Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 5 raambekleding jaren 30 huis

Top 5 raambekleding jaren 30 huis

Top 5 raambekleding jaren 30 huis
5 min. leestijd

Laat je iemand zijn/haar perfecte huis beschrijven? Grote kans dat de woorden ‘jaren 30’ genoemd worden. Velen voelen zich aangetrokken tot de charme van deze huizen. In dit tijdperk was er namelijk veel meer oog voor detail. Denk aan hoge plafonds, en-suitedeuren, erkers en glas-in-loodramen. Ben jij de gelukkige eigenaar van zo’n gewilde jaren 30 woning? Dan kies je je inrichting zorgvuldig. Deze moet immers wel passen bij de charme van het huis. Zo ook de raambekleding! Vind jij het maar lastig om tot een goede keuze te komen? Geen zorgen! In dit artikel delen we de top 5 jaren 30 raambekleding met je!

Jaren 30 stijl

In de jaren 30 werd veel gebruik gemaakt van zachte warme kleuren. Denk aan olijfgroen, turkoois, paars, oranje en geel. Ook warme tinten wit zag je veel terug in jaren 30 huizen. Qua materiaalgebruik zien we allereerst veel hout. Heel typerend voor de jaren 30 is de visgraatvloer. Ook werd er veel natuursteen gebruikt. Marmer en granito bijvoorbeeld. Tot slot zag je in de jaren 30 veel geometrische vormen terugkomen.

Raambekleding jaren 30 woning

Raambekleding is een belangrijk element voor elke woonstijl. Het reguleert niet alleen de lichtinval, maar geeft ook een bepaalde sfeer aan je interieur. Er zijn veel verschillende opties als het gaat om raamdecoratie. Maar welke variant past het beste bij een jaren 30 huis? Hieronder vertellen we je wat de beste opties zijn.

Gordijnen

Van oudsher is het gordijn de populairste vorm van raambekleding. Ook in de jaren 30 waren gordijnen gewild. Synthetische stoffen bestonden destijds nog niet. In de jaren 30 zag je dan ook veel natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. Maar ook velours deed het goed in dit tijdperk. Bovendien zijn veel jaren 30 woningen niet uitstekend geïsoleerd. Velours gordijnen zijn vrij dik, wat voor veel isolatie zorgt. Een win-win dus! Houd er wel rekening mee dat 100% natuurlijke stoffen wel gevoeliger zijn voor verkleuring en krimp. Gelukkig zijn er ook veel polyester alternatieven, die lang niet zo kwetsbaar zijn. Inbetween Flax bijvoorbeeld: Wel de look van linnen, maar het gemak van polyester. Overgordijn Elite is een mooi soepelvallend alternatief voor fluweel.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een stijlvolle oplossing als je graag stoffen raambekleding wil, maar geen fan bent van traditionele gordijnen. Vouwgordijnen kunnen bovendien dichter op het raam worden geplaatst. Ze hoeven immers niet - zoals traditionele gordijnen - over de vensterbank heen te vallen. Onze vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in dezelfde stoffen als onze gordijnen. Ook in linnenlook en velours dus!

A House of Happiness Yentle gordijnen erker raamdecoratie jaren 30 huisHouten jaloezieën erker raambekleding jaren 30 huis
Links: Overgordijn Yentle raamdecoratie jaren 30 huis. Rechts: Solano houten jaloezie in Walnoot 1608 bij influencer @nicolehuisman.

Houten jaloezieën

Zoals eerder genoemd deden natuurlijke materialen het goed in de jaren 30. Vooral hout zag je veel terug in woningen uit dit decennium. Geen wonder dus dat ook houten jaloezieën een populaire keuze zijn in jaren 30 woningen. Ook dit type raambekleding gaat ver terug in de tijd. Ze werden al toegepast in de tijd van harems. De ruimte waar de bevallige dames zich bevonden werd zo afgeschermd tegen jaloerse blikken van buitenaf, terwijl er toch daglicht naar binnen viel. Jaloezieën behoren nog steeds tot de meest diverse vorm van raambekleding op het gebied van inkijk en lichtinval. De lamellen kunnen immers kantelen en op en neer bewogen worden. Een echte jaren 30 look krijg je met een donkere houtsoort, zoals walnoot. Met houtnerf voor een natuurgetrouwe weergave.

Plisségordijnen

Ben je specifiek op zoek naar erker raambekleding? Dan is het plisségordijn een uitstekende keuze! Plisségordijnen nemen namelijk weinig ruimte in beslag. Dit komt doordat ze dicht op het glas gemonteerd worden. Hierdoor komen ze in de hoeken niet tegen elkaar aan. Met andere raambekleding zoals houten jaloezieën is dit heel soms wel het geval. Wil je zeker weten dat jouw gekozen raambekleding past? Plan dan een gratis meetafspraak in! Een plisségordijn is in meerdere opzichten een goede keuze. Zo biedt dit type raambekleding veel controle over lichtinval en inkijk. Zeker wanneer je voor plisségordijnen Top Down Bottom Up kiest. Dit betekent dat je het gordijn zowel van boven als beneden kan openen. Bovendien heb je de keuze uit vele verschillende stoffen. Zo bieden zowel Verano als Luxaflex diverse stoffen met een mooie weefstructuur.

Erker vouwgordijnen jaren 30 raambekleding huis glas in lood ramenErker duo plisségordijnen raambekleding jaren 30 huis
Links: Vouwgordijnen bij @hoff.van.saar. Rechts: Duo plisségordijnen thuis bij onze klant Jantine.

Gratis kleurstalen

Wil je de stof eerst voelen? Of de kleur in het echt zien? Dat begrijpen we. Daarom bieden we de mogelijkheid om eenvoudig en snel gratis kleurstalen aan te vragen! Meestal worden de stalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden! Hier maak je tijdens één bezoek kennis met ons complete assortiment: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, horren, overkappingen, screens, rolluiken en vloeren.

Heb je toch nog vragen over raambekleding in een jaren 30 huis? Of wil je graag iets anders weten? Bel of mail gerust! Ons deskundige en enthousiaste team helpen je graag verder!

 

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen