht- en vuilafstotend. Zo maak je er dus geschikte badkamer gordijnen van. Is het vaak koud in jouw badkamer? Dan zijn dubbele pliss├ęgordijnen ook een idee. De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof heeft een isolerende werking. Dit betekent dat zowel kou als hitte wordt tegengehouden. Bovendien bieden duo pliss├ęgordijnen meer privacy. Helaas zijn duo pliss├ęgordijnen van Verano en Luxaflex Duette Shades niet verkrijgbaar met DustBlock. Daarom zijn duo pliss├ęgordijnen alleen geschikt als badkamer raamdecoratie wanneer er een goede mechanische ventilatie is.

 • Maximale privacy en lichtinval mogelijkheden
 • Dustblock behandeling weert vocht en vuil
 • Isolerende werking

Luxaflex Pliss├ę Shades DustBlock badkamer raambekleding pliss├ęgordijnen vocht en vuil schoonmaken houten tobbe blauwe muren
Links: Demonstratie Luxaflex Pliss├ę Shades met DustBlock. Rechts: Luxaflex Pliss├ę Shades met DustBlock.

4. Shutters badkamer

Wil je graag shutters in de badkamer? Dan is KeJe Lamella raamdecoratie iets voor jou! Dit type raambekleding heeft de uitstraling van shutters, maar is gemaakt van aluminium. Dit maakt het product waterbestendig en makkelijk schoon te maken. De Lamella bevindt zich in een frame. Deze plaats je zonder boren en schroeven op het kozijn. Zo beweegt de raamdecoratie mee bij het openen en sluiten van het raam. Evenals een jaloezie kan je de lamellen kantelen. Je kunt ze alleen niet op en neer halen. 

 • Vochtbestendige shutters
 • Vocht- en vuilbestendig
 • Makkelijk schoon te maken

5. Rolgordijn badkamer

Tot slot bestaan er ook vochtbestendige rolgordijnen. Al onze lichtdoorlatende huismerk rolgordijnen zijn geschikt als badkamer rolgordijn. De stof is namelijk waterbestendig. Dit geldt ook voor Luxaflex rolgordijnen met DustBlock┬«. Deze speciale coating maakt de stof vocht- en vuilafstotend. Wordt de badkamer goed geventileerd? Dan kan je ook voor een verduisterend rolgordijn zonder waterafstotende eigenschap kiezen. Krimp en schimmelvorming kan alleen voorkomen in badkamers waar slecht geventileerd wordt. In ons blog over keuken raambekleding tippen we rolgordijnen met screendoek. Dit type stof wordt normaal gesproken voor buiten gebruikt. Daarom is het zeer goed bestand tegen vocht en vuil. Toch is een screendoek rolgordijn voor de badkamer geen aanrader. Dit heeft alles met privacy te maken. Een screen zorgt er namelijk overdag wel voor dat nieuwsgierige ogen niet naar binnen kunnen kijken. Dit terwijl jij wel naar buiten kan kijken. Helaas is het ÔÇśs avonds een ander verhaal. Wanneer het buiten donker is en je binnen het licht aan hebt, is het zicht naar binnen iets te goed. Dag privacy!

 • Minimalistisch design

Verano aluminium jaloezie├źn badkamer PerfectFit jaloezie├źn draai kiepraam klemmen klemsteunen betonlook grijs industrieelRaambekleding badkamer draai kiepraam aluminium jaloezie├źn PerfectFit Verano EasyFit Smartfit raamdecoratie klemmen
Bovenstaande foto's tonen Verano aluminium jaloezie├źn met klemsteunen.

Raambekleding badkamer draai kiepraam

Heb jij een draai kiepraam in je badkamer? Of heb je kunststof kozijnen waar je niet in wil boren? Dan is bevestiging met klemsteunen of het SmartFit systeem ideaal. Luxaflex Duette en Pliss├ę Shades zijn verkrijgbaar met klemsteunen. Ook aluminium jaloezie├źn van Verano kunnen met klemsteunen geleverd worden. Daarnaast kunnen aluminium jaloezie├źn ook als SmartFit systeem uitgevoerd worden. Ook bij Verano (duo) pliss├ęgordijnen kan je kiezen voor zowel klemsteunen als SmartFit. Ook de meeste raambekleding van het merk KeJe kan schroefloos gemonteerd worden. Kies voor de KeJe Latende (aluminium jaloezie), KeJe Lamella (shutter) of de KeJe Splendid Pliss (pliss├ęgordijn). Houd er wel rekening mee dat Verano en KeJe pliss├ęgordijnen niet van DustBlock voorzien kunnen worden. Daarom is deze raamdecoratie alleen geschikt voor badkamers met een goede mechanische ventilatie. Tip: Hang je raamdecoratie voor de zekerheid na het douchen helemaal uit. Zo weet je zeker dat deze goed droogt.

Welke badkamer raamdecoratie je kiest is dus afhankelijk van meerdere factoren. Onderstaande tabel toont een handig overzicht van alle voordelen.

  Privacy Vochtbestendig Schoonmaken Isolerend Geschikt voor draai kiepramen
PVC jaloezie├źn + ++ ++ - --
Aluminium jaloezie├źn + ++ ++ - ++
Pliss├ęgordijnen ++ +* +* +** ++
KeJe Lamella + ++ ++ - ++
Rolgordijnen ++ +* +* - --

* indien vochtbestendig (bijvoorbeeld DustBlock®).
** geldt alleen voor duo pliss├ęgordijnen, welke niet met DustBlock beschikbaar zijn.

Houten jaloezieen badkamer: Wel of niet doen?

Hierboven hebben we de meest geschikte raamdecoratie voor badkamers benoemd. Maar er is ook raambekleding die je beter kan vermijden in deze ruimte: houten jaloezie├źn. Water en hout zijn namelijk niet elkaars beste vrienden. Spetters kunnen zorgen voor verkleuringen, maar ook vochtige lucht kan schadelijk zijn. Dit kan namelijk zorgen voor scheuren en vervormingen. Tenzij de badkamer goed (mechanisch) geventileerd wordt, zijn houten jaloezie├źn in de badkamer dus geen goed idee. Dol op houten jaloezie├źn? Kies dan liever voor PVC lamellen met een houtlook. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden!

Solano Wonen gratis kleurstalen raamdecoratie monsters raambekleding

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Raamdecoratie op maat

Maatwerk is zeker bij badkamer raambekleding van groot belang. Hierdoor sluit de raamdecoratie goed aan en worden kieren voorkomen. Je wilt immers niet dat nieuwsgierige buren toch een glimp opvangen van zaken die je liever priv├ę houdt. Gelukkig wordt onze raamdecoratie altijd op maat gemaakt. Opmeten doe je gemakkelijk zelf. Gebruik hiervoor onze handige meetinstructies. Het meten liever uitbesteden? Dan kan je ook gebruik maken van onze inmeetservice.

Bezoek de showroom

Daarnaast ben je uiteraard van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ervaar je alle producten die wij aanbieden onder ├ę├ęn dak: binnenzonwering, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal wanneer je een verhuizing of verbouwing voor de boeg hebt!

Heb je vragen over badkamer raambekleding? Vraag je je juist af welke raambekleding voor keukens geschikt is? Of wil je ergens anders graag meer over informatie over? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste team geeft graag raamdecoratie advies.

Gratis meetservice Gratis kleurstalen