Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Interieur kleuren 2024: Sweet Embrace, California Mauve en Limitless

Interieur kleuren 2024: Sweet Embrace, California Mauve en Limitless

Interieur kleuren 2024: Sweet Embrace, California Mauve en Limitless
6 min. leestijd

De maand september is aangebroken! Traditiegetrouw worden deze maand de trendkleuren van het volgende jaar voorspeld. Deze keer bestempelt verffabrikant Flexa ‘Sweet Embrace’ tot kleur van het jaar 2024. Een subtiele en verfijnde tint geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken. Hoewel Flexa veruit de bekendste is, roepen ook andere partijen een trendkleur van het jaar uit. Zo benoemt Karwei de kleur ‘California Mauve’ tot trendkleur 2024 en komt Histor met de 2024 kleur ‘Limitless’. In dit blog vertellen we je alles over de interieur kleuren 2024. Ook laten we zien met welke andere kleuren ze goed combineren. Kies bijvoorbeeld voor raamdecoratie in een bijpassende kleur!


Populaire raambekleding leverbaar in trendkleuren


Flexa: Sweet Embrace

In de gehaaste en complexe wereld van vandaag, verlangen we allemaal naar een eigen toevluchtsoord waar je je helemaal thuis voelt. Een plek die volledig aan jou toebehoort. De zachte en positieve Flexa kleur van het jaar 2024 heet Sweet Embrace. Deze kleur zorgt ervoor dat je huis vertrouwd en comfortabel aanvoelt. Sweet Embrace is geïnspireerd op de zachtheid van veren en avondwolken. Het is een subtiele en verfijnde kleur die van nuance verandert afhankelijk van de lichtomstandigheden. Zo verwarmt het ruimtes die op het noorden gelegen zijn en brengt het verzachting in op het zuiden gerichte vertrekken.

Sweet Embrace Flexa kleur van het jaar 2024 rustgevende keuken groen blauw kalme kleurenSweet Embrace Flexa kleur van het jaar 2024 vrolijke slaapkamer lila geel oker
Links: Sweet Embrace Flexa kleur 2024 i.c.m. kalm kleurenpalet. Rechts: Sweet Embrace met vrolijk kleurenpalet.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Creëer een warme en vertrouwde sfeer door Sweet Embrace met roodoranje aardetinten te combineren. Zachte materialen zoals velours gordijnen zorgen voor nog meer geborgenheid. Heb je behoefte om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en informatie overload? Ga dan voor rustgevend met kalme natuurlijke groen- en blauwtinten. Met houten elementen, zoals houten jaloezieën, maak je de natuurlijke uitstraling compleet. Tot slot laat Sweet Embrace zich ook prachtig combineren met dromerige lila en gele Flexa kleuren. Dit kleurenpalet straalt vrolijkheid, plezier en vriendelijkheid uit. Het kleurenpalet zorgt dat je beter om je heen kijkt en jezelf openstelt om échte momenten van geluk te ervaren. Onze collectie dubbele plisségordijnen en rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een breed kleurenspectrum, waaronder vriendelijke lila- en geeltinten.

Flexa kleur 2024 Sweet Embrace combineren kleurenpalet

Karwei: California Mauve

De Karwei kleur van het jaar 2024 is gebaseerd op de betoverende westkust van Amerika. Denk aan beeldschone canyons, uitgestrekte woestijnen en landschappen doorspekt met terra kleuren. California Mauve belichaamt een subtiele harmonie tussen paars en grijs. Het vertoont gelijkenissen met Sweet Embrace, maar wekt eerder een gevoel van avontuur dan van behaaglijkheid op. California Mauve neigt meer naar een gedempte lila kleur, terwijl Sweet Embrace eerder een rozere uitstraling heeft.

California Mauve trendkleur Karwei kleur van het jaar 2024 slaapkamer poeder beige grijs zacht sereen rustgevendKarwei trendkleur California Mauve kleur van het jaar 2024 seventies roodbruin grote meubels retro woonkamer
Links: California Mauve trendkleur Karwei i.c.m. rustgevende poedertinten. Rechts: California Mauve i.c.m. seventies kleuren.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Creëer een serene en rustgevende ambiance door de Karwei trendkleur California Mauve te creëren met zachte poederachtige beige en grijstinten. Houd de sfeer licht en luchtig met glazen accessoires en accentueer de zachtheid met stoffen raambekleding. Perfect voor de slaapkamer! Voeg er roodbruine elementen aan toe en je hebt een heerlijke seventies look. Complementeer de retrosfeer met houten jaloezieën in een warme walnootkleur. Als je de ruimte een vleugje meer levendigheid wilt geven, voeg dan ook mosterdgeel en pruimpaars toe aan het kleurenpalet. Deze kleuren zijn gedurfd maar tegelijkertijd elegant. Het lijkt misschien alsof het combineren van zoveel verschillende kleuren een kinderachtige uitstraling kan geven, maar in dit geval zorgen de opvallende contrasten juist voor een stijlvol geheel. Voor extra elegantie kun je hoge fluwelen gordijnen toevoegen!

Karwei kleur van het jaar 2024 California Mauve kleurenpalet avontuurlijk

Histor: Limitless

De Histor kleur van het jaar 2024 is ontzettend veelzijdig. Limitless is een frisse pastelgele tint. De kleur kan helder en intens zijn, waardoor deze kan schitteren als primaire kleur. Tegelijkertijd is Limitless zacht genoeg om als ondersteunende toon te fungeren. De veelzijdigheid van Limitless weerspiegelt de huidige tijdgeest, waarin we niet langer gebonden zijn aan zelfopgelegde beperkingen of sociale normen. We hebben de vrijheid om te zijn wie we willen zijn, en die identiteit kan ook evolueren. Neem bijvoorbeeld artiest Harry Styles, die herhaaldelijk de grenzen van wat als mannelijk wordt beschouwd, verkent.

Histor kleur van het jaar 2024 Limitless frisse pastelgele tintHistor Limitless kleur van het jaar 2024 bloeiende natuurtinten
Links: Histor Limitless met aardse kleuren. Rechts: Histor Limitless met bloeiende natuurtinten.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Focus je op je eigen innerlijke wereld in plaats van de externe omgeving door Limitless te combineren met aardse kleuren, zowel in warme als koele schemertinten. Zo ontstaat een kalmerend, rustig geheel. Of breng het buitenleven naar binnen en meng Limitless met het volledige kleurenspectrum dat de natuur te bieden heeft. Van basis groen- en zandtinten tot bloeiend fuchsia en levendig hemelsblauw. Linnen gordijnen en bamboe jaloezieën vullen deze natuurlijke paletten prachtig aan. Voor wie niet kan of wil kiezen, heeft Histor tot slot een palet samengesteld met geliefde kleuren uit alle kunststromingen: van renaissance en barok tot art deco en popart. Denk aan diepblauw en wijnrood, maar ook aan diverse metaalsoorten: stoer zwart en koper en gepolijst zilver en brons. Aluminium jaloezieën vormen een perfecte aanvulling op dit kleurenpalet.

Histor Limitless

Gratis kleurstalen

Heb je na het lezen van dit artikel helemaal zin om jouw interieur aan te pakken? Dan mag nieuwe raamdecoratie niet ontbreken! Of je nu houten jaloezieën op maat wil of de voorkeur geeft aan maatwerk gordijnen, bij Solano Wonen ben je aan het juiste adres! Wij bieden een breed assortiment stoffen en kleuren. Bovendien ben je altijd verzekerd van de beste prijs! Wil je de producten eerst in het echt zien? Dat kan! Bestel eenvoudig online gratis kleurstalen. Doorgaans worden de stalen nog dezelfde dag verzonden! Natuurlijk verwelkomen we je ook graag in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren.

Welke interieur kleuren 2024 spreken jou het meest aan? Ga je voor het behaaglijke Sweet Embrace? Wordt het de avontuurlijke kleur California Mauve? Of kies je voor de veelzijdige kleur Limitless? Of misschien spreken de kleuren van het jaar 2023 je stiekem meer aan?

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen