Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Badkamer rolgordijn: 4x geschikte vochtbestendige opties

Badkamer rolgordijn: 4x geschikte vochtbestendige opties

Badkamer rolgordijn: 4x geschikte vochtbestendige opties
6 min. leestijd

Een badkamerraam kent talloze voordelen. Het zorgt allereerst voor een heerlijk lichte badkamer. Ook biedt een raam de mogelijkheid om na het douchen vocht af te voeren door het raam open te zetten. Bovendien kun je tijdens het baden genieten van een prettig uitzicht naar buiten. Helaas geldt dit ook vice versa: Buren en voorbijgangers kunnen ook naar binnen gluren. Om die reden is privacy in de badkamer belangrijker dan in welke kamer dan ook. Een rolgordijn voor de badkamer is een goede oplossing om nieuwsgierige blikken te weren. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een badkamer rolgordijn? Wij leggen het je graag uit!


(optioneel) vochtbestendige rolgordijnen


Rolgordijn voor badkamer met goede ventilatie

De meeste nieuwbouwhuizen zijn voorzien van een uitstekende mechanische ventilatie. Geldt dit ook voor jouw badkamer? Dan is elk rolgordijn geschikt voor de badkamer. Het heeft dan geen speciale behandeling nodig die het rolgordijn vochtbestendig maakt. Ook wanneer je badkamer een groot te openen raam heeft, voldoen reguliere rolgordijnen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je het raam na het douchen even openzet. Zorg ook dat het rolgordijn goed is opgedroogd alvorens je deze weer inrolt. Zo voorkom je schimmelvorming.

Vochtbestendige rolgordijnen

Is je badkamer niet goed geventileerd? Of wil je gewoon het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor een vochtbestendig rolgordijn. Je hebt de keuze uit de volgende drie opties.

1. Solano huismerk rolgordijnen

Al onze huismerk lichtdoorlatende rolgordijnen zijn waterbestendig. Ze zijn dan ook erg geschikt als rolgordijn voor natte ruimtes. Ben je vooral op zoek naar goedkope rolgordijnen voor in de badkamer? Dan is dit type rolgordijn voor badkamer raam een uitstekende keuze. Je hebt namelijk al een Solano rolgordijn vanaf €14,90! Bovendien heb je de keuze uit meer dan 50 verschillende kleuren. Van neutrale kleuren zoals beige en antraciet tot uitgesproken tinten zoals fuchsiaroze en limoengroen.

2. Luxaflex DustBlock® rolgordijnen

Ook een rolgordijn van Luxaflex® behoort tot de mogelijkheden. Luxaflex® biedt een aantal rolgordijnstoffen met DustBlock®. Deze stoffen zijn voorzien van een gepatenteerde coating die de rolgordijnen vochtbestendig en vuilafstotend maakt. Een Luxaflex® rolgordijn met DustBlock® bestellen? Je vindt ze in de configurator in prijsklasse 3. Luxaflex® rolgordijnen kunnen eventueel met het exclusieve Literise® systeem uitgevoerd worden. Een Literise® rolgordijn is volledig koordloos. Je trekt de raambekleding met je hand omhoog of omlaag om de positie te veranderen. Dit staat niet alleen strakker, maar is ook veiliger voor kinderen en huisdieren.

3. Luxaflex® Lightline® rolgordijnen

Een andere mooie waterbestendige keuze zijn de Luxaflex® LightLine® rolgordijnen. Deze bestaan uit een mix van 35% polyester en 65% polypropyleen. Dit materiaal is niet alleen duurzaam, maar ook waterbestendig! Deze raamdecoratie vormt een hybride tussen rolgordijnen en vouwgordijnen. Het rolt op zoals een rolgordijn, maar heeft baleinen zoals een vouwgordijn. Een unieke en stijlvolle oplossing voor vochtige ruimtes! Houd er wel rekening mee dat een Luxaflex® LightLine® rolgordijn subtiel licht doorlaat. ‘s Avonds heb je dus geen volledige privacy.

4. Rolgordijnen met screendoek

Tot slot kan je ook kiezen voor een rolgordijn met screendoek. Deze doeken worden normaal gesproken buiten toegepast. Screendoek is dan ook goed bestand tegen vocht en vuil. Dit type stof is alleen mogelijk bij rolgordijnen van Verano® en Luxaflex®. Bij Luxaflex® heet deze stof GreenScreen. Rolgordijnen met screendoeken zijn niet alleen vochtbestendig, maar ook effectief in het weren van warmte. Isolerende rolgordijnen dus! Zowel Verano® als Luxaflex® rolgordijnen met screendoek hebben een openheidsfactor van 3%. Dat betekent dat het doek niet volledig verduisterend is. Overdag kijk je wel van buiten naar binnen, maar niet andersom. ‘s Avonds heb je ook vrij zicht van buiten naar binnen.


Links: Verano® rolgordijn douche. Rechts: Close-up van Luxaflex® rolgordijn.

Verduisterend rolgordijn badkamer

Helaas is er momenteel geen verduisterend vochtbestendig rolgordijn beschikbaar. Alle eerder genoemde opties zijn namelijk lichtdoorlatend. Dit betekent dat je ‘s avonds wel silhouetten kan zien. Als je badkamer goed geventileerd is, kun je natuurlijk wel kiezen voor verduisterende rolgordijnen.

Is jouw badkamer wel erg vochtig en heb je behoefte aan ultieme privacy? Kies dan liever voor een ander soort vochtbestendige raambekleding, zoals PVC jaloezieën. In tegenstelling tot hout is PVC zeer goed bestand tegen vocht en vuil. Lees ons blog over raambekleding badkamer voor meer geschikte opties.

Badkamer rolgordijnen voor bijzondere ramen

Ook voor badkamers met bijzondere ramen hebben we geschikte oplossingen! Voor draaikiepramen en dakramen bijvoorbeeld.

Rolgordijn badkamer draaikiepraam

Heb je een draaikiepraam in jouw badkamer? Kies dan voor een rolgordijn met zijgeleiding. Dit voorkomt dat het rolgordijn klappert bij het openen en sluiten. Heb je kunststof kozijnen en wil je hier liever niet in boren? Geen zorgen! Voor deze situaties hebben we twee oplossingen: Het Verano® SmartFit rolgordijn en het KeJe rolgordijn. Beide zijn geïntegreerd in een frame welke je met klemmen of magneten eenvoudig op het raam bevestigt. Zonder boren en schroeven dus! Houd er wel rekening mee dat deze schroefloze rolgordijnen niet vochtbestendig zijn. Deze oplossingen zijn dus alleen geschikt voor goed geventileerde badkamers.

VELUX rolgordijn badkamer

Ook voor VELUX® dakramen hebben we passende rolgordijnen. We bieden zowel het originele VELUX® dakraam rolgordijn, als een dakraam rolgordijn van ons eigen Solano label. Het Solano dakraam rolgordijn is van uitstekende kwaliteit, maar is aanzienlijk goedkoper. Bovendien is ons huismerk dakraam rolgordijn niet alleen geschikt voor VELUX®, maar ook voor andere bekende merken. Keylite, Fakro en Dakstra bijvoorbeeld. Ook deze rolgordijnen zijn niet vochtbestendig. Daarom zijn ook deze oplossingen alleen geschikt voor goed geventileerde badkamers.

Rolgordijn badkamer op maat bestellen

Wil je graag rolgordijnen op maat bestellen? Zoek dan niet verder! Wij maken jouw rolgordijn volledig op maat. Tot op de millimeter nauwkeurig! Met onze duidelijke instructies is inmeten een fluitje van een cent. Laat je dit toch liever aan een professional over? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Onze ervaren monteurs nemen je graag het werk uit handen!

Gratis kleurstalen of showroombezoek

Eerst zien? Dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen. Meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis! Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden. Hier vind je ons complete assortiment onder één dak: van horren en gordijnen tot zonneschermen en screens. Ideaal wanneer je interesse hebt in meerdere producten. Wanneer je verbouw- of verhuisplannen hebt bijvoorbeeld.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over een badkamer rolgordijn? Of zijn er andere zaken waar je hulp bij nodig hebt? Bel of mail gerust. Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen