Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 5 moderne raambekleding: van gordijnen tot jaloezieën

Top 5 moderne raambekleding: van gordijnen tot jaloezieën

Top 5 moderne raambekleding: van gordijnen tot jaloezieën
7 min. leestijd

Wil je jouw interieur graag moderniseren? Of heb je al een modern interieur, maar voelt het nog niet helemaal ‘af’? Dat kan liggen aan de raambekleding. Omdat ‘t zo in het oog springt, valt of staat elke inrichting met raamdecoratie. Geen zorgen! Na het lezen van deze top 5 moderne raambekleding weet je zeker dat jij geen flater slaat.


Populaire moderne raambekleding


Hoe ziet een modern interieur eruit?

Kenmerkend voor moderne interieurs zijn openheid en minimalisme. In een moderne inrichting kom je weinig tierelantijntjes tegen. Wat je wel ziet zijn grote eyecatchers en strakke lijnen. Denk aan stalen deuren, hoekige banken en zwevende TV-meubels. Materialen die goed samengaan met een modern huis inrichting zijn hoogglans, glas, leer, kunststof en metaalsoorten. Ook hout kan goed werken, mits glad afgewerkt. Qua kleurgebruik is een moderne inrichting heel ingetogen. Je komt er vrijwel alleen de basiskleuren wit, zwart en grijs tegen. Soms kiest men voor één felle kleur. Bijvoorbeeld in de vorm van kunst of een stoel. Vanwege de neutrale basis springt zo’n accentkleur er mooi uit.

Raamdecoratie modern

De finishing touch voor elk interieur is de raambekleding. Raamdecoratie moet immers niet alleen functioneel zijn, maar ook goed passen bij je woonstijl. Daarom zetten we hieronder de beste moderne raambekleding voor je op een rij. Zo weet je zeker dat jouw moderne inrichting 100% geslaagd is!

Moderne gordijnen woonkamer modern interieur raambekledingModerne rolgordijnen modern interieur moderne raambekleding
Links: Moderne gordijnen woonkamer. Rechts: Moderne rolgordijnen.

1. Gordijnen modern

Het gordijn - de meest klassieke vorm van raambekleding - past bij vrijwel ieder interieur. Gordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende stofsoorten en afwerkingen. Op zoek naar moderne gordijnen? Kies dan voor een zo glad mogelijke stof. Ga kreukelige stofjes en grove wevingen liever uit de weg. Voor een strak uiterlijk kies je het best voor een wave plooi: een zeer gelijkmatig golvend effect. Vind je jouw moderne interieur een beetje te ‘kil’ worden? Dan zijn gordijnen een goede oplossing! Het grote pakket stof doet een ruimte direct warmer aanvoelen.

2. Moderne rolgordijnen

Vanwege het eenvoudige design past het rolgordijn perfect bij de moderne woonstijl. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren en prints. Bij een moderne inrichting kies je echter het liefst voor een basiskleur. Zwart, wit of grijs. Voor een extra strakke look ga je voor een modern rolgordijn met zwarte vierkante cassette. Als finishing touch kies je voor een metalen ketting. Deze opties zijn mogelijk bij de cassette rolgordijnen van Verano en Luxaflex. Wil je meer controle over privacy en lichtinval? Ga dan voor duo rolgordijnen. De symmetrische look van dit type raamdecoratie past perfect bij de moderne stijl.

3. Moderne jaloezieën

De strakke gelijkmatige latjes van jaloezieën passen perfect bij een modern interieur. Kies bij voorkeur voor jaloezieën met brede lamellen. Aluminium jaloezieën 50 mm of 70 mm bijvoorbeeld. Zo maak je van jouw raambekleding een echte blikvanger! Deze extra brede lamellen zijn zowel in een aluminium als houten uitvoering verkrijgbaar. Aluminium jaloezieën zijn een match made in heaven met moderne interieurs. Metaalsoorten zijn immers kenmerkend voor deze woonstijl. Ook houten jaloezieën zijn een optie. Zolang je maar kiest voor een gladde afwerking zonder houtnerf. Mat zwarte houten jaloezieën bijvoorbeeld. Ook kies je beter niet voor een ladderband. Behalve fraai zijn jaloezieën ook erg praktisch. Ze bieden namelijk veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers niet alleen op- en neerhalen, maar ook kantelen.

Moderne jaloezieën zwart wit keuken eames chairs moderne raambekleding interieurgrijze verticale lamellen moderne raambekleding modern interieur
Links: Moderne jaloezieen. Rechts: Verticale lamellen.

4. Verticale lamellen

Ook verticale lamellen zijn uitermate geschikt voor moderne interieurs. Evenals de horizontale variant, hebben ze een strak symmetrisch uiterlijk. Ook verticale lamellen bieden veel mogelijkheden qua privacy en lichtinval. De lamellen kunnen namelijk kantelen en opzij bewogen worden. Lamelgordijnen zijn verkrijgbaar tot een breedte van wel 600 meter. Ideaal voor moderne woningen, die vrijwel altijd gepaard gaan met grote ramen. Bovendien doet een lamelgordijn je raam nóg hoger lijken. Ideaal voor het creëren van dat ruimtelijke gevoel! Voor een ultramoderne sfeer kies je voor kunststof lamellen met een metalen look. Technisch zilver bijvoorbeeld. Kan jouw moderne interieur wel iets meer warmte gebruiken? Ga dan voor stoffen lamellen.

5. Plisségordijnen

Tot slot zijn ook plisségordijnen een goede keuze voor wie op zoek is naar moderne raamdecoratie. De symmetrisch gevouwen stof geeft de raamdecoratie een strakke uitstraling. Kies het liefst voor een extra brede vouw: Luxaflex® Duette® Shades 64 mm. Zo springt je plisségordijn nog meer in het oog. Eerder spraken we over zwevende tv-meubels. Het luchtige en eenvoudige karakter oogt heel modern. Hetzelfde geldt voor plisségordijnen met plisségordijnen Top Down Bottom Up. Dit wil zeggen dat het gordijn zowel van boven als beneden opent. Hierdoor lijkt de plissé te zweven. Dit heeft hetzelfde luchtige effect als eerder genoemd tv-meubel. Naast stijlvol, is een Top Down - Bottom Up plissé ook zeer functioneel. Wil je wél daglicht, maar géén pottenkijkers? Open het gordijn dan alleen aan de bovenkant.

Zwarte plisségordijnen in moderne inrichting woonkamer donkerModerne slaapkamer ideeen raamdecoratie moderne slaapkamer grijze plisségordijnen
Links: Plisségordijnen in moderne inrichting woonkamer. Rechts: Plisségordijnen in moderne slaapkamer.

Moderne slaapkamer raamdecoratie

Voor je definitieve keuze is de ruimte van groot belang. Ben je op zoek naar moderne slaapkamer ideeen? Dan is verduisterende raambekleding een must. In een donkere omgeving maakt je lichaam namelijk meer van het slaaphormoon melatonine aan. Hierdoor val je sneller in slaap. Goede opties zijn verduisterende rolgordijnen, verduisterende plisségordijnen en overgordijnen. Voor ultieme verduistering combineer je twee soorten raamdecoratie. Rolgordijnen en overgordijnen bijvoorbeeld. Zo voorkom je dat er storend licht langs de zijkanten glipt.

Moderne raambekleding woonkamer

Zoek je raambekleding voor jouw moderne inrichting woonkamer? Dan is een lichtdoorlatende stof een betere keuze. Overdag wil je immers wel genieten van daglicht, maar de scherpte van de zon weren. In principe zijn alle soorten raamdecoratie beschikbaar in een lichtdoorlatende variant. Zoek je specifiek naar moderne gordijnen voor de woonkamer? Kies dan voor moderne vitrage of inbetweens. Wil je ‘s avonds meer privacy? Dan is het een goed idee om twee soorten raamdecoratie te combineren. Overgordijnen met lichtdoorlatende plisségordijnen bijvoorbeeld. Overdag gebruik je alleen de plisségordijnen. Voor extra privacy sluit je ‘s avonds ook de overgordijnen.

Moderne slaapkamer ideeen raambekleding modern interieur zwarte jaloezieënModerne gordijnen woonkamer moderne raambekleding houten jaloezieën
Links: Zwarte jaloezieën in moderne slaapkamer. Rechts: Jaloezieën en gordijnen in moderne woonkamer.

Raambekleding voor andere woonstijlen

Is de moderne woonstijl niet zo jouw ding? Dat kan! Gelukkig hebben wij ook raamdecoratie tips voor andere interieurstijlen. Misschien houd je meer van landelijk wonen? Of voel je wel wat voor een industrieel interieur? Wij geven graag advies!

Gratis kleurstalen

De kleur eerst in het echt zien? Of wil je de stof graag voelen? Dat begrijpen we! Daarom vraag je bij ons eenvoudig en snel gratis kleurstalen aan! In de meeste gevallen worden deze nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast heten we je - zodra het weer kan - van harte welkom in onze showroom te Leeuwarden! Hier vind je al onze producten onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal als je interesse in meerdere producten hebt!

Heb je toch nog vragen over moderne raambekleding? Of wil je graag meer weten over een ander onderwerp? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team staat je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen