Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Rolgordijnen woonkamer

Rolgordijnen woonkamer

Rolgordijnen woonkamer
4 min. leestijd

Rolgordijnen zijn tijdloos en voordelig. Bovendien zijn ze leverbaar in meer dan 150 kleuren en zijn ze dankzij de ruime afmetingen beschikbaar voor vele soorten ramen in de woonkamer. Van smalle tot grote ramen en zelfs voor deuren!


Populaire rolgordijnen onder onze bezoekers


De juiste transparantie kiezen

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties: Transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Welke lichtdoorlatendheid de juiste keuze is voor jouw woonkamer rolgordijnen hangt af van jouw woonsituatie en persoonlijke voorkeuren. Hieronder noemen we de voor- en nadelen van elke mate van lichtdoorlatendheid.

Transparante rolgordijnen woonkamer

Met hun open structuur laten transparante rolgordijnen veel licht binnen. Ze weren slechts de scherpte van de zon. Een ideale keuze als het snel donker wordt in jouw woonkamer. Als je echter sterk op je privacy gesteld bent en je aan een drukke straat woont, kies je beter voor een iets dichter rolgordijn. Transparante rolgordijnen bieden namelijk slechts een beperkte mate van privacy. Zeker ‘s avonds is er veel zicht naar binnen.

Lichtdoorlatende rolgordijnen woonkamer

De populairste rolgordijnen voor woonkamers zijn lichtdoorlatende rolgordijnen. Ze zorgen overdag voor voldoende natuurlijk licht, waardoor de woonkamer een uitnodigende sfeer krijgt. ‘s Avonds bieden ze een zekere mate van privacy, zodat je ongestoord kunt ontspannen zonder dat voorbijgangers vrij zicht naar binnen hebben. De perfecte middenweg dus!

Verduisterende rolgordijnen huiskamer

Als je ‘s avonds maximale privacy wil, zijn verduisterende rolgordijnen een goede oplossing. Bovendien zijn ze perfect voor het creëren van een bioscoopervaring overdag. Als je echter ook overdag de inkijk wilt beperken, zijn verduisterende rolgordijnen minder geschikt. Je wil immers niet dat de huiskamer overdag in volledige duisternis gehuld is.

Luxaflex rolgordijnen woonkamer beige naturel interieurVerano witte rolgordijnen woonkamer met gordijnen openslaande deuren
Links: Luxaflex® rolgordijn woonkamer. Rechts: Verano® rolgordijn huiskamer met gordijnen.

Tip: Rolgordijnen combineren met gordijnen

Voor maximale controle over inkijk en lichtinval kan je er ook voor kiezen om een rolgordijn te combineren met gordijnen. Overweeg bijvoorbeeld een transparant rolgordijn en verduisterende overgordijnen. Overdag biedt het rolgordijn voldoende lichtinval en enige privacy. Voor de avonduren en op momenten waarop je overdag een film wilt kijken, komen de verduisterende overgordijnen goed van pas. Zo kan je de lichtinval in jouw woonkamer aanpassen aan verschillende behoeften en gelegenheden.

Voor vrijwel ieder(e) raam en deur

Er is vrijwel geen raam of deur waar wij geen passend rolgordijn voor kunnen leveren. Zelfs voor draaikiepramen en kunststof kozijnen hebben wij goede maatwerk oplossingen! Kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen zonder boren. Deze zitten geïntegreerd in een frame dat je met montageclips of magneetstrips op het raam monteert. Zonder boren en schroeven dus! Met een maximale breedte van 4 meter zijn rolgordijnen zelfs geschikt voor de grote raampartijen zoals schuifpuien. Is jouw schuifpui breder dan 4 meter? Dan kan je natuurlijk ook rolgordijnen in twee delen bestellen.

Rolgordijnen voor elke woonstijl

Met een assortiment van meer dan 150 kleuren en dessins is er voor elke woonkamer een passend rolgordijn. Of je nu een romantisch landelijk of een strak modern interieur hebt. Wil je de stof eerst in het echt zien en voelen? Dat begrijpen we! Daarom bieden we gratis kleurstalen aan. Bestellen doe je eenvoudig online. Meestal worden ze nog dezelfde werkdag verzonden! Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden.

Heb je na het lezen van dit artikel alsnog vragen over woonkamer rolgordijnen? Of zit je met een andere prangende vraag? Bel of mail gerust! Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen