Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Handige tips voor gordijnen draai kiepraam

Handige tips voor gordijnen draai kiepraam

Handige tips voor gordijnen draai kiepraam
6 min. leestijd

De meeste woningen zijn tegenwoordig voorzien van draaikiepramen. Dat wil zeggen dat de ramen zowel volledig open kunnen draaien als kunnen kiepen. De kiepstand is ideaal als je alleen even wil ventileren. Heb jij ook zulke ramen in huis? Dan ben je vast wel benieuwd of en welke gordijnen voor draaikiepramen geschikt zijn!


Populaire (vouw)gordijnen onder onze bezoekers


Voor en nadelen van gordijnen draaikiepramen

Gordijnen zijn ware sfeerbrengers! De overvloed aan stof zorgt voor een gezellige ambiance. Met meer dan 300 kleuren en texturen om uit te kiezen is er voor ieder interieur wel een passend gordijn. Bovendien hebben veel gordijnstoffen extra eigenschappen, zoals vlamvertragend of geluidswerend. Geluidswerende gordijnen zijn ideaal als je aan een drukke weg woont! Tot slot zijn gordijnen beschikbaar in verschillende transparanties. Van vitrages voor woonkamers tot verduisterende gordijnen voor slaapkamers.

Houd er echter wel rekening mee dat je een draaikiepraam gordijn meestal opzij moet schuiven om het raam te openen. Om die reden zijn klassieke gordijnen niet de meest praktische keuze voor draaikiepramen. Tenzij je hier natuurlijk geen probleem mee hebt!

+ 300+ kleuren en texturen
+ Extra eigenschappen zoals vlamvertraging en geluidswering
+ Verschillende transparanties: vitrage, inbetween en verduisterend
- Beweegt niet mee met het draaikiepraam

Alternatief: Vouwgordijn draaikiepraam

Een goed alternatief voor een traditioneel gordijn is het vouwgordijn. Vouwgordijnen kunnen namelijk rechtstreeks op het raam bevestigd worden. Met of zonder boren! Zo bewegen ze keurig mee met het raam, zonder dat je ze hoeft op te halen voor je het raam opent.

Onze collectie vouwgordijnen omvat vrijwel dezelfde stoffen als onze traditionele gordijnen. Dat betekent dat je ook bij vouwgordijnen een ruime kleurkeuze hebt en ook veel vouwgordijnen een extra eigenschap bieden. Vlamvertraging of geluidswering bijvoorbeeld. Tot slot zijn ook vouwgordijnen leverbaar in verschillende transparanties.

+ 300+ kleuren en texturen
+ Extra eigenschappen zoals vlamvertraging en geluidsisolatie
+ Verschillende transparanties: vitrage, inbetween en verduisterend
+ Beweegt mee mee met het draaikiepraam

A House OF Happiness vouwgordijnen groene gordijnenLuxaflex Duette Shades zijgeleiding draaikiepraam
Links: Vouwgordijnen en gordijnen. Rechts: Luxaflex® Duette® Shades met zijgeleiding.

Montageopties direct op draaikiepramen

Vind je het vervelend om telkens de gordijnen open te moeten schuiven als je het raam wil openen? Dan kan je beter kiezen voor een ander type draaikiepraam raambekleding dat wel rechtstreeks op het raam gemonteerd kan worden. Zo beweegt de raambekleding mee met het openen van het raam. Vouwgordijnen met zijgeleiding of klemsteunen bijvoorbeeld. Daarnaast bestaat er ook raambekleding geïntegreerd in een frame. Of kies voor raambekleding met plakprofielen. Allemaal zonder boren en schroeven! Hieronder lichten we al deze oplossingen nader toe.

1. Raambekleding met zijgeleiding

Allereerst is het bij veel soorten raambekleding mogelijk om te kiezen voor zijgeleiding. Dit wil zeggen dat er aan weerszijden van de stof een koord wordt gespannen waarlangs de raambekleding heen en weer beweegt. Dit koord wordt vastgezet met beugels die je in het kozijn boort. Zijgeleiding voorkomt dat de raambekleding bij het openen van het raam te veel heen en weer beweegt. Zijgeleiding is mogelijk bij plisségordijnen, aluminium jaloezieën en vouwgordijnen. 

2. Raamdecoratie in een (magnetisch) frame

Wil je liever niet boren in je kozijn? Dan is raamdecoratie in een frame een mooie oplossing. Alle KeJe raambekleding wordt standaard in een frame geleverd. Bij Verano® heet deze oplossing SmartFit en bij Luxaflex® FrameFix®. Afhankelijk van het merk monteer je deze raambekleding met magneetstrips of montageclips. Zonder boren en schroeven dus! Rolgordijnen, plisségordijnen en aluminium jaloezieën kunnen in een frame geleverd worden.

Tip: Montageopties zonder boren zijn ook ideaal als je op zoek bent naar raambekleding voor kunststof kozijnen. Gaten in kunststof zijn namelijk onherstelbaar.

3. Montage met plakprofielen

Vind je raamdecoratie in een frame te in het oog springend? Dan bieden plakprofielen een mooi alternatief. Aan beide zijden van het raam worden smalle plakstrips bevestigd. Aan de uiteinden van deze plakstrips worden steunen geplaatst, waar een draad tussen wordt gespannen. De raamdecoratie beweegt langs deze draad omhoog en omlaag. Plakprofielen zijn beschikbaar voor Verano® plisségordijnen, Luxaflex® Duette® Shades en aluminium jaloezieën. Dit systeem wordt bij Luxaflex® TruFit® genoemd.

4. Montage met klemsteunen

Klemsteunen zijn vergelijkbaar met zijgeleiding, alleen worden de voetjes waartussen het draad wordt gespannen niet op het kozijn geschroefd, maar om het kozijn geklemd. Volledig zonder boren en schroeven dus! Klemsteunen zijn mogelijk bij plisségordijnen, vouwgordijnen en aluminium jaloezieën. Houd er wel rekening mee dat klemsteunen relatief opvallend zijn. 

Luxaflex Duette Shades framefix plisségordijnen zonder boren openslaande deuren beige overgordijnen raambekleding combineren rotan stoel houten vloer zwarte kozijnenLuxaflex Duette Shades openslaande deuren zwarte inbetween gordijnen betonvloer piano vleugel hoge ramen interieur zwarte kozijnen
Boven: Twee voorbeelden van Luxaflex® van gordijnen en plisségordijnen combineren.

Tip: Raambekleding combineren

Vind je de look van gordijnen wel heel mooi, maar wil je niet telkens de gordijnen opzij schuiven om het raam te bedienen? Dan kan je ook kiezen voor een combinatie van gordijnen met andere raambekleding. De gordijnen kan je bijvoorbeeld alleen ‘s avonds gebruiken, terwijl je overdag het licht filtert met een ander soort raambekleding. Lees ons blog over gordijnen combineren voor mooie suggesties!

Gratis kleurstalen

Wil je de kleuren eerst in het echt zien en de stoffen voelen? Dat begrijpen we! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan. Bestellen doe je eenvoudig online. Meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis!

Bezoek de showroom

Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden. Hier vind je ons complete assortiment onder één dak: van gordijnen en horren tot screens en overkappingen. Handig als je interesse hebt in meerdere producten!

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen over gordijnen voor draai kiep ramen? Of heb je een andere prangende vraag? Bel of mail gerust! Onze deskundige en enthousiaste collega’s staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen