Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Keuzehulp horeca zonwering: Van zonnescherm tot terrasoverkapping ☀️

Keuzehulp horeca zonwering: Van zonnescherm tot terrasoverkapping ☀️

Keuzehulp horeca zonwering: Van zonnescherm tot terrasoverkapping ☀️
7 min. leestijd

Nederlanders zijn dol op ‘terrasjes pakken’. Vooral bij mooi weer! Wanneer het zonnetje schijnt, willen we persé buiten zitten. Zonnige dagen zijn immers een zeldzaamheid in Nederland! Bovendien zijn we dol op mensen kijken. Dat gaat het best wanneer je buiten zit. Daar waar binnen het eten centraal staat, staat buiten het drinken centraal. En laat dat nou net het product zijn waar de meeste marge op zit! Als horecaondernemer doe je er dus goed aan om een terras te creëren. Daarbij is horeca zonwering onmisbaar! In dit blog zetten we de beste opties voor je op een rij!


Populaire horeca zonwering


Drie voordelen van horeca zonwering

Voor we in de verschillende soorten duiken, is het goed om te beseffen wat horeca zonwering zo belangrijk maakt. Horeca zonwering heeft drie grote voordelen: Comfort, zichtbaarheid en productversheid.

1. Comfort

Allereerst biedt horeca terras zonwering comfort aan je gasten. Allereerst zorgt zonwering natuurlijk voor verkoeling. Maar zonwering kan juist ook voor warmte zorgen: Plaats je heaters onder de zonwering? Dan blijft de warmte dankzij de zonwering beter hangen. Tot slot bestaat er ook waterdichte zonwering. Zo blijven je gasten ook bij een buitje lekker zitten. Wanneer je gasten comfortabel zitten, blijven ze langer hangen. Het gevolg? Hogere terrasomzet.

2. Zichtbaarheid

De buitenkant van een horecazaak is minstens zo belangrijk als de binnenkant. Dit is immers wat mensen als eerste zien. Zonwering valt op en is dan ook goed voor je zichtbaarheid. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur of laat je zonwering bedrukken met je eigen logo! Voor extra opvallendheid kies je voor een volant. Dit is een extra strook stof die aan de voorkant van het zonnescherm hangt.

Tip! Wil je jouw zonnescherm of markies laten bedrukken? Dat kan! Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

3. Productversheid

Heb je een etalage? En toon je hier verse etenswaren (in plaats van dummies)? Taarten, broodjes of ijs bijvoorbeeld? Dan is het belangrijk dat deze niet de hele dag in de blakende zon staan. Met de juiste zonwering houd je de etenswaren vers.

Soorten horeca terras zonwering

Ben je overtuigd van het belang van goede zonwering in de horeca? En wil je jouw terras ook graag voorzien van goede zonwering? Dan heb je een aantal opties. We noemen er vijf!

Zonnescherm horeca

Met een horeca zonnescherm wordt meestal een knikarmscherm bedoeld. Dit type zonwering steunt alleen op de muur. Je hoeft dus geen zitplekken op te offeren voor steunpalen. Een knikarmscherm horeca is daarom vooral populair bij zaken met een klein terras. Dat wil echter niet zeggen dat knikarmschermen ongeschikt zijn voor grote terrassen. Integendeel! Onze zonneschermen op maat kunnen een breedte van 7 meter overbruggen. De maximale uitval is 3,5 meter. Het nadeel van knikarmschermen is dat ze niet bij weer en wind gebruikt kunnen worden. Het doek is namelijk niet waterdicht en de armen zijn niet tegen zware windstoten bestand.

Markiezen horeca

In plaats van een knikarmscherm kan je ook voor een markies gaan. De voornaamste reden om voor een markies te kiezen is de uitstraling. Een markies heeft iets nostalgisch en past dan ook perfect bij een bruin café. Een knikarmscherm oogt juist moderner. Ook horeca markiezen kunnen een flinke breedte overbruggen. Ze kunnen namelijk tot wel zes meter uitgevoerd worden! De maximale uitval is wel beperkter dan die van een zonnescherm: 1,8 meter. Voor een smal terras is dit geen probleem. Voor brede terrassen kies je echter beter voor een knikarmscherm. Of één van de volgende opties! Let op: Ook een markies is niet waterbestendig.

Zonneluifel horeca

Wil je graag een zonnescherm met waterdicht doek? Dan is de Tumba van Verano een goede keuze! Dit type zonwering noemen we een zonneluifel of pergola zonwering. De Tumba steunt niet alleen op de gevel, maar ook op vaste palen. Dit maakt de zonneluifel extra stevig en beter bestand tegen wind. Ook is de Tumba behandeld met een speciale coating waardoor deze waterdicht is. Bovendien trekt het doek automatisch strak waardoor er geen water bovenop blijft liggen. Het grote voordeel van een Tumba ten opzichte van een glazen overkapping, is het feit dat het doek volledig opgerold kan worden. Zo kan je gasten ook de optie bieden om wél in de zon te zitten. De Tumba is in staat om grote terrassen te overbruggen: De maximale breedte is 6 meter en de maximale uitval is 5 meter.

Verano Ledro glazen terrasoverkapping horeca zonweringZonwering horeca lamellendak Verano Arezzo terras
Links: Glazen terrasoverkapping Ledro. Rechts: Zonwering horeca lamellendak.

Glazen terrasoverkapping horeca

In onze showroom vind je de Ledro van Verano. Dit is een glazen overkapping die uitbreidbaar is met zonwering, glazen wanden en/of screens. Daarnaast bieden we ook de Iseo (polycarbonaat overkapping) en Riva aan. Het grote voordeel van een horeca terrasoverkapping is dat je er het terrasseizoen mee verlengt. Onder een glazen overkapping is het namelijk ook op koudere en nattere dagen goed vertoeven. In het voorjaar bijvoorbeeld! In deze tijd van het jaar kan de zon al vrolijk schijnen. Toch is het vaak nog iets te koud om écht buiten te zitten. Een glazen overkapping biedt dan de perfecte uitkomst: Genieten van de eerste zonnestralen zonder de kou te hoeven verdragen. Een glazen terrasoverkapping is dus zeker een mooie toevoeging voor jouw terras. Het is echter geen goed idee om je hele terras hiervan te voorzien. Het nadeel van een glazen overkapping is namelijk dat het dak niet verwijderbaar is. Met mooi weer zullen veel gasten juist graag rechtstreeks in de zon willen zitten. Een combinatie van een glazen overkapping plus zonnescherm is daarom een betere optie.

Lamellendak horeca

Tot slot behoort ook een lamellen overkapping tot de opties: De Verano Arezzo. Het dak van deze overkapping bestaat uit lamellen in plaats van glas. Dankzij de gekantelde stand van de lamellen heb je geen last van de zon. Het grote voordeel van lamellen ten opzichte van glas is dat het dak ‘ademt’. Er blijft geen hitte onder hangen. Sluit je de lamellen? Dan is de overkapping 99% water- en winddicht. Ideaal tijdens een zomers buitje! Het lamellendak is niet alleen in praktisch opzicht een goede keuze. Het is tevens een product met veel allure! Niet voor niets worden lamellendaken vaak toegepast bij luxe resorts. Een perfecte keuze dus voor een beach bar in het hogere segment.

Keuzehulp

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Onderstaande tabel geeft een goed overzicht van de voor- en nadelen. Zo beslis jij in één oogopslag wat de beste keuze is voor jouw terras!

Knikarmscherm        
Voordelen + Neemt geen ruimte in beslag + Geschikt voor grote terrassen + Optie om volledig in de zon te zitten + Optie bedrukken
Nadelen - Niet waterdicht - Ongeschikt bij harde wind    
Markies        
Voordelen + Nostalgisch uiterlijk + Optie om volledig in de zon te zitten + Optie bedrukken  
Nadelen - Niet waterdicht - Ongeschikt bij harde wind - Ongeschikt voor grote terrassen  
Zonneluifel        
Voordelen + Waterdicht + Enigszins waterbestendig + Optie om volledig in de zon te zitten  
Nadelen - Steunpilaren nemen terrasruimte in beslag      
Glazen terrasoverkapping        
Voordelen + Waterdicht + Windbestendig + Verlengt terrasseizoen  
Nadelen - Geen optie om onbedekt (zonder dak) in de zon te zitten      
Lamellendak        
Voordelen + 99% waterdicht + windbestendig + Ventilerend dak + Luxe uitstraling
Nadelen - Bij stortbui niet volledig waterdicht      

 

Showroom Leeuwarden horeca zonwering terras zonneluifel zonnescherm
Boven: Impressie van onze showroom in Leeuwarden.

Contact & showroom

Heb je toch nog vragen over horeca zonwering? Ons deskundige team helpt je graag verder. Bel of mail gerust! De producten eerst in het echt zien? Ook dat kan! Bezoek onze grote showroom in Leeuwarden (gratis parkeren). Naast buitenzonwering vind je hier ook binnenzonwering, gordijnen, horren, rolluiken en screens. Handig als je interesse hebt in meerdere producten!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen