Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 6 raambekleding grote ramen

Top 6 raambekleding grote ramen

Top 6 raambekleding grote ramen
8 min. leestijd

Heb jij thuis grote ramen? Heerlijk zo’n weids uitzicht en dat vele daglicht. Helaas kan die extra lichtinval ook een nadeel zijn. Vanwege veel warmteverlies of irritante schittering op je TV-scherm bijvoorbeeld. De oplossing? Raambekleding natuurlijk. Ben je erg kieskeurig? Geen probleem, er is genoeg keuze qua raambekleding grote ramen. Voor ieder wat wils dus! In dit blog zetten we de beste opties voor je op rij!


Populaire keuzes voor grote ramen


100% maatwerk

Grote ramen hebben allesbehalve standaard afmetingen. Maatwerk is dan ook van groot belang. Gelukkig leveren wij al onze raamdecoratie precies op maat gemaakt. En dat voor de meest voordelige prijzen!

6x de beste raamdecoratie grote ramen

Onderstaande raambekleding is verkrijgbaar in zeer grote lengte- en breedtematen. Daarmee zijn ze uiterst geschikt voor grote ramen! Daarnaast hebben we bij het samenstellen van deze top 6 gekeken naar functie en uitstraling.

1. Gordijn groot raam

Er zijn maar weinig ramen die een gordijn niet volledig kan bedekken. Onze gordijnen zijn namelijk leverbaar tot 1000 centimeter. Hoog en breed. Gordijnen dan ook met stip op één in onze top 6 raamdecoratie voor grote ramen.

Vanwege de grote afmetingen is een gordijn zelfs geschikt voor ramen die de hele breedte van een woning beslaan. Een schuifpui bijvoorbeeld. Een gordijn heb je bovendien heel snel geopend. Erg handig als het raam ook als doorgang fungeert. Naast licht- en inkijkwerend, kennen gordijnen voor grote ramen nog meer handige voordelen. Zo zijn er ook isolerende gordijnen. Dit is zeker bij grote ramen - waar veel warmte verloren kan gaan - een groot pluspunt. Woon je aan een drukke weg? Dan zijn geluidswerende gordijnen een aanrader!

2. Verticale lamellen grote ramen

Op nummer twee van de raamdecoratie met de grootst mogelijke afmetingen, staan verticale lamellen. Deze gaan tot een maximale breedte van 600 centimeter. De maximale hoogte bedraagt 350 centimeter.

De kans is groot dat je bij ‘lamellen’ meteen denkt aan de suffe plastic witte stroken in kantoren van de jaren 80. Mettertijd hebben lamellen echter een ware metamorfose gekregen. Stoffen lamellen in een chique kleur, hebben juist een supermoderne uitstraling! Perfect als je houdt van een minimalistisch interieur. Naast esthetisch verantwoord, zijn ze ook nog eens heel praktisch. Je kunt de lamellen namelijk heen en weer bewegen, maar ook kantelen. Zo heb je optimale controle over licht en privacy.

Gordijnen hoge ramen raambekleding groot raam industrieel interieur plisségordijnen overgordijnenBeige verticale lamellen groot raam Luxaflex verticale jaloezieën grijze bank houten vloer
Links: Gordijnen hoge ramen. Rechts: Beige verticale lamellen groot raam.

3. Rolgordijnen grote ramen

Ook rolgordijnen voor grote ramen behoren tot de mogelijkheden. Verano rolgordijnen op maat zijn verkrijgbaar tot 400 centimeter hoog en breed. Is jouw raam groter? Dan kan je er eventueel voor kiezen om meerdere delen te bestellen. Hierover later in dit blog meer informatie.

Het rolgordijn is het best verkochte raamdeocratieproduct. Begrijpelijk, want rolgordijnen passen bij ieder interieur. Je kunt namelijk kiezen uit meer dan 300 kleuren en dessins. Daarnaast heb je de keuze uit diverse stofdiktes: lichtdoorlatend, verduisterend of transparant. Bovendien is een rolgordijn relatief goedkoop. Bij ons bestel je al een rolgordijn vanaf €14,90!

4. Vouwgordijnen grote ramen

Voor ramen tot 360 cm breed zijn ook de vouwgordijnen van A House Of Happiness mogelijk. De maximale hoogtemaat van onze vouwgordijnen is 300 centimeter.

Een vouwgordijn voegt warmte en een vleugje romantiek aan je interieur toe. Vouwgordijnen staan dan ook perfect bij de landelijke woonstijl. Met een vouwgordijn groot raam heb je veel controle over de lichtinval. Je kunt het vouwgordijn namelijk op meerdere hoogtes laten hangen. Een ander pluspunt is dat vouwgordijnen gemakkelijk te reinigen zijn. Stop ze gewoon in de wasmachine!

5. Plisse gordijn groot raam

Ben je op zoek naar plisse gordijnen grote ramen? Dan heb je de meeste kans op succes met Luxaflex duo plisségordijnen. Luxaflex Duette Shades zijn namelijk verkrijgbaar tot 360 centimeter breed en 300 centimeter hoog.

Vind je het fijn om veel controle over lichtinval en privacy te hebben? Dan zijn plisségordijnen de juiste keuze! Zeker wanneer je kiest voor het Top Down Bottom Up systeem. Wel lichtinval? Maar geen inkijk? Open je plissé dan alleen van boven. Kies je voor duo plisségordijnen? Dan profiteer je van een extra voordeel: Isolatie. Tussen de twee lagen stof bevindt zich stilstaande lucht. Dit werkt als een barrière tegen zowel kou als hitte.

6. Houten jaloezieen groot raam

Verano 50 mm houten jaloezieën op maat zijn te bestellen tot een breedte van 345 en een hoogte van 300 centimeter. Ook bij dit type raamdecoratie is bestellen in meerdere delen een optie. Ideaal als je raam ‘te groot’ is, maar je wel graag houten jaloezieën wil.

Jaloezieen voor grote ramen bieden veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op- en neerhalen. Daarnaast zijn houten jaloezieën onwijs sfeervol. Het materiaal geeft je interieur een warme uitstraling. Zeker wanneer je kiest voor een houtnerf afwerking. Bovendien heb je de keuze uit vele verschillende kleuren. Van diverse houtsoorten tot minimalistisch zwart en wit. Zo is er voor iedere woonstijl een goede match. Niet gek dus dat dit type raamdecoratie hoog aan de top van populairste raambekleding staat!

Blauwe vouwgordijnen grote ramen raambekleding LuxaflexGrijze rolgordijnen grote ramen raambekleding Luxaflex raamdecoratie houten balken woonkamer
Links: Blauwe vouwgordijnen grote ramen. Rechts: Grijze rolgordijnen grote ramen.

Plissegordijnen groot raam raambekleding grote ramen Luxaflex Duette Shades raamdecoratie industrieel interieurHouten jaloezieen groot raam raambekleding grote ramen raamdecoratie Luxaflex
Links: Plissegordijnen groot raam. Rechts: Houten jaloezieen groot raam.

Overzicht

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen. In onderstaande tabel zie je de maximale afmetingen* van elk product. Zo zie je direct welke raambekleding geschikt is voor jouw hoge ramen. Zijn je ramen vooral in de breedte groot? Kijk dan vooral naar de maximale breedte. Zoek je raambekleding hoge ramen? Let dan op de maximale hoogte.

  Maximale breedte Maximale hoogte
Houten jaloezieën 345 cm 300 cm
Rolgordijnen 400 cm 400 cm
Plisségordijnen 360 cm 300 cm
Vouwgordijnen 375 cm 375 cm
Gordijnen 1000 cm 1000 cm
Verticale lamellen 600 cm 350 cm

* Let op: Wanneer je kiest voor de maximale breedte kan het zijn dat de maximale hoogte omlaag gaat en vice versa. Kijk hiervoor naar de maximale afmetingen op de productpagina zelf.

Tip: Bestel in meerdere delen

Is jouw favoriete raamdecoratie niet beschikbaar in de volledige grootte van jouw raam? Dat hoeft niet een probleem te zijn. Je kan er namelijk ook voor kiezen om raambekleding in meerdere delen te bestellen. In sommige gevallen kan dit zelfs wenselijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer het raam ook als deur fungeert. Bij een schuifpui bijvoorbeeld. Als je hier houten jaloezieën in één deel ophangt, wordt het een erg zwaar pakket om omhoog te tillen. Door voor meerdere delen te kiezen, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Bovendien heb je op deze manier meer controle over de privacy en lichtinval. Heb je aan één kant van de kamer meer inkijk? Draai dan alleen hier de jaloezieën dicht. Het andere deel kan je juist helemaal open kantelen. Zo heb je de gewenste privacy, zonder dat het erg donker wordt in huis.

plisse gordijn groot raam woonkamer raambekleding grote ramen raamdecoratie Luxaflex Duette ShadesLuxaflex rolgordijnen grote ramen raambekleding hoge ramen woonkamer
Bovenstaande foto's zijn voorbeelden van raamdecoratie voor grote ramen in meerdere delen.

Overige ramen

Niet alleen raambekleding voor een woonkamer met groot raam kan een uitdaging zijn. Ook smalle ramen kunnen knap lastig zijn. En wat dacht je van erkerramen? Deuren? Of draaikiepramen? Maak je geen zorgen. Voor al deze type ramen hebben wij een geschikte oplossing!

Raamdecoratie gratis kleurstalen bestellen raambekleding online shoppen

Gratis kleurstalen

De kleur eerst in het echt zien? Of wil je de stof graag voelen? Dat begrijpen we! Daarom vraag je bij ons eenvoudig en snel gratis kleurstalen aan! In de meeste gevallen worden deze nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast heten we je - zodra het weer mag - van harte welkom in onze showroom te Leeuwarden! Hier vind je al onze producten onder één dak: Binnenzonwering, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Heel handig als je in meerdere producten geinteresseerd bent! 

Heb je toch nog vragen over raambekleding grote ramen? Of wil je graag meer weten over een ander product? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team staat je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen