Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 3 kleuren 2023: Wild Wonder, Vining Ivy & Nordic Green ­čÄĘ

Top 3 kleuren 2023: Wild Wonder, Vining Ivy & Nordic Green ­čÄĘ

Top 3 kleuren 2023: Wild Wonder, Vining Ivy & Nordic Green ­čÄĘ
5 min. leestijd

Het laatste kwartaal van het jaar is alweer aangebroken! Traditiegetrouw is dit h├ęt moment dat de woontrends voor het volgende jaar voorspeld worden. Ook op het gebied van kleur! In september maken verschillende verffabrikanten hun eigen trendkleur voor het daaropvolgende jaar bekend. De bekendste speler op dit gebied is Flexa. Deze keer heeft Flexa de kleur ÔÇśWild WonderÔÇÖ als kleur van het jaar 2023 bestempeld. Maar ook Histor en Karwei doen al enkele jaren een duit in het zakje. Histor komt voor 2023 met de kleur ÔÇśVining IvyÔÇÖ. Karwei heeft de kleur ÔÇśNordic GreenÔÇÖ als kleur van het jaar uitgeroepen. In dit blog vertellen we je alles over deze prachtige kleuren. Ook geven we je idee├źn voor complementerende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor raambekleding in een bijpassende kleur!


Populaire raambekleding leverbaar in trendkleuren


Flexa: Wild Wonder

In 2023 staat de natuur centraal. De natuur brengt balans, inspireert en geeft ons kracht. De Flexa kleur van het jaar 2023 is dan ook volledig ge├»nspireerd op de natuur. Wild Wonder heeft de gele kleur van tarwe met een hint van groen. Dankzij haar volle gloed straalt deze Flexa trendkleur ├ę├ęn en al positiviteit uit: Iets waar we na de pandemie, oorlog en inflatie zeker behoefte aan hebben!

Dulux color of the year Wild Wonder Flexa kleur van het jaar 2023Luxaflex aluminium jaloezie├źn Wild Wonder Flexa kleur van het jaar 2023
Links: Flexa Wild Wonder met Lush kleurenpalet. Rechts: Luxaflex aluminium jaloezie├źn.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

De Flexa 2023 kleur combineert fantastisch met andere op de natuur ge├»nspireerde kleuren. Ga bijvoorbeeld voor het Lush palet met kleuren die je in het bos aantreft. Of kies voor Buzz en tover je interieur om tot een veldboeket. Of is Raw - gebaseerd op de grondstoffen van de natuur - meer je ding? Denk aan stro, tarwe en houtachtig bruin. Tot slot is er nog het Flow-palet: Blauwtinten ge├»nspireerd op de getijden van de zee. Wild Wonder combineert prachtig met natuurlijke materialen. Denk aan hout, linnen, riet en planten. Ga bijvoorbeeld voor houten jaloezie├źn of kies voor linnen gordijnen.

Flexa kleur van het jaar 2023 Wild Wonder Dulux colour of the year
Boven: Flexa Wild Wonder met aanbevolen kleuren en bijpassende raamdecoratie.

Histor: Vining Ivy

De Histor kleur van het jaar 2023 heeft de naam Vining Ivy gekregen. Deze kleur bevat alle mogelijke schakeringen van blauw, groen en alles daartussenin. De blauwe tonen brengen rust, terwijl de smaragdgroene tinten voor balans zorgen. Vining Ivy is zowel krachtig als verfijnd.

Histor kleur van het jaar 2023 Vining Ivy PPG colour of the yearLuxaflex verticale lamellen Histor Vining Ivy kleur van het jaar 2023
Links: Histor Vining Ivy op de keukenkasten. Rechts: Luxaflex verticale lamellen.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Vining Ivy is een uiterst diverse kleur. Deze histor trendkleur gaat namelijk met zowel trendy als traditionele kleurpaletten samen. Combineer Vining Ivy volgens het Serenity palet met melkachtige pasteltinten en waterige kleuren. Of kies juist voor felle heldere pasteltinten volgens het Duality palet. Ben jij meer van de aardse tinten? Dan past het Origin kleurenpalet perfect bij jou!

Histor Vining Ivy kleur van het jaar 2023
Boven: Histor Vining Ivy met aanbevolen kleuren en bijpassende raamdecoratie.

Karwei: Nordic Green

Ook de Karwei kleur van het jaar 2023 is ge├»nspireerd op de natuur. Nordic Green is een frisse groengrijs tint. Zoals de naam suggereert vindt Nordic Green haar oorsprong in Scandinavi├ź. De kleur doet denken aan de kenmerkende naaldwouden en de grijsgroene beplanting langs de kust. Wil je graag een kleur op de muur, maar wil je het geheel rustig houden? Dan is Nordic Green de perfecte keuze! Deze trendkleur is allesbehalve opdringerig!

Nordic Green karwei kleur van het jaar 2023A House Of Happiness gordijnen Nordic Green karwei kleur van het jaar 2023
Links: Karwei Nordic Green op de muur. Rechts: Gordijnen van A House Of Happiness.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Ook Nordic Green laat zich makkelijk combineren. Het groengrijs gaat zowel met koele als warme tinten samen. Benadruk het frisse karakter door wittinten toe te voegen. Of ga juist voor een warmer geheel met naturellen en andere groentinten.

Karwei kleur van het jaar 2023 Nordic Green
Boven: Karwei Nordic Green met aanbevolen kleuren en bijpassende raamdecoratie.

Gratis kleurstalen

Heb je na het lezen van dit artikel helemaal zin om jouw interieur aan te pakken? Dan mag nieuwe raamdecoratie niet ontbreken! Daarvoor ben je hier aan het juiste adres! Bij Solano Wonen heb je de keuze uit een breed assortiment stoffen en kleuren. Bovendien ben je altijd verzekerd van de beste prijs! Wil je de producten eerst in het echt zien? Dat kan! Bestel eenvoudig online gratis kleurstalen. Doorgaans worden de stalen nog dezelfde dag verzonden! Natuurlijk verwelkomen we je ook graag in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder ├ę├ęn dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren.

Welke kleur van het jaar 2023 spreekt jou het meest aan? Ga je voor de zonnige kleur Wild Wonder? Wordt het de diverse kleur Vining Ivy? Of kies je voor een vleugje Scandinavi├ź met de kleur Nordic Green? Of misschien spreken de kleuren van het jaar 2022 je stiekem meer aan?

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen