Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Raambekleding als inbraakpreventie tijdens feestdagen

Raambekleding als inbraakpreventie tijdens feestdagen

Raambekleding als inbraakpreventie tijdens feestdagen
7 min. leestijd

Ga je gezellig naar familie tijdens de kerstdagen? Heb je een episch nieuwjaarsfeest op de planning? Of vier je de feestdagen dit jaar op een tropisch eiland? Daar kijk niet alleen jij naar uit. Ook inbrekers kunnen niet wachten tot je vertrekt! In een onbewoond huis kunnen ze immers ongestoord hun gang gaan. Evenals de zomervakantie zijn de feestdagen erg populair bij het dievengilde. Ten opzichte van een gemiddelde dag zijn er twee keer zoveel meldingen van inbrekers tijdens feestdagen. Tref je bij thuiskomst een leeggeroofde woning aan? Dan ben je die feestelijke avond of heerlijke vakantie snel vergeten. Gelukkig zijn er genoeg tips om inbraak te verkomen. Met raambekleding bijvoorbeeld!

Verduisterende & slimme raambekleding

Raambekleding speelt een belangrijke rol in het voorkomen van woninginbraak. Welke raambekleding het meest geschikt is voor dit doeleinde? Dat vertellen we je hieronder!

Verduisterende raambekleding

Met verduisterende raambekleding blokkeer je de inkijk volledig. Zo valt het niet op dat er niemand thuis is. Zeker ÔÇśs avonds. Wanneer het binnen licht is, kan je van buiten precies zien wat zich in de ruimte afspeelt. Of niet afspeelt! Met verduisterende raambekleding is het logisch dat je niks ziet. Met lichtdoorlatende raambekleding kunnen inbrekers juist opmerken dat er geen silhouetten zichtbaar zijn. Verduisterende raambekleding is niet alleen fijn als je niet thuis bent. Wanneer je wel thuis bent zit je waarschijnlijk ook niet te wachten op gluurders. Wil je overdag ook privacy? Maar wel daglicht binnenlaten? Ga dan voor een combinatie van lichtdoorlatende ├ęn verduisterende raambekleding. Overgordijnen en vitrage bijvoorbeeld. Of houten jaloezie├źn en inbetweens.

anti inbraak gordijnen open of dicht inbraakpreventie tips verduisterende pliss├ęgordijnen luxaflex duette shades zwartinbraak kerst voorkomen inbraken kerstdagen inbrekers tijdens feestdagen tips
Links: Luxaflex Duette Shades. Rechts: Bij deze woning zonder raambekleding heb je ÔÇśs avonds volop zicht naar binnen.

Smart raamdecoratie

Ben je langere tijd van huis? Omdat je de kerstdagen in de sneeuw of op een tropisch eiland spendeert? Dan is het een iets grotere uitdaging om het huis een bewoonde indruk te geven. Wanneer je een avondje weggaat doe je simpelweg de gordijnen dicht. Als je voor langere tijd weggaat is dit echter geen goed idee. Gordijnen die overdag gesloten zijn wekken namelijk geen bewoonde indruk. Dus vraag je je af of je de gordijnen open of dicht moet doen? Dan is het antwoord ÔÇśallebeiÔÇÖ. Afhankelijk van het dagdeel. Je kunt de buren vragen om elke ochtend de gordijnen te openen en ÔÇśs avonds te sluiten. Wil je je buren hier niet mee lastig vallen? Dan is smart raamdecoratie een perfecte oplossing. Slimme elektrische houten jaloezie├źn bijvoorbeeld. Hiermee laat je de zonwering op gezette tijden automatisch openen en sluiten. Bovendien weet je op deze manier zeker dat het gebeurt!

Tip!­čĺí Bestel gratis kleurstalen! Meestal worden deze nog dezelfde dag verzonden.

Rolluiken tegen inbraak

Voor extra beveiliging kan je de ramen voorzien van rolluiken op maat. Rolluiken schrikken gigantisch af! Het kost namelijk veel meer moeite om binnen te komen. Een dief kiest liever een gemakkelijker doelwit. In principe zijn alle rolluiken inbraakwerend. Wel zal een zwaarder pantser iets meer moeite kosten dan een lichter pantser. Ons beste anti inbraak rolluik is de Heroal Mini Safe. Met een gewicht van 8 kg per m┬▓. Het zware gewicht heeft het rolluik te danken aan het met melaminehars versterkte isolatieschuim. Een zwaarder pantser zorgt tevens voor betere windbestendigheid. Dit wil zeggen dat de lamellen minder snel gaan klapperen bij harde wind. Een rolluik heeft meer voordelen dan het afweren van inbrekers. Allereerst werkt het isolerend: ÔÇśs Zomers wordt warmte tegengehouden en ÔÇśs winters kou. Daarnaast zijn rolluiken geluiddempend. Handig als je aan een drukke straat woont!

Bonus tips tegen inbraak

Niet alleen met raambekleding kan je een inbraak voorkomen. Wil je alles-op-alles zetten om inbrekers te slim af te zijn? Combineer dan verschillende anti inbraak tips. Hieronder doen we een vijftal extra suggesties. Van post van de deurmat tot de afwas laten staan.

1. Post van de deurmat

Mensen die thuis zijn rapen in de regel elke dag de post van de mat. Een flinke stapel post op de deurmat is dus een goede indicator voor afwezigheid. Vraag daarom iemand om elke dag de post op te rapen. Vraag deze persoon tevens om het niet in een stapeltje in zicht te leggen. Een stapel ongeopende post geeft net zo goed een onbewoonde indruk. Niet vol in het zicht op de eettafel dus. Laat de post liever opbergen in een la. Op een tafeltje om de hoek kan ook. Zolang het maar niet in zicht is!

2. Smart verlichting

Is het ÔÇśs avonds - voor bedtijd - pikkedonker in huis? Dan is de kans dat er iemand thuis is nihil. Ook is het gek als er midden in de nacht door het hele huis licht brandt. Je kunt de buren vragen om rond vijf uur ÔÇśs middags het licht aan te zetten. Het gaat echter een beetje ver om ook nog te verlangen dat ze het licht ÔÇśs avonds laat weer uitknippen. De oplossing? Slimme verlichting! Stel per ruimte in om welke tijd het licht aan en uit gaat. Tip: Laat je het licht in de woonkamer om 11 uur uit gaan? Zorg dan dat de lichten in de slaap- en badkamer een paar seconden later aangaan. Laat vervolgens eerst de badkamerverlichting en vervolgens het slaapkamerverlichting doven.

3. TV automatisch aan/uit

In de meeste huishoudens wordt ÔÇśs avonds TV gekeken. Ook de TV is dus een goede indicator voor aanwezigheid. Bij veel Smart TVÔÇÖs kan je dit in het menu regelen: Laat de TV om een bepaald tijdstip automatisch in- en uitschakelen. Maak hierbij ook onderscheid tussen de werk- en weekenddagen. Op een luie zaterdag- en zondagochtend wordt immers ook vaak TV gekeken. Heb je geen Smart TV? Dan kan het automatisch in- en uitschakelen vaak ook met een slimme stekker.

4. Auto op de oprit

Heb je een eigen oprit? Dan valt het snel op als hier een aantal dagen geen auto staat. Vraag daarom de buren om op jouw oprit te parkeren. Grote kans dat je buren dit alleen maar handig vinden. Zeker wanneer ze meerdere autoÔÇÖs hebben. Of wanneer ze vaak bezoek over de vloer hebben. Absoluut het vragen waard dus!

5. Afwas laten staan

Veel vakantiegangers hebben de neiging om alles spik en span achter te laten. Ze vinden het fijn om in een schoon huis terug te komen. Wil je inbraak voorkomen? Dan is dit juist niet slim! Ook inbrekers zijn namelijk bekend met deze gewoonte. Natuurlijk hoef je niet een complete zwijnenstal achter te laten. Maar een kopje en een bordje laten staan geeft al een bewoonde indruk. Het lijkt namelijk alsof iemand die ochtend nog heeft ontbeten.

Tot zover onze inbraakpreventie tips! We hopen dat je na het lezen van dit artikel onbezorgd de feestdagen tegemoet gaat. Alvast een hele fijne en veilige kerst en jaarwisseling toegewenst!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen