1. Home
 2. Knikarmschermen
 3. Knikarmscherm Ipanema V280

Verano Knikarmscherm Ipanema V280

Verano
Knikarmscherm Ipanema V280 Knikarmscherm Ipanema V280 Knikarmscherm Ipanema V280 Knikarmscherm Ipanema V280 Knikarmscherm Ipanema V280 Knikarmscherm Ipanema V280 Knikarmscherm Ipanema V280 Knikarmscherm Ipanema V280
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Montage
Breedte in centimeters
Uitval in centimeters
 • Levertijd circa 15 werkdagen
  rechtstreeks vanuit de fabriek
 • 5 jaar garantie
  op het gehele product
 • Tot wel 40% goedkoper
  dan in de winkel
 • Veilig achteraf betalen
  via Klarna
Gratis kleurstalen aanvragen

Omschrijving

Zonnescherm Ipanema is een maatwerk cassettescherm van het topmerk Verano®! Het zonwerende doek is volledig opgesloten in de cassette en is daardoor optimaal beschermd tegen vuil en weersinvloeden. De oprolbuis wordt geheel verborgen in de cassette en is daardoor onzichtbaar.

Meer informatie

Eigenschappen Ipanema 

Het Ipanema zonnescherm is het topscherm van het kwaliteitsmerk Verano®.  Het zonwerende doek is volledig opgesloten in de luxe en slank uitgevoerde cassette. De oprolbuis is voorzien van een doekschaal waardoor je bij het openen van het zonnescherm de oprolbuis niet ziet zitten. 

Het Ipanema zonnescherm is beschikbaar tot een maximale breedte van 6 meter en met een maximale uitval van 3 meter. 

Vraag kleurstalen aan zodat je zeker weet dat je de juiste kleur bestelt.

Je kunt ook onze ruime showroom bezoeken of gebruik maken van onze eigen meet- en montageservice aan huis. 

Muur en plafondmontage 

Zonnescherm Ipanema kan aan de muur maar ook aan het plafond gemonteerd worden. Bij plafondmontage kan de hellingshoek ingesteld worden van 17 tot 70 graden. Bij wandmontage is dit 5 tot 70 graden. Het grote instellingsbereik maakt zonnescherm Ipanema zeer onderscheidend en functioneel, het zonnescherm is namelijk precies aan te passen aan de gewenste doorloophoogte en de stand van de zon. 

GS-keurmerk zonwering

Het Ipanema zonnescherm van het topmerk Verano is voorzien van het GS-keurmerk van TÜV. Dit staat voor "Geprüfde Sicherheit". Het is de bevestiging dat een product voldoet aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen. 

Bediening Ipanema 

Zonnescherm Ipanema is standaard voorzien van elektrische bediening. Er is keuze uit elektrische bediening door middel van een schakelaar en elektrische bediening door middel van een afstandsbediening. 

Zonweringsdoek

Bij de aanschaf van een zonnescherm is naast de keuze van het type cassette, de keus in de kleur en kwaliteit van het doek minstens zo belangrijk. Onze collectie doeken zijn uitsluitend van de kwaliteitsmerken Tibelly, Swela en Dickson. Dit zijn de marktleiders op het gebied van acryldoeken voor buitenzonwering. 

Vraag kleurstalen aan zodat je zeker weet dat je de juiste kleur bestelt.

Zonweringsdoek wordt geweven uit gekleurde acrylvezels. Tijdens de productie van de vezels wordt kleurhars toegevoegd, waardoor het doek een zeer langdurige kleurechtheid heeft. Het zonweringsdoek houdt, ongeacht de kleur van het doek, tenminste 90% van de UV-straling (99% UVB-straling), 70% van de zonnewarmte en 72% zichtbare straling tegen. Door de water- en vuilafstotende laag op het doek, is het onderhoud eenvoudig. Afnemen met lauw water en een borstel volstaat een lange levensduur van het doek.

Technische specificaties

Minimale afmetingen 250 cm breed x 200 cm uitval
Maximale afmetingen 600 cm breed x 300 cm uitval
Systeemkleur Zuiverwit, crèmewit, antraciet structuurlak en gitzwart structuurlak
Middensteun Bij breedte > 550 [cm] inclusief middensteun
Type stof 100% PE (Polyester)
Bediening Elektrisch
Montage Plafond- of wandmontage
Hellingshoek Wandmontage: 5 tot 70 graden
Plafondmontage: 17 tot 70 graden

Technische tekening

Wandmontage

Plafondmontage

Producteigenschappen zonweringdoek

Zonweringdoeken worden met de grootste zorg geproduceerd. Desondanks bestaan er, bij de huidige stand van de techniek en door de geldende milieueisen, beperkingen. In het doek kunnen verschijnselen optreden, waartegen die desondanks de beste productie-, verwerkings- en confectietechniek niet te vermijden zijn.

Wij willen u graag wijzen op de volgende eigenschappen:

Knikvouwen
ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.
Krijtstrepen
zijn lichte strepen die ontstaan bij het verwerken van gefinished doek en zelfs met de grootste zorgvuldigheid niet altijd geheel kunnen worden vermeden. Het is daarom ook geen reden voor reclamatie.
Regenbestendigheid
Acryl-zonweringdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en, bij een minimale doekhelling van 14°, tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.
Golven
In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan door dubbele lagen doek verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel- of visgraatpatroon).

In principe komen deze effecten in meer of mindere mate bij bijna alle zonweringdoeken voor. Zij verminderen echter in geen geval de kwaliteit van het product.

Meet- en montageservice

Gratis inmeetservice

Met onze duidelijke meetinstructies kun je zelf heel eenvoudig je raambekleding inmeten. Vertrouw je liever op een professional? Maak dan een meetafspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk en snel door ons online formulier in te vullen. Middels dit formulier geef je aan waar je woont, hoe we je kunnen bereiken, in welke producten je interesse hebt en welke data je voorkeur hebben. Let op: Deze data zijn niet definitief!. Binnen een week na het invullen van het formulier nemen we contact met je op voor het maken van een definitieve meetafspraak.

Maak een meetafspraak

Montageservice

Op onze website vind je van elk product een duidelijke montagehandleiding. Wil je het monteren liever uitbesteden? Geen probleem! Maak in dat geval gebruik van onze meet- en montageservice. Raadpleeg het overzicht van ons servicegebied om te controleren of deze dienst beschikbaar is in jouw postcode. Gebruik maken van de montageservice kan alleen in combinatie met de inmeetservice. Aan onze meet- en montageservice zijn kosten verbonden. Deze variëren per product. Bekijk de tarievenpagina voor meer informatie. Twijfel je wat de beste keuze is voor jou? Bekijk dan ons blog over zelf monteren of laten monteren. Hierin zetten we alle voor- en nadelen van beide opties voor je op een rij.

Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen