Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 6x zwarte raambekleding: Van jaloezieĆ«n tot gordijnen šŸ–¤

6x zwarte raambekleding: Van jaloezieĆ«n tot gordijnen šŸ–¤

6x zwarte raambekleding: Van jaloezieĆ«n tot gordijnen šŸ–¤
6 min. leestijd

Zwart is al lange tijd een populaire interieurkleur. Logisch! Het is een onwijs veelzijdige kleur. Zwart is zowel stoer als klassiek en past dan ook bij vrijwel iedere woonstijl. Wil jij ook graag een zwarte blikvanger in huis? Maar vind je een volledige zwarte muur of keuken wel heel overheersend? Kies dan voor zwarte raambekleding! Wanneer je raamdecoratie zwart is maak je wel een statement, maar creƫer je geen overkill.

Voor- en nadelen van zwarte raambekleding

Voor we alle opties benoemen, is het goed om te weten wat de voor- en nadelen zijn van zwarte raamdecoratie. We zetten ze snel voor je op een rij:

+ Zwarte raambekleding past bij alle woonstijlen
+ Met zwarte raambekleding maak je een statement zonder te overheersen
+ Wanneer je raambekleding zwart is, verduistert deze extra goed.
- Zwart absorbeert warmte
- Op donkere kleuren zie je eerder stof en vuil

Top 6 zwarte raambekleding

Overtuigd van de voordelen van zwarte raambekleding? Dan helpen we je graag kiezen! Hieronder doen we een zestal mooie suggesties.

1. Zwarte jaloezieen

De allerpopulairste vorm van zwarte raamdecoratie is de zwarte jaloezie. Vooral de houten variant doet het goed bij interieur liefhebbers. Hout is dikker dan aluminium, waardoor het net wat robuuster oogt. Bovendien oogt hout warmer dan aluminium. Zwarte houten jaloezieƫn zijn vooral geschikt voor woonkamers en (thuis)kantoren. Je kunt de lamellen zowel optrekken als op en neer bewegen. Hierdoor heb je veel controle over lichtinval en inkijk. Voor badkamers zijn houten jaloezieƫn minder geschikt. Vocht kan hout namelijk doen kromtrekken. Aluminium jaloezieƫn of PVC jaloezieƫn zijn beter geschikt als badkamer raambekleding. Ook voor slaapkamers zijn jaloezieƫn minder geschikt. Zelfs in gesloten stand kan er namelijk licht langs de lamellen sijpelen. Wil je persƩ zwarte jaloezieƫn in de slaapkamer? Kies dan voor raamdecoratie combineren. Ga bijvoorbeeld voor zwarte jaloezieƫn met gordijnen in een verduisterende stof. Dat is niet alleen praktisch, maar oogt ook nog eens ontzettend luxe!

2. Zwarte rolgordijnen

Houd je van een rustig interieur? Maar wil je toch een statement maken? Ga dan voor zwarte rolgordijnen! Dankzij het eenvoudige design past het rolgordijn perfect bij minimalistische interieurs. Het is dan ook een populaire vorm van moderne raambekleding. Zwarte rolgordijnen passen in iedere woonruimte. Kies in ruimtes waar je overdag veel tijd besteed voor een lichtdoorlatende variant. De woonkamer of je werkplek bijvoorbeeld. In de slaapkamer kies je juist beter voor verduisterende zwarte rolgordijnen. Houd echter wel rekening dat het systeem van rolluiken breder is dan de stof zelf. Hierdoor ontstaan er altijd lichtkieren langs de zijkanten. Maximale verduistering? Kies dan voor een combinatie van rolgordijnen en overgordijnen. Wil je net wat meer controle over lichtinval? Kies dan voor zwarte duo rolgordijnen.

Verano zwarte jaloezieen keuken houten barLuxaflex rolgordijn zwart openslaande deuren eettafel
Links: Verano zwarte jaloezieen keuken. Rechts: Luxaflex rolgordijn zwart.

3. Zwarte gordijnen

Gordijnen zijn echte sfeermakers! Het gordijn is dan ook nog altijd de populairste vorm van raambekleding. Bovendien kunnen gordijnen enorme breedtes bekleden. Onze gordijnen zijn leverbaar tot wel 10 meter breed! Ideaal voor grote ramen! Daarnaast hebben gordijnen veel bijkomende eigenschappen. Zo zijn er geluidswerende gordijnen, maar ook isolerende gordijnen. Vanwege de grote hoeveelheid stof maak je met zwarte gordijnen echt een statement! Bovendien passen zwarte gordijnen bij elke woonruimte en woonstijl. Kies bijvoorbeeld voor linnen zwarte vitrage in een landelijke woonkamer. In een hotel chique slaapkamer zijn donkere gordijnen in een velours stof een prachtige keuze!

4. Zwarte vouwgordijnen

Ook zwarte vouwgordijnen zijn tegenwoordig enorm in trek. Vooral in jaren 30 woningen zie je deze donkere raambekleding vaak terug. Vouwgordijnen zijn namelijk erg populair als erker raambekleding. Met donkere vouwgordijnen in zoā€™n grote raampartij trek je zeker de aandacht! Bepaal zelf de hoeveelheid lichtinval door het gordijn in of uit te vouwen. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in dezelfde stoffen als onze gordijnen. Daardoor hebben ook veel vouwgordijnen bijkomende voordelen. Kies je bij het verduisterend vouwgordijn voor de Lagoon? Dan werkt je vouwgordijn geluiddempend. Wil je graag een isolerend vouwgordijn? Dan is de stof Reflex een goede keuze!

Lichtdoorlatend vouwgordijn zwart LuxaflexLuxaflex zwarte vitrage en plisse gordijn zwart hoge ramen zwarte gordijnrail
Links: Lichtdoorlatend vouwgordijn zwart. Rechts: Zwarte vitrage en plisse gordijn zwart.

5. Zwarte plissegordijnen

Ben je op zoek naar raambekleding voor de slaapkamer? Dan zijn zwarte plissegordijnen een onwijs goede keuze! Je monteert ze namelijk strak op het raam. Hierdoor heb je nauwelijks last van lichtkieren. En wist je dat wanneer je plissĆ© gordijnen zwart zijn, ze nĆ³g beter verduisteren? Hoe donkerder de raambekleding, hoe beter de verduistering. Dit geldt voor alle soorten raambekleding. Wil je optimale controle over privacy en lichtinval? Bestel je zwarte plisse gordijn dan in een Top Down - Bottom Up uitvoering.

6. Zwarte lamellen verticaal

Uiteraard zijn ook verticale lamellen beschikbaar in een zwarte uitvoering. Verticale lamellen zijn zeer geschikt voor grote raampartijen. Een ideale keuze dus wanneer je op zoek bent naar schuifpui raambekleding. De vele gelijke stroken zorgen voor een strak symmetrisch uiterlijk. Daardoor passen zwarte verticale lamellen heel goed bij een modern interieur. Bovendien biedt dit type raambekleding veel controle over inkijk en lichtinval. Je kunt de lamellen immers niet alleen opzij bewegen, maar ook kantelen.

Verano zwarte plissegordijnen ervaring thuis binnenkijkenZwarte verticale lamellen zwarte keuken
Links: Zwarte plissƩ gordijnen thuis bij de familie Juckers. Rechts: Zwarte verticale lamellen bij @noakk.nl.

Samenvatting

In onderstaand overzicht zetten we alle opties overzichtelijk op een rij. Ben je bijvoorbeeld specifiek op zoek naar zwarte badkamer raambekleding? Dan vallen houten jaloezieĆ«n automatisch af. Kies in dat geval liever voor aluminium of houtlook jaloezieĆ«n. Speelt prijs een grote rol? Kijk dan eens naar onze zwarte rolgordijnen! Ons eigen Solano rolgordijn standaard is al leverbaar vanaf ā‚¬14,90!

Type raambekleding Vanaf-prijs Geschikt voor woonkamers Geschikt voor badkamers Geschikt voor keukens
Houten jaloezieĆ«n ā‚¬39,95 āœ“ āœ˜ Alleen als het raam niet dichtbij een vocht- of vetbron is.
Houtlook jaloezieĆ«n ā‚¬44,95 āœ“ āœ“ āœ“
Aluminium jaloezieĆ«n ā‚¬27,95 āœ“ āœ“ āœ“
Rolgordijnen ā‚¬14,90 āœ“ āœ˜ Alleen als het raam niet dichtbij een vocht- of vetbron is.
Gordijnen ā‚¬11,99 āœ“ āœ˜ Alleen als het raam niet dichtbij een vocht- of vetbron is.
Vouwgordijnen ā‚¬129,95 āœ“ āœ˜ Alleen als het raam niet dichtbij een vocht- of vetbron is.
PlissĆ©gordijnen ā‚¬49,95 āœ“ Alleen wanneer je kiest voor een Luxaflex PlissĆ© Shade met StainStop of ToparĀ® Plus. Alleen als het raam niet dichtbij een vocht- of vetbron is of wanneer je kiest voor een Luxaflex PlissĆ© Shade met StainStop of ToparĀ® Plus.
Verticale lamellen ā‚¬39,95 āœ“ āœ“ āœ“

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons gratis kleurstalen. Meestal ontvang je de stalen binnen 2 werkdagen. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden. Hier vind je ons hele assortiment onder Ć©Ć©n dak. Handig wanneer je gaat verbouwen of verhuizen!

Heb je toch nog vragen over zwarte raambekleding? Of wil je iets anders weten? Bel of mail gerust. Onze deskundige en enthousiaste medewerkers staan je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen