Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. THUIS BIJ JANTINE | Duo plisségordijnen in jaren '30 droomhuis

THUIS BIJ JANTINE | Duo plisségordijnen in jaren '30 droomhuis

THUIS BIJ JANTINE | Duo plisségordijnen in jaren '30 droomhuis
6 min. leestijd

Na 12 jaar in een dorp nabij Leeuwarden te hebben gewoond, begon er iets aan Jantine te knagen. Ze miste het bruisende stadsleven in de Friese hoofdstad. Voorzichtig begon ze na te denken over een verhuizing. Toen deze prachtige vrijstaande jaren ‘30 woning nabij het stadshart vrijkwam wist ze het zeker: Ik ga terug! In eerste instantie viste Jantine naast het net. Maar - gelukkig voor Jantine - kregen de kopers de financiering niet rond. Ze ondernam meteen actie en toen ging het opeens snel. Op 2 juni kreeg ze de sleutels. Vier weken later betrok Jantine haar droomhuis. Samen met dochters Fay (10) en Rosa (8). ‘Én Kiki en Nanni!’ voegt Fay beslist toe. ‘Ja, onze twee katten mogen we natuurlijk niet vergeten’, lacht Jantine.

“Toen deze woning vrijkwam, besloot ik dat ik terug wilde naar de stad. Binnen vier weken namen mijn dochters en ik onze intrek in dit droomhuis.”

Verano Duo plisségordijnen erker jaren 30 woning lichtdoorlatende gordijnen top down bottom up close up
Links: Twee van de vele manieren om het top down bottom up systeem te gebruiken. Rechts: Close up van lichtdoorlatende duo plisségordijnen.

Leeuwarden erker jaren 30 woning duo plisségordijnen lichtdoorlatend woonkamer glas in lood
Boven: De erker in de woonkamer van buitenaf.

Advies- en inmeetservice

De vorige bewoners waren op leeftijd, waardoor het huis ook behoorlijk gedateerd was. Werk aan de winkel dus! Jantine verzamelde een team van vakmensen om zich heen en zo wist ze de klus snel te klaren. Ook voor de raambekleding schakelde ze hulp in. Op basis van positieve ervaringen uit haar omgeving met Solano Wonen, besloot Jantine gebruik te maken van onze advies- en inmeetservice. In haar vorige huis hingen rolgordijnen. Daar was Jantine op uitgekeken. ‘Ik twijfelde tussen houten jaloezieën en plisségordijnen. De adviseur waarschuwde me dat houten jaloezieën wel veel licht weg kunnen nemen. Daardoor was de beslissing makkelijk gemaakt’, vertelt Jantine. De keuze voor plissegordijnen bleek juist: ‘Het is nu heel open.’

Girlpower

‘Vanwege de tijdsdruk besloot ik het ophangen zelf te doen. En dat ging prima!’, vertelt Jantine trots. ‘Zolang je de instructies er maar goed naast houdt én je de tijd ervoor neemt. Je moet niet denken dat het binnen een uurtje gepiept is. Accepteer dat het eventjes duurt. Je bent immers geen professional’, grinnikt ze.

Landelijk met een frisse touch

Over de inrichting vertelt Jantine: ‘Ik heb goed rekening proberen houden met het karakter van het huis. Ik vond het belangrijk dat de inrichting in harmonie met het huis zou zijn.’ Het resultaat is een mix van een landelijke stijl - passend bij een jaren ‘30 huis - met een frisse hedendaagse touch. Het fijne van plisségordijnen is dat ze samengaan met vrijwel ieder interieur. Ook met Jantines mix van stijlen dus.

Privacy met Top Down Bottom Up

Eén van Jantines favoriete plekjes is de woonkamer. Hoewel ze aan een drukke straat woont, heeft Jantine geen last van pottenkijkers. Overdag laat ze haar plissés iets onder het midden van de ramen ‘zweven’. Precies op ooghoogte. Door de boven- en onderkant van het raam onbedekt te laten, komt er nog voldoende daglicht binnen. Dit kan vanwege het Top Down Bottom Up systeem. Top Down Bottom Up plisségordijnen open je zowel aan de boven- als onderkant.

“Dat de inrichting bij het huis past vind ik heel belangrijk. Het fijne van plisségordijnen is dat ze samengaan met vrijwel ieder interieur”

Verano verduisterende duo plisségordijnen slaapkamer erker jaren 30 woning donker slapenGlas in lood deur jaren 30 woning erker slaapkamer duo plisségordijnen verduisterend verano
Boven: Verduisterende duo plisségordijnen voor de erker in de slaapkamer.

Kinderkamer verduisteren duo plisségordijnen babykamer donker maken hoogslaper gordijnen temperatuurKinderkamer donker maken verduisterende duo plisségordijnen top down bottom up verduisterende gordijnen babykamer donker maken blauwe kamer tranquil dawn hangstoel
Boven: Verduisterende duo plisségordijnen in de kinderkamer.

Verduisterende duo plissés voor de slaapkamers

Zowel boven als beneden heeft Jantine voor duo plisségordijnen gekozen. ‘Eenheid vind ik belangrijk’, verklaart Jantine. Wel ging ze voor de slaapkamers voor een verduisterende stof in plaats van lichtdoorlatend. Jantine: ‘In het vorige huis hadden we ook verduisterende raamdecoratie en dat bevalt uitstekend. Ik slaap heel goed door.’ Duo verduisterende plisségordijnen behoren tot de meest verduisterende opties qua raambekleding. De koorden lopen namelijk tussen de stoflagen. Er zitten - in tegenstelling tot enkele plisségordijnen - dus geen gaatjes in de stof. Wel kan er nog licht langs de zijkanten van het gordijn schijnen. Dit is minimaal (zie laatste foto). Mocht dit je toch storen, lees dan ons blog over oplossingen voor lichtkloven.

En verder…

Hoewel het huis nu al ‘af’ lijkt, wacht Jantine nog op de finishing touches. ‘In de woonkamer wil ik aan weerszijden van de erker graag nog sier gordijnen. Dit geeft denk ik nog net dat beetje extra sfeer. Ze zijn al besteld. Hopelijk hangen die dus snel’, vertelt Jantine met gekruiste vingers. Een ander project zijn de markiezen die van oorsprong voor de erker hingen. Markiezen hóren bij een jaren 30 huis, dus die komen ook zeker weer terug. Helaas was het rode doek na decennia trouwe dienst roze geworden. Daarom heeft Jantine gekozen voor markies herbekleden. ‘Het nieuwe doek wordt groen, passend bij de kozijnen. Bovendien vormt de kleur een mooi contrast met de klimroos die langs de erker groeit’, vertelt Jantine.

Verduisterende duo plisségordijnen bovenverdieping slaapkamer donker maken jaren 30 woning glas in lood deurVerano duo plisségordijnen verduisterende voering close up honingraat gordijnen
Links: Verduisterende duo plisségordijnen in de ‘extra kamer’. Links: Close-up van duo rolgordijnen , waarbij verduisterende voering goed zichtbaar is.

Slaapkamer donker maken verano duo plisségordijnen verduisterende gordijnen licht langs zijkant gordijn ervaring
Bovenstaande foto toont hoe één van de ruimtes met verduisterende duo plisségordijnen er uit ziet met de deur dicht en het gordijn naar beneden.

Thuis bij jou?

Ben jij de trotse eigenaar van raamdecoratie en/of buitenzonwering van Solano Wonen? En vind je dat jouw woning wel gezien mag worden? Wij zijn op zoek naar nieuwe adressen waar we foto’s mogen maken én een interview afleggen! Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar r.reiding@solanowonen.nl. Vergeet niet een foto van jouw interieur of terras mee te sturen.

Producten

  • 3x Verano Duo Plisségordijn | Lichtdoorlatend, Wit, Top Down - Bottom Up
  • 7x Verano Duo Plisségordijn | Verduisterend, Poederwit, Top Down - Bottom Up
Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen