Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 3 warmtewerende raambekleding: Isolerende gordijnen & meer

Top 3 warmtewerende raambekleding: Isolerende gordijnen & meer

Top 3 warmtewerende raambekleding: Isolerende gordijnen & meer
5 min. leestijd

De ÔÇśrÔÇÖ zit weer in de maand, wat betekent dat de herfst in aantocht is. En daarmee ook de kou. Brr! Wil je het stoken nog even uitstellen? Dan kan je natuurlijk een dikke trui aantrekken. Of je schaft isolerende raambekleding aan! Isolerende gordijnen bijvoorbeeld. Hiermee wordt ÔÇśs zomers de warmte geweerd en ÔÇśs winter de kou. En dat scheelt behoorlijk! Zeker tijdens koude dagen. Gemiddeld gaat namelijk 37% van de warmte verloren via de ramen. Zonde! Met isolerende raamdecoratie houd je w├ęl de warmte in huis, maar blijft die hoge energierekening uit!

Top 3 isolerende raambekleding

In principe is elke vorm van raambekleding isolerend. Iets is altijd beter dan niets! Wel heeft het ene product meer isolatiewaarde dan het andere. Hieronder noemen we de drie populairste varianten. Op volgorde van isolatiewaarde.

Isolerende pliss├ęgordijnen ┬áÔśůÔśůÔśů

De allerbeste keuze op het gebied van isolatie is het pliss├ęgordijn. Met name dubbele pliss├ęgordijnen hebben een hoge isolatiewaarde. Dit komt door de stilstaande lucht tussen de twee lagen stof. Hierdoor wordt zowel kou als hitte tegengehouden. Een verduisterende stof isoleert het best. Dit komt door de aluminum coating aan de binnenzijde van verduisterende pliss├ęgordijnen. Voor de allerhoogste isolatie heeft Luxaflex┬« de Architella┬« in het leven geroepen. Deze duo pliss├ęgordijnen - Duette┬« Shades genoemd bij Luxaflex┬« - bestaan uit een dubbele laag stof. Daardoor werkt het gordijn ook dubbel isolerend. Deze isolerende Luxaflex┬« is zelfs zo effici├źnt dat het de energieklasse A++ heeft gekregen.

Thermische gordijnen ÔśůÔśů

De populairste keuze op het gebied van isolerende raambekleding zijn gordijnen. Ook wel thermische gordijnen genoemd. Al vele decennia worden overgordijnen gebruikt om warmte binnen te houden. Niet alleen voor ramen. Ook bij deuren die op de tocht staan kunnen warmtewerende gordijnen veel soelaas bieden. In principe is elk overgordijn van zichzelf al isolerend. De mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van de stof. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Daarnaast bieden we ook stoffen die extra isolerend zijn: Reflex bijvoorbeeld. Deze stof laat tot 50% minder warmte en tot 30% minder kou door! Zon en warmtewerende gordijnen dus. De isolerende werking heeft het gordijn te danken aan de hoogglanzende achterzijde. Veel isolerende gordijnen zijntrouwens tegelijkertijd geluidswerende gordijnen.

Warmtewerende rolgordijnen┬áÔśů

Alle soorten raamdecoratie hebben een isolerende werking. Dus ook rolgordijnen! Ook bij warmtewerende rolgordijnen geldt: Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Verduisterende rolgordijnen zijn dan ook de meest isolerende optie. Voor optimale isolatie kies je echter liever pliss├ęgordijnen of overgordijnen. Een reden om toch voor isolerende rolgordijnen te kiezen is de aantrekkelijke prijs. Daarnaast speelt natuurlijk ook ÔÇśsmaakÔÇÖ een grote rol. Het strakke en tijdloze design van een rolgordijn spreekt veel mensen aan.

Bonustips voor ultieme isolatie

Met onderstaande tips weet je zeker dat je alles uit je warmtewerende raamdecoratie haalt.

Tip 1: Houd de radiator vrij

Heb je radiatoren onder je ramen? Kies dan liever niet voor gordijnen. Wanneer je gordijnen over de radiatoren hangen, zal namelijk de ruimte achter in plaats van voor het gordijn verwarmd worden. Hierdoor wordt de muur in plaats van de kamer verwarmd. Dat is natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wil!

Tip 2: Combineer twee soorten raamdecoratie

Door twee soorten raambekleding met elkaar te combineren cre├źer je een extra luchtlaag. Net als bij duo pliss├ęgordijnen. Wil je zoveel mogelijk besparen op je stookkosten? Kies dan voor isolerende overgordijnen ├ęn duo plissegordijnen. Dit ga je gegarandeerd merken op de energierekening!

Tip 3: Plaats rolluiken voor de ramen

Voor de allerbeste isolatie bekleed je de ramen zowel aan de buiten- als binnenkant. De beste optie om kou van de buitenkant van de ramen te weren is het rolluik. Bovendien werken rolluiken in de zomer juist warmtewerend. Een win-win dus!

Tip 4: Kies voor 100% maatwerk

Zeker bij isolerende raamdecoratie is maatwerk van groot belang! Je wilt immers wel dat je raamdecoratie goed aansluit. Zo voorkom je namelijk dat er alsnog warmte langs het raam ontsnapt. Bovendien straalt raamdecoratie op maat luxe uit. Een product dat net niet mooi aansluit geef je interieur juist een goedkope uitstraling. Zonde! Bij Solano Wonen wordt je raambekleding altijd 100% op maat gemaakt. En dat voor een zeer voordelige prijs! Zo heb je al rolgordijnen op maat vanaf ÔéČ14,90.

Raamdecoratie gratis kleurstalen aanvragen

Gratis kleurstalen

Twijfel je over de kleur? Of wil je de stof eerst in het echt voelen? Geen probleem. Bij Solano Wonen vraag je gratis en eenvoudig kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden ze nog dezelfde werkdag verzonden.

Bezoek de showroom

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ervaar je alle producten die wij aanbieden onder ├ę├ęn dak: Raamdecoratie, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal wanneer je ge├»nteresseerd bent in meerdere producten!

Toch nog vragen over isolerende gordijnen? Of wil je meer informatie over een ander type warmtewerende raambekleding? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste team geeft graag advies.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen