Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. THUIS BIJ KELLY | Verkoeling in huis met duo plisségordijnen

THUIS BIJ KELLY | Verkoeling in huis met duo plisségordijnen

THUIS BIJ KELLY | Verkoeling in huis met duo plisségordijnen
4 min. leestijd

Deze zomer houdt influencer Kelly - bekend van haar Instagram account @keeelly91 - het hoofd koel met onze duo plisségordijnen. Hoe? Dat lees je hieronder!

Probleem: Hitte in de aanbouw

In 2013 werden Kelly en haar vriend Patrick de trotse eigenaren van hun huidige woning. Drie jaar later besloten ze er een gedeelte aan te bouwen. Het werd een aanbouw met openslaande deuren en plat dak. Inmiddels geniet het koppel al vier jaar van hun woninguitbreiding. Zeker met de komst van baby Toby is die extra ruimte zeer welkom. De aanbouw is voorzien van veel ramen, wat voor zeeën van licht zorgt. Toch kleeft er ook een nadeel aan de hoeveelheid glas. Kelly: “In de herfst en winter is al dat licht heerlijk, maar niet in de zomer. Vorig jaar tikte de thermometer de 33 graden aan!” Dit komt doordat het zonlicht het glas flink opwarmt. Tel daar een plat dak met zwart dakleer bij op en je hebt het perfecte recept voor een ‘sauna aan huis’.

Raamdecoratie aanbouw zonwerende raambekleding Verano duo plisségordijnen isolerendHitte aanbouw zonwering verduisterende raamdecoratie Verano duo plisségordijnen PerfectFit

Oplossing: Warmtewerende raamdecoratie

De oplossing? Warmtewerende raamdecoratie! Kelly koos voor Verano duo plisségordijnen Smartfit.

Zonder boren en schroeven

Maatwerk is enorm van belang. Je wil immers niet dat er door slechte dekking alsnog veel hitte binnenkomt. Kelly ging voor plisségordijnen op maat met het Smartfit systeem. Hiermee ‘plak’ je de raamdecoratie in een frame op het kozijn. Boren en schroeven is hierbij dus niet nodig. Vooral bij kunststof kozijnen is dit zeer wenselijk. Een bijkomend voordeel van Smartfit plisségordijnen zonder boren is dat het voor extra raambedekking zorgt. Hierdoor creëer je meer verduistering en dus verkoeling. Lees ons blog over raamdecoratie zonder boren.


SmartFit raambekleding


Isolerende plisségordijnen

In principe zorgt vrijwel alle raamdecoratie voor verkoeling. Toch isoleert het één beter dan het ander. Dubbele plisségordijnen zijn op dit gebied één van de beste keuzes. Tussen de twee lagen stof bevindt zich stilstaande lucht. Dit weert ‘s zomers de warmte en ‘s avonds de kou. Vanwege de temperatuurregulerende eigenschap, worden plisségordijnen ook vaak toegepast bij kinderkamers.

Sfeervol

Naast een functionele heeft raambekleding ook een decoratieve functie. Vanwege de plooien hebben plisségordijnen in eerste instantie een elegant uiterlijk. Het top down bottom up systeem voegt een speels element toe. Door de gordijnen op verschillende hoogtes te laten zweven creëer je een luchtige break.

Verano Duo Plisségordijnen PerfectFit raamdecoratie magneetframe EasyClick SmartFit verduisterende raambekleding

Bonustips

Ben jij ook ‘gezegend’ met een aanbouw inclusief plat dak en veel ramen? Dan raden we je aan om net als Kelly verduisterende raamdecoratie op maat aan te schaffen. Hiermee houd je al een hoop hitte tegen. Blijft de temperatuur ondraaglijk? Onderstaande tips zorgen voor extra verkoeling.

1. Buitenzonwering

Naast binnenzonwering, kan je ook aan buitenzonwering denken. Screens en zonneschermen bijvoorbeeld. Het grote voordeel van deze externe zonwering is dat het zonlicht wordt geweerd vóór het glas bereikt wordt. Zo krijgt het glas niet de kans om op te warmen.

2. Plat dak natspuiten

Tot slot kan het helpen om in de zomer het plat dak nat te spuiten. De ontstane plas water zorgt ervoor dat het dakleer minder snel opwarmt. Dus is er een hittegolf op komst? Zorg er dan voor dat de tuinslang klaarligt.

thuis bij jou

Thuis bij jou?

Ben jij de trotse eigenaar van raamdecoratie en/of buitenzonwering van Solano Wonen? En vind je dat jouw woning wel gezien mag worden? Wij zijn op zoek naar nieuwe adressen waar we foto’s mogen maken én een interview afleggen! Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar r.reiding@solanowonen.nl. Vergeet niet een foto van jouw interieur of terras mee te sturen.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen