Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Geschikte gordijnen voor kunststof kozijnen

Geschikte gordijnen voor kunststof kozijnen

Geschikte gordijnen voor kunststof kozijnen
5 min. leestijd

Steeds meer kozijnen worden vervangen door kunststof. Nieuwbouwwoningen worden zelfs standaard opgeleverd met kunststof kozijnen. Logisch, want kunststof kent vele voordelen. Zo zijn kunststof kozijnen onderhoudsvrij, geluiddempend en vochtwerend. Ze kennen echter één nadeel: Je kunt er niet in boren. Dat wil echter niet zeggen dat je geen raambekleding kunt ophangen! In dit blog vertellen we je graag of en welke gordijnen voor kunststof kozijnen geschikt zijn!


Populaire gordijnen onder onze bezoekers


Niet boren en schroeven in kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kennen vele voordelen. Toch bestaat er ook één nadeel: Boren in kunststof kozijnen wordt sterk afgeraden. Gaten in kunststof zijn namelijk onherstelbaar. Bovendien geven vele fabrikanten geen garantie meer als er in de kozijnen is geboord. Dat wil echter niet zeggen dat je geen raambekleding kunt ophangen voor kunststof kozijnen. Er zijn namelijk genoeg oplossingen!

Plus- en minpunten van gordijn kunststof kozijn

De bekendste vorm van raambekleding is het klassieke gordijn. Het fijne van gordijnen is dat je deze niet op het kozijn monteert, maar ‘op de dag’. Je hoeft dus niet te boren in de kozijnen zelf om een gordijn op te hangen. Gordijnen reiken doorgaans van het plafond tot aan de vloer. Dit zorgt ervoor dat een ruimte hoger lijkt en creëert een luxueus gevoel. Bovendien brengen gordijnen vele extra voordelen met zich mee. Zo hebben ze een akoestische werking. Geluidswerende gordijnen zijn handig in ruimtes met galm of voor woningen langs drukke wegen.

Een eventueel nadeel van gordijnen op kunststof kozijnen is dat je deze altijd opzij moet schuiven om het raam te openen. Je kunt dus geen frisse lucht binnenlaten en tegelijk privacy behouden.

Samengevat

+ 300+ dessins
+ Extra voordelen zoals brandvertraging en geluidswering
+ Verschillende stofdiktes: verduisterend, inbetween en vitrage
- Dienen opzij te worden geschoven om het raam te openen

vitrage en verduisterende gordijnen voor kunststof kozijnen blauwe en roze vouwgordijnen zwarte kozijnen zwarte railsLuxaflex® Duette® Shades met FrameFix® draaikiepraam wit raam
Links: Vouwgordijnen, vitrage en verduisterende gordijnen voor kunststof kozijnen. Rechts: Luxaflex® Duette® Shades met FrameFix®.

Alternatieve opties rechtstreeks op het raam

Rechtstreeks gordijnen bevestigen op kunststof kozijnen is dus geen optie. Maar andere soorten raambekleding kan je wel direct op het kozijn monteren. Zonder boren en schroeven! Deze raambekleding beweegt dus mee wanneer je het raam opent. Zo kun je zowel frisse lucht binnenlaten als je privacy behouden. Kies bijvoorbeeld raambekleding in een frame. Of ga voor klemsteunen of plakprofielen.

Raambekleding in een (magnetisch) frame

Allereerst kan je kiezen voor raambekleding in een frame. Raambekleding van KeJe wordt altijd geleverd in een frame. Verano® noemt deze oplossing SmartFit en bij Luxaflex® heet het FrameFix®. Deze raambekleding bevestig je - afhankelijk van het merk - met magneetstrips of montageclips. Je hoeft dus niet te boren of te schroeven! Kies voor plisségordijnen, rolgordijnen of aluminium jaloezieën in een frame.

Bevestiging met plakprofielen

Als je raambekleding in een frame te massief vindt ogen, dan zijn plakprofielen een prachtig alternatief. Aan beide kanten van het raam breng je smalle plakstrips aan. Aan de uiteinden van deze plakstrips plaats je steuntjes, waartussen een draad wordt gespannen. De raamdecoratie beweegt langs deze draad op en neer. Plakprofielen zijn mogelijk bij Luxaflex® Duette® Shades en aluminium jaloezieën en Verano® plisségordijnen. Bij Luxaflex® wordt dit systeem TruFit® genoemd.

Bevestiging met klemsteunen

Bij klemsteunen worden er voetjes om het raam geklemd. Zonder boren en schroeven! Langs deze voetjes wordt een draad gespannen waarlangs de raambekleding kan bewegen. Met klemsteunen kan je plisségordijnen, aluminium jaloezieën en vouwgordijnen op kunststof kozijnen bevestigen. Besef je wel dat klemsteunen relatief grof ogen.

Luxaflex FrameFix Duette Shades pliségordijnen openslaande deuren zwarte kozijnen gordijnenLuxaflex vitrage gordijnen met Duette Shades plisségordijnen zwarte kozijnen hoog plafond witte muren gietvloer modern interieur piano vleugel
Boven: Luxaflex® gordijnen gecombineerd met Duette® Shades.

Raamdecoratie combineren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gordijnen te combineren met een ander type raamdecoratie. De gordijnen kan je dan alleen voor ‘s avonds gebruiken, terwijl je de andere raambekleding gebruikt om overdag het licht te controleren. Kies bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen met lichtdoorlatende Verano® SmartFit plisségordijnen. Bekijk ons blog over gordijnen combineren voor meer mooie combinaties!

Gratis kleurstalen

Wil je de stoffen eerst in het echt zien en voelen? Maak dan gebruik van onze gratis online kleurstalenservice. Doorgaans worden de stalen nog dezelfde werkdag verzonden!

Bezoek de showroom

Uiteraard heten we je ook graag van harte welkom in onze ruime showroom te Leeuwarden, waar we ons complete assortiment aanbieden: Binnenzonwering, buitenzonwering, overkappingen, horren en vloeren. Ideaal als je interesse hebt in meerdere producten. Als je gaat verhuizen of verbouwen bijvoorbeeld!

Heb je na het lezen van dit artikel alsnog vragen over kunststof kozijnen gordijnen? Of wil je graag meer weten over andere raambekleding voor kunststof kozijnen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze professionele en enthousiaste collega’s staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen