Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Raambekleding uitbouw: van schuifpui tot lichtstraat

Raambekleding uitbouw: van schuifpui tot lichtstraat

Raambekleding uitbouw: van schuifpui tot lichtstraat
9 min. leestijd

Heb of overweeg jij een aanbouw aan je woning? Dan ben je niet alleen! Het vergroten van de woonruimte is onwijs populair. Logisch. Vanwege de torenhoge huizenprijzen is verhuizen niet aantrekkelijk. Heb je toch behoefte aan meer leefruimte? Dan is het uitbreiden van je huidige woning een stuk voordeliger. Bovendien doet het de waarde van je huis flink stijgen! Een aanbouw bestaat doorgaans uit veel glas. Vaak wordt namelijk gekozen voor een lichtstraat en deuren over de hele breedte. Al dit glas zorgt voor veel extra lichtinval. Heerlijk! Toch? Ja, behalve in de zomer wanneer al dat glas opwarmt. Bovendien heb je veel inkijk. De oplossing? Raamdecoratie natuurlijk! In dit artikel zetten we de beste uitbouw raambekleding voor je op een rij.


Producten in dit blog


Uitbouw schuifpui

Wordt het een uitbouw met schuifpui? Houd er dan rekening mee dat raambekleding monteren op de pui zelf niet mogelijk is. Het glas beweegt immers langs elkaar. Raambekleding voor schuifpuien wordt altijd tussen twee muren (in de dag) of aan de muur/het plafond boven het kozijn (op de dag) gemonteerd. Schuifpui raamdecoratie zonder boren in het kozijn dus.

oplossing raambekleding schuifpui aanbouw witte gordijnen uitbouw modern raamdecoratie plissegordijnen schuifdeuren gordijnenLuxaflex roze verticale lamellen uitbouw met schuifpui lamelgordijn raamdecoratie aanbouw raambekleding
Links: Zonwering uitbouw schuifpui gordijnen en plisségordijnen bij @elvira21681. Rechts: Schuifpui aanbouw verticale lamellen.

Raambekleding schuifpui

Vraag je ons welke raambekleding voor schuifpuien geschikt is? Dan noemen we gordijnen en verticale lamellen. Deze vormen van raambekleding zijn onwijs praktisch. Je beweegt ze immers gemakkelijk opzij. Dit gaat minder moeizaam dan het op en neer halen van andere soorten raamdecoratie. Vind je het op en neer halen niet zo’n probleem? Dan zijn houten jaloezieën ook een mooie optie voor een aanbouw met schuifpui. Houd wel rekening met de pakketdikte. Van alle raamdecoratie geven houten jaloezieën het dikste pakket. Een alternatief is de aluminium jaloezie. Aluminium jaloezieën zijn een stuk minder dik. Tot slot behoren ook plisségordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen tot de mogelijkheden. Lees ons blog over schuifpui raambekleding voor een gedetailleerde beschrijving van alle mogelijkheden.

Tips

✓ Controleer of er geen uitstekende delen zoals deurklinken in de weg zitten. 

✓ Bestel je raambekleding in meerdere delen. Zo kan je alleen het gedeelte waar je in- en uitloopt ophalen en de rest van het raam bedekt houden.

✓ Voor optimale controle over privacy en lichtinval combineer je transparante gordijnen met andere raamdecoratie. Overdag gebruik je alleen de gordijnen. Voor meer privacy haal je ‘s avonds ook de andere raamdecoratie naar beneden. Aangezien je op dit tijdstip toch niet vaak in en uitloopt, vormt de ‘blokkade’ van de doorgang geen probleem.

Uitbouw openslaande deuren

Kies je voor een uitbouw met openslaande deuren? Dan is montage op het kozijn zelf wél mogelijk. Heb je kunststof kozijnen? Dan wil je hier natuurlijk niet in boren. In dat geval heb je twee opties. De eerste is montage tussen twee muren (in de dag) of aan de muur/het plafond boven het kozijn. In dit geval dien je wel altijd de raamdecoratie op en neer te halen bij het in- en uitlopen.

witte rolgordijnen openslaande deuren uitbouw raambekleding witte kozijnen uitbouw lichtstraat plisse gordijnSmartFit plisse gordijnen openslaande deuren EasyClick raambekleding aanbouw raamdecoratie uitbouw
Links: Standaard rolgordijn openslaande deuren. Rechts: SmartFit plisségordijnen openslaande deuren.

Smartfit of KeJe raambekleding openslaande deuren

De tweede optie is raamdecoratie zonder boren. Verano Smartfit of KeJe raambekleding voor openslaande deuren bijvoorbeeld. Hierbij zit de raamdecoratie in een frame. Dit frame wordt zonder boren of schroeven bevestigd. Het grote voordeel van deze optie is dat je dat de raamdecoratie meebeweegt met het openenen van de deuren. Geen gedoe met op- en neerhalen dus! Bij Verano Smartfit raambekleding kan dit middels montageclips of met magneetstrips. Raambekleding van KeJe wordt standaard met magneetstrips geplaatst. Wil je graag schroefloze raambekleding van Verano? Kies dan voor Verano Smartfit rolgordijnen, aluminium jaloezieën of plisségordijnen zonder boren. Wil je graag houten jaloezieën voor openslaande deuren? Dan is de Lamella van KeJe wellicht een idee! Hoewel de Lamella gemaakt is van aluminium, heeft het de look van een houten jaloezie. Het wordt ook wel een combinatie van shutters en jaloezieën genoemd. Daarnaast kan je ook kiezen voor KeJe rolgordijnen, plisségordijnen (Splendid Pliss) en aluminium jaloezieën 25 mm (Latende). Wil je graag vouwgordijnen? Dan zal je deze over het kozijn moeten monteren of kies voor montage met plakprofielen. Tot slot zijn ook gordijnen en verticale lamellen een optie. Deze beweeg je opzij om een doorgang te creëren. Dit gaat makkelijker dan op en neerhalen.

Harmonicadeur uitbouw

Steeds vaker zie je een uitbouw met harmonicadeuren. Ook wel vouwdeuren genoemd. Wil je buiten echt met binnen verbinden? Dan is de harmonicadeur de beste keuze. De deuren kunnen namelijk volledig opzij worden gevouwen. Hierdoor wordt de gehele opening in het metselwerk vrijgemaakt. Zo’n grote doorgang kan je met een schuifpui of openslaande deuren niet creëren. De harmonicadeur heeft bovendien een ontzettend luxe uitstraling.

Raambekleding harmonicadeuren

Qua raambekleding heb je dezelfde keuzes als bij openslaande deuren. Er is immers geen sprake van langs elkaar schuivend glas. Dit betekent dat montage op het kozijn wél mogelijk is. Ook in dat geval is SmartFit raambekleding daarom ideaal!

Whisperingbold zwarte kozijnen aanbouw zonwering uitbouw plisségordijnen openslaande deuren vouwdeuren harmonicadeuren lichtstraat plisse gordijnPlisse gordijn lichtstraat uitbouw zonwering aanbouw met lichtstraat raambekleding lichtkoepel raamdecoratie
Links: Plisségordijnen bij harmonicadeuren en lichtstraat van @whisperingbold. Rechts: Plissé gordijn lichtstraat.

Lichtstraat uitbouw raambekleding

Heb je een uitbouw met lichtstraat? Goede keuze! Zo geniet je immers van nóg meer daglicht. Toch kan al die zon soms ook best hinderlijk zijn. Niet alleen het licht van de zon wordt namelijk binnengelaten. Dit geldt ook voor de hitte! Hierdoor kan het behoorlijk warm worden in je aanbouw met lichtstraat. De oplossing? Lichtkoepel zonwering! Met onze lichtkoepel plisségordijnen bepaal je zelf de gewenste lichtinval.

Raambekleding lichtstraat

Speciaal voor lichtstraten en lichtkoepels hebben wij lichtkoepel plisségordijnen. Je hebt de keuze uit een enkel of duo plisségordijn. Het enkele lichtkoepel plisségordijn is iets goedkoper. Het duo lichtkoepel plisségordijn kent daarentegen een uniek voordeel: Isolatie. Tussen de dubbele laag stof blijft lucht hangen. Deze luchtlaag werkt als een soort barrière. Het houdt zowel kou als hitte tegen. Dus wordt het snel warm in jouw uitbouw met lichtstraat? Dan is een duo plisse gordijn lichtstraat een goede keuze!

Weer insecten met horren

Veel mensen kiezen voor grote deuren in een aanbouw. Dit om het buitengevoel naar binnen te halen. Heerlijk! Minus één aspect: Insecten. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: De insectenhor. Via onze website bestel je voordelige raamhorren en hordeuren 100% op maat gemaakt. Voor een uitbouw met schuifpui of openslaande deuren is de plissé hordeur ideaal. Bij dit type hordeur vouwt het gaas in en uit. Hierdoor blijft de hordeur op elke gewenste stand staan. Bovendien heeft het gevouwen gaas een luxe uitstraling. Wij bieden drie soorten plisséhordeuren aan. Het voornaamste verschil is dat de Aurora plissé hordeur en KeJe plisséhordeur wél schakels hebben en de Keje Splendid plissé hordeur niet. Hierdoor is de Splendid stiller. Raadpleeg onze hordeuren keuzegids voor een uitgebreide vergelijking.

Originele plisséhordeur openslaande deuren uitbouw insectenhor aanbouw horrenZonwering uitbouw screens aanbouw oplossing raambekleding schuifpui
Links: Originele plisséhordeur voor openslaande deuren. Rechts: Een aanbouw met screens.

Screens voor extra verkoeling

Staat je uitbouw op het zuiden? Dan geniet je extra lang van veel daglicht! Helaas betekent dit ook dat het nóg sneller warm wordt binnen. Binnenzonwering alleen is dan vaak niet genoeg. De temperatuur blijft onaangenaam. Nu kun je natuurlijk een airco aanschaffen. Echter zijn airco’s niet goed voor het klimaat en slurpen ze energie. Screens bieden een duurzaam alternatief. Een screen is een verticaal naar beneden glijdend doek. Deze wordt aan de buitenkant voor het raam geplaatst. Hierdoor wordt de zon al tegengehouden voor het raam bereikt is. Het glas warmt dus niet op. Voor optimaal comfort kies je elektrische screens. Bedien je screens met een simepel druk op de knop! Geen stroompunt in de buurt? Of wil je geen gaten naar binnen boren? Kies dan voor draadloze screens op zonne energie!

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig kleurstalen online. Onze kleurstalen worden gratis verzonden. Meestal ontvang je de stalen al binnen twee werkdagen!

Heb je toch nog vragen over uitbouw raambekleding? Of wil je iets totaal anders weten? Bel of mail gerust. Of kom langs in onze showroom! Ons enthousiaste en deskundige team staat je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen