Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. THUIS BIJ FAMILIE JUCKERS | Duo plisségordijnen in moderne droomvilla

THUIS BIJ FAMILIE JUCKERS | Duo plisségordijnen in moderne droomvilla

THUIS BIJ FAMILIE JUCKERS | Duo plisségordijnen in moderne droomvilla
7 min. leestijd

Een woning vinden die 100% voldoet aan al je eisen? Dat lukt maar zelden. Tenzij je zelf een huis ontwerpt! Dat is precies wat de familie Juckers uit Leeuwarden deed. Renate en Marcel kochten een perceel in een waterrijke nieuwe woonwijk. Samen met een architect tekenden ze hun droomvilla uit. Een jaar later namen ze - samen met zoon Jeroen - hun intrek. Dat is inmiddels alweer 13 jaar geleden. We spraken Renate over hun woonkeuzes toen én nu.

“We vertelden de architect dat we een open ruim huis met veel licht wilden.”

Van karakteristiek oud naar onderhoudsarm modern

Voor ze hier hun intrek namen, woonde het gezin in een compleet ander huis: Een jaren 30 huis in het centrum van Leeuwarden. Het idee om te verhuizen ontstond toen het stel voor de 100ste keer met boormachine en verfkwast in de weer was. Marcel en Renate waren het eindeloze geklus helemaal zat. Daarop besloten ze op zoek te gaan naar een nieuw huis. Het zou óf een oud huis worden dat ze helemaal in het nieuw zouden steken. Óf het zou een compleet nieuw huis worden. Het werd het laatste. Er bleek een kavel beschikbaar te zijn in een veelbelovende nieuwe wijk. Ze namen een architect in de arm met wie ze hun wensen bespraken. Veel lichtinval was één van de voornaamste eisen. Marcel en Renate wilden graag een open ruim huis. Ook moest het huis onderhoudsvriendelijk zijn, een eigenschap die hun ‘karakteristieke’ oude woning absoluut niet bezat. Het resultaat is exact wat het stel voor ogen had!

Wonen aan de rand van de stad

In principe hebben ze het oude huis geen moment gemist. Wel hebben ze soms heimwee naar de centrale ligging. Vooral tijdens guur en regenachtig weer. Zo aan de rand van de stad beleef je dat heel anders. “Laatste waaide het zo vreselijk hard, dat ik dacht dat er iemand om het huis heen rende”, schatert Renate. “Maar deze locatie heeft ook zeker voordelen, hoor. ‘s Zomers kan je hier heerlijk buiten zitten. En als we écht een strenge winter hebben, is het hier ook goed vertoeven. Je kunt hier namelijk fantastisch schaatsen! Tijdens de eerste jaren dat we hier woonden hebben we dat ook regelmatig kunnen doen. Jeroen heeft hier zelfs leren schaatsen”, vertelt Renate terwijl ze zichtbaar oude tijden herleeft.

Binnenkijker Duo plisségordijnen modern interieur woonkeuken donkere kleuren eettafelGrijze duo plisségordijnen modern interieur woonkamer

duo plisségordijnen moderne keuken glazen keukenblad bar grijze barstoelen modern interieur woonkeuken

Een echt thuis

Nog belangrijker dan de locatie, is het huis zelf. In een regenachtig land zoals de onze, wordt immers veel kostbare tijd binnen doorgebracht. En dat is in dit lichte huis gelukkig geen straf! Dankzij de grote raampartijen heb je nooit het gevoel opgesloten te zijn. Haar interieurstijl omschrijft Renate als strak en modern. Ondanks het sobere kleurgebruik, voelt het huis echt als een ‘thuis’. Als we vragen wat het fijnste plekje in huis is, laat het antwoord niet lang op zich wachten. “Dat is zonder twijfel de eettafel. Hier zitten we ontzettend vaak. Niet alleen om te eten, maar ook om te werken en te praten. Met z’n drietjes of - voor Corona - met vrienden. Het is echt een leefkeuken”, aldus Renate. Ook de woonkamer is geliefd. Renate: “Als de dag om is ploffen we neer op de bank en kijken we lekker een filmpje.”

Dag rolgordijnen, hallo plisségordijnen!

Toen Marcel en Renate het huis 13 jaar geleden lieten bouwen, kozen ze voor duo rolgordijnen. De reden waarom ze daar destijds voor kozen, was de grote variëteit qua privacy en lichtinval. Bij duo rolgordijnen bewegen twee lagen stof over elkaar. Een doorschijnende baan en een gekleurde baan. Zo heb je veel controle over de inkijk en lichtinval. Dubbele plisségordijnen bieden nóg meer mogelijkheden. Zeker wanneer je - zoals de familie Juckers - kiest voor Top Down Bottom Up plisségordijnen. Dit wil zeggen dat je het gordijn zowel van de boven- als de onderkant kunt openen. Renate: “Hoewel onze duo rolgordijnen ook veel controle over de lichtinval gaven, bleef de bovenkant van de ramen wel altijd gesloten. Zonde, want daar komt wel een mooie lichtinval vandaan. Met de nieuwe raamdecoratie profiteren we hier dus wel van. Het is nu aanzienlijk lichter geworden in huis, zonder in te leveren op privacy.” Overdag zijn de gordijnen enkel op ooghoogte gesloten. “‘s Avonds trek ik het wel helemaal dicht. Dan wordt het wat knusser. ‘Smûk’, zoals we met een mooi woord in het Fries zeggen”, lacht Renate.

“Dankzij het Top Down - Bottom Up systeem is 't nu aanzienlijk veel lichter in huis!”

Onderhoudsarm

“In ons eerste huis hadden we jaloezieën. Ook mooi, alleen het schoonmaken vond ik een groot minpunt. Al die latjes...”, zegt Renate met een diepe zucht. Onderhoudsarm was - net als in de rest van het huis - dan ook een absolute vereiste voor de nieuwe raamdecoratie. Duo plisségordijnen afstoffen gaat gelukkig heel makkelijk. Je kunt het stof simpelweg wegblazen of het wegzuigen met een stofzuiger op de laagste stand. Belangrijk is dat de borstelkop zacht en schoon is. Overigens zijn er ook handige tools om het schoonmaken van jaloezieën te vergemakkelijken. Wikkel bijvoorbeeld een doek om een vleestang. Of koop een speciale jaloezie-borstel waarmee je vijf lamellen tegelijk reinigt! Lees ons blog over raamdecoratie schoonmaken voor meer handige tips!

Top Down Bottom Up duo plisségordijnen GIF modern interieur woonkamer plofbank nieuwbouwVerano Duo Plisségordijnen grijs lichtdoorlatend zwart details

Letterlijk en figuurlijk warmer

Naast dat raamdecoratie functioneel moet zijn, moet het ook sfeervol zijn. Sfeer creëren de duo plisségordijnen zeker! Renate: “Ik vind het een stuk gezelliger ogen dan de duo rolgordijnen. Dat was toch wat kil. Ik denk dat de raamdecoratie die warme uitstraling te danken heeft aan de stof en het volume. Het ziet er ‘zacht’ uit.” Bovendien geeft het Top Down Bottom Up systeem een luchtig effect. Door de boven- en onderkant te openen lijkt de raamdecoratie als het ware te zweven. “Het is nu warmer in huis. Ook letterlijk trouwens!” Roept Renate uit. Dat komt door de stilstaande lucht tussen de twee lagen stof. Dit vormt ‘s winters een barricade tegen de kou en ‘s zomers tegen de hitte. Renate geeft ook aan dat de klank in huis positief veranderd is. Ook dit komt door de luchtlaag. Deze werkt tevens als een geluidsbarrière. Lees onze blogs over geluidswerende gordijnen en warmtewerende raambekleding voor meer informatie.

“Duo plisségordijnen werken isolerend én geluiddempend.”

Meet- en montageservice

Marcel en Renate hebben ervoor gekozen om het inmeten en monteren aan Solano over te laten. “Dat kan ik iedereen aanraden,” vertelt Renate. “Binnen anderhalf uur hadden de monteurs alles opgehangen. Zelf waren we er waarschijnlijk de hele dag mee bezig geweest. Je weet dan ook meteen dat alles goed hangt.” Het volgende raambekleding project wordt het plaatsen van screens. De kamer waar zoon Jeroen slaapt is als eerste aan de beurt. Aan die kant van het huis komt de zon op. Op een warme zomerdag kan het er ondraaglijk heet worden. Renate: “Ook daarvoor zullen we zeker weer de hulp van Solano Wonen inschakelen!

Top Down Bottom Up duo plisségordijnen zwart lichtdoorlatend modern interieur keuken eettafelTop Down Bottom Up duo plisségordijnen witte achterkant

Thuis bij jou?

Ben jij de trotse eigenaar van raamdecoratie en/of buitenzonwering van Solano Wonen? En vind je dat jouw woning wel gezien mag worden? Wij zijn op zoek naar nieuwe adressen waar we foto’s mogen maken én een interview afleggen! Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar r.reiding@solanowonen.nl. Vergeet niet een foto van jouw interieur of terras mee te sturen.

Bekijk hier de vorige ‘Thuis Bij’ edities.

Producten

6x Verano Duo Plisségordijn | Lichtdoorlatend | Verkeerszwart | Top Down - Bottom Up
Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen