Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 4 voordelen van warmtewerende rolgordijnen

4 voordelen van warmtewerende rolgordijnen

4 voordelen van warmtewerende rolgordijnen
7 min. leestijd

Met de zomer in volle gang, kunnen de stijgende temperaturen je huis al snel veranderen in een broeikas. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huis koel te houden zonder je energierekening de pan uit te laten rijzen. Rolgordijnen bieden een effectieve en voordelige oplossing. Deze populaire raamdecoratie biedt niet alleen bescherming tegen fel zonlicht, maar helpt ook om de hitte buiten te houden. In dit blog bespreken we de voordelen van warmtewerende rolgordijnen en waarom ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan je huis.


Populaire rolgordijnen


Wat is een warmtewerend rolgordijn?

In principe heeft ieder rolgordijn een enigszins warmtewerende werking. Wel verschilt de mate van warmtewering per rolgordijn. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Verduisterende rolgordijnen isoleren daarom beter dan lichtdoorlatende rolgordijnen. Ook de speciale coating aan de achterzijde maakt een verduisterend rolgordijn warmtewerend. Deze warmtewerende coating reflecteert zowel het licht als de hitte van de zon. Ook een rolgordijn met screendoek werkt warmtewerend. De stof is vergelijkbaar met screens voor buiten. Overdag kijk je wel van binnen naar buiten, maar niet andersom. Bovendien is screendoek vlamvertragend en geschikt voor vochtige ruimtes. Screendoeken zijn alleen mogelijk bij rolgordijnen van Verano® en Luxaflex®.

4 voordelen van warmtewerende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een populaire vorm van warmtewerende raambekleding. Logisch, want dit type raamdecoratie kent vele voordelen. We noemen er vier!

Stijlvol en veelzijdig

Vanwege het eenvoudige ontwerp, past een rolgordijn bij vrijwel iedere woonstijl. Bovendien zijn onze rolgordijnen verkrijgbaar in meer dan 300 verschillende kleuren, stoffen en patronen. Voor ieder wat wils dus! Of je nu een strakke Scandinavische uitstraling of een romantische landelijke stijl verkiest.

Voor ieder venster

Bovendien is voor vrijwel ieder raam een passend rolgordijn. Zo is ons Solano dakraam rolgordijn geschikt voor dakramen van VELUX®, Keylite, Fakro, Dakstra en Rooflite. Ook voor een origineel VELUX® rolgordijn ben je bij ons aan het juiste adres! Wil je graag een rolgordijn op een deur of draaikiepraam monteren? Kies dan voor een Verano® of Luxaflex® rolgordijn met zijgeleiding. De twee spankoorden aan weerszijden van de stof voorkomen dat het rolgordijn bij het openen gaat klapperen. Heb je kunststof kozijnen? Dan zijn KeJe en Verano® SmartFit rolgordijnen zonder boren zeer geschikt. Zo blijven je kozijnen volledig in tact!

Voordelige optie

Rolgordijnen zijn niet alleen effectief, maar ook betaalbaar. Bij Solano Wonen profiteer je van grootschalige inkoop en directe levering vanuit de fabriek. Zonder tussenkomst van winkel en groothandel. Dit stelt ons in staat om onze goedkope rolgordijnen aan te bieden tegen prijzen die tot wel 50% lager zijn dan de verkoopadviesprijzen! Je hebt al een warmtewerend rolgordijn op maat vanaf €19,90!

Milieubewust

Als je kiest voor warmtewerende raambekleding, zoals rolgordijnen, maak je een milieubewuste keuze. Het alternatief is namelijk een energieslurpende airco. Dat is niet alleen belastend voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Een airco stoot namelijk behoorlijk wat CO2 uit. Daarom zien experts liever zonwering. Zelfs als je nog steeds de wens hebt om een airconditioner te gebruiken, is het verstandig om je huis te voorzien van zonwering. De airco hoeft dan namelijk aanzienlijk minder hard te loeien. Dat scheelt een hoop geld en CO2!

Koudwerende rolgordijnen

Isolerende rolgordijnen bieden niet alleen bescherming tegen hitte, maar houden ook de kou buiten. Wist je dat er gemiddeld 37% van de warmte verloren gaat via de ramen? Door je ramen te voorzien van raambekleding, houd je meer van die warmte binnen. Hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Laat overdag zoveel mogelijk zonlicht binnen om gratis te verwarmen en bedek ‘s avonds je ramen om de warmte vast te houden. Met isolerende rolgordijnen bespaar je dus niet alleen op koelkosten, maar ook op stookkosten!

Luxaflex verduisterend warmtewerend rolgordijn met print in slaapkamerVverduisterend warmtewerend grijs rolgordijn in kinderkamer
Boven: Verduisterende warmtewerende rolgordijnen van Luxaflex®.

Meer isolerende binnenzonwering

Niet alleen rolgordijnen hebben een isolerende werking. In principe heeft elke vorm van raambekleding enige mate van warmtewering. Sommige producten zijn echter effectiever dan andere. Naast rolgordijnen zijn plisségordijnen en gordijnen ook zeer effectief.

Duo plisségordijnen

Op het gebied van binnenzonwering bereiken dubbele plisségordijnen de hoogste isolatiewaarde. Duo plisségordijnen bestaan uit een dubbele laag stof met stilstaande lucht ertussen. Deze luchtlaag fungeert als een effectieve barrière tegen zowel kou als hitte. Voor de beste isolatie kun je het beste kiezen voor verduisterende plisségordijnen. Verduisterende stoffen zijn aan de binnenzijde voorzien van een extra warmtewerende aluminium coating. Luxaflex® Architella® stoffen bieden zelfs nog meer isolatie! Ze bestaan namelijk uit een dubbele laag stof. Daardoor heeft het gordijn een dubbel isolerend effect. De Architella® stoffen hebben zelfs energieklasse A++ gekregen!

Warmtewerende gordijnen

Ook de klassieke gordijnen zijn zeer effectief als het gaat om isolatie. In principe heeft elk overgordijn een warmtewerende eigenschap. Wel bieden dikkere stoffen meer isolatie. Daarnaast bestaan er ook dubbel isolerende gordijnen met een hoogglanzende achterzijde: Overgordijnen Reflex en Fireflex. Deze stoffen laten tot 50% minder warmte en tot 30% minder kou door! De Fireflex heeft bovendien ook nog eens een vlamvertragende werking. Twee vliegen in één klap dus!

Vrijstaand huis met solar rolluiken en screen op zonne energieSolar verano screen op zonne energie met zonnepaneel
Links: Verano rolluiken en screens op zonne energie. Rechts: Verano screen op zonne energie.

Buitenzonwering voor optimale isolatie

Om de allerhoogste isolatiewaarde te bereiken, is het aan te raden om zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van je ramen raambekleding te gebruiken. Buitenzonwering zorgt ervoor dat de zon al wordt geweerd voordat deze het raam kan opwarmen. Kies bijvoorbeeld voor warmtewerende rolgordijnen binnen en rolluiken buiten.  Rolluiken kunnen het hele jaar door gebruikt worden, omdat ze zowel bescherming bieden tegen hitte als kou. Screens zijn met name geschikt voor de zomer, waarin ze helpen om de warmte buiten te houden. Rolluiken zijn echter iets minder geschikt voor leefruimtes, omdat ze het volledig donker maken. Dit kan ideaal zijn voor slaapkamers, maar in leefruimtes wil je overdag wel licht binnenlaten. Daarom zie je vaak dat screens op de benedenverdieping worden gebruikt en rolluiken op de bovenverdieping.

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen we? Dat begrijpen we! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan! Je bestelt ze eenvoudig online. Meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis.

400 m² showroom in Leeuwarden

Uiteraard verwelkomen we je ook graag in onze showroom! Deze is gelegen aan de Simon Vestdijkwei 3 in Leeuwarden. Hier maak je kennis met ons complete assortiment: Raamdecoratie, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Dit is bijzonder handig als je geïnteresseerd bent in meerdere producten, bijvoorbeeld wanneer je een verhuizing in de planning hebt.

Heb je toch nog vragen over warmtewerende rolgordijnen? Of wil je graag meer informatie over een ander product? Bel of mail gerust! Onze deskundige en enthousiaste medewerkers staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen