Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 5 raambekleding smalle ramen

Top 5 raambekleding smalle ramen

Top 5 raambekleding smalle ramen
6 min. leestijd

Vooral in nieuwbouwwoningen is de kans groot dat je een lang smal raam tegenkomt. Vooral naast de voordeur zien we dit type raam vaak terug. Smalle ramen hebben een strakke en moderne uitstraling. Heel mooi, maar raambekleding voor smalle hoge ramen kan wel een uitdaging zijn. Hetzelfde geldt voor een smal horizontaal raam. Enne… Wat dacht je van het kleine raampje bij de wc? Daar wil je al helemaal geen ‘pottenkijkers’. Gelukkig bestaat er voor elke uitdaging een oplossing. Wij zetten de beste raambekleding voor smalle ramen voor je op een rij!


Populaire raambekleding voor smalle ramen


100% op maat gemaakt

Het begint natuurlijk allemaal met maatwerk. Een hoog smal raam heeft vaak specifieke afmetingen. Dat geldt natuurlijk ook voor een smal horizontaal raam. De kans dat je hiervoor kant-en-klare raamdecoratie vindt is nihil. Bij Solano Wonen leveren we al onze raambekleding exact op maat gemaakt. En dat voor zeer aantrekkelijke prijzen!

Top 5 raamdecoratie smalle ramen

Op basis van de kleinste lengte- en breedtematen hebben we de meest geschikte opties voor smalle en kleine ramen verzameld. Daarnaast hebben we gekeken naar uitstraling en functionaliteit. Daarmee zijn we tot de volgende top 5 gekomen.

1. Plissé gordijn smal raam

Plisségordijnen zijn bij uitstek geschikt voor smalle en hoge ramen. De Plissé Shade en Duette Shade van Luxaflex zijn al verkrijgbaar vanaf een breedte van 28 en een hoogte van 10 centimeter. Kies je voor Verano Smartfit plisségordijnen zonder boren? Dan is zelfs een breedte van 20 centimeter mogelijk.

Voor een luchtige uitstraling kies je voor het Top Down Bottom Up systeem. Dit wil zeggen dat je het gordijn zowel van boven als beneden kunt openen. Wil je wel daglicht? Maar geen inkijk? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant. Zo maak je optimaal gebruik van de geringe hoeveelheid licht die een smal raam binnenlaat.

2. Jaloezie smal raam

Onze allersmalste raamdecoratie zijn Verano aluminium jaloezieën 25 mm. Deze bestel je namelijk al vanaf een breedte van 27 centimeter! De hoogte begint zelfs al bij 12 centimeter. Liever houten jaloezieën? Dit kan vanaf 30 centimeter breed. De hoogte van houten jaloezieën moet minimaal 20 centimeter zijn.

Met horizontale jaloezieën benadruk je de breedte van je smalle raam. Zo creëer je een optische balans. Bovendien geeft een jaloezie veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers niet alleen kantelen, maar ook op en neer bewegen. Tip: Heb je kleine kinderen? Dan zijn aluminium jaloezieën ideaal. Dit materiaal is namelijk goed bestand tegen vocht en vuil. Een ongelukje is zo verholpen.

3. Rolgordijnen

Voor rolgordijnen is 20 centimeter de minimale afmeting voor zowel de hoogte als breedte. Dit geldt voor ons Solano Rolgordijn standaard. Is jouw raam minimaal 30 centimeter hoog en 40 centimeter breed? Dan kan je ook kiezen voor een Verano rolgordijn

Houd je van eenvoud? Ga dan voor rolgordijnen. Met dit type raamdecoratie benadruk je de strakke moderne look van je smalle ramen. Daarnaast zijn rolgordijnen tijdloos én voordelig. Bovendien past het rolgordijn bij ieder interieur. Je hebt namelijk de keuze uit meer dan 150 kleuren. Ook qua stofsoort heb je verschillende opties: Lichtdoorlatende, transparante en verduisterende rolgordijnen.

4. Verticale lamellen

Tot slot zijn ook verticale lamellen geschikt voor smalle ramen. Onze stoffen lamelgordijnen zijn leverbaar vanaf een breedte van 21 centimeter. De minimale hoogte bedraagt 29 centimeter.

Met verticale lamellen benadruk je de lengte van het raam. Optisch zal de ruimte hierdoor nóg hoger lijken. Dus vind jij het idee van ruimtelijkheid fijn? Dan is verticale raamdecoratie een goede keuze! Bovendien biedt dit type raamdecoratie veel mogelijkheden qua lichtinval. Je kunt de lamellen namelijk kantelen én opzij bewegen.

5. Vouwgordijnen

Voor ramen vanaf 30 centimeter breed behoort ook het vouwgordijn tot de opties. Houd er wel rekening mee dat de minimale hoogte 60 centimeter dient te zijn. Voor een erg smal horizontaal raam is deze raamdecoratie daarom minder geschikt.

Wil je graag een vleugje warmte aan je moderne interieur toevoegen? Dan is het vouwgordijn een goede keuze. Ook voor landelijke interieurs zijn vouwgordijnen erg populair. Een vouwgordijn kan je op meerdere hoogtes laten hangen. Zo heb je veel mogelijkheden qua lichtinval. Een vouwgordijn is trouwens erg makkelijk schoon te maken. Ze mogen namelijk gewoon in de wasmachine!

Verano aluminium jaloezie smal raam raambekleding smalle ramen raamdecoratieVerano aluminium jaloezieën lang smal raam raambekleding smalle ramen
Links: Verano aluminium jaloezie 25mm. Rechts: Verano aluminium jaloezie 70mm.

In een notendop

Onderstaande tabel biedt een handig overzicht van de minimale afmetingen* per product. Zo zie je in één oogopslag welke raamdecoratie geschikt is voor jouw smalle ramen.

  Minimale breedte Minimale hoogte
Plisségordijnen 20 centimeter 10 centimeter
Aluminium jaloezieën 27 centimeter 12 centimeter
Houten jaloezieën 30 centimeter 20 centimeter
Rolgordijnen 20 centimeter 20 centimeter
Verticale lamellen 21 centimeter 29 centimeter
Vouwgordijnen 30 centimeter 60 centimeter

* Let op: Wanneer je kiest voor de minimale breedte kan het zijn dat de minimale hoogte omhoog gaat en vice versa. Kijk hiervoor naar de minimale afmetingen op de productpagina zelf.

Overige ramen

Ook andere soorten ramen kunnen een behoorlijk uitdaging vormen op het gebied van raambekleding. Draaikiepramen bijvoorbeeld. Of kunststof ramen waar je niet in mag boren. En wat dacht je van erkerramen? Al die hoeken kunnen best lastig zijn! Gelukkig is er voor elk raam een oplossing. Via onderstaande links ontdek je de beste opties per raamsoort.

Gratis kleurstalen

De kleur eerst in het echt zien? Of wil je de stof graag voelen? Dat kan! Bij Solano Wonen vraag je eenvoudig en snel gratis kleurstalen aan! Meestal worden de stalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Onze showroom in Leeuwarden bezoeken kan natuurlijk ook! Hier maak je in één keer kennis met al onze producten: Raamdecoratie, zonneschermen, overkappingen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal als je in meerdere producten geinteresseerd bent! Tot snel?

Heb je toch nog vragen over raambekleding voor smalle ramen? Of wil je graag meer weten over een ander product? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team staat je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen