Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 6 tips raambekleding nieuwbouw

6 tips raambekleding nieuwbouw

6 tips raambekleding nieuwbouw
7 min. leestijd

Neem jij binnenkort je intrek in een nieuwbouwwoning? Dan is raambekleding een must! Er staan immers nog weinig tot geen bomen. Ook is de kans groot dat de schutting nog even op zich laat wachten. Is er nog een deel van de wijk in aanbouw? Houd er dan rekening mee dat er de hele dag bouwlui af en aan lopen. Dit alles gaat ten koste van je privacy. Geen zorgen! Dat los je natuurlijk op met raamdecoratie. Maar welke raambekleding kies je voor jouw nieuwbouwwoning? Onderstaande tips helpen je kiezen.


Populaire raambekleding voor nieuwbouwhuizen


1. Gebruik visualisering tools

Gefeliciteerd! Je hebt een huis gekocht. Of beter gezegd, een lap grond. Het huis zelf moet immers nog gebouwd worden. Voorlopig heb je alleen een plattegrond om je aan vast te houden. Veel mensen vinden het best lastig om de ware grootte in te schatten. Daarom is het een goed idee om een visualisering tool te gebruiken. Zo krijg je een beter idee van wat je werkelijk kwijt kan op die vierkante meters. Floorplanner is een heel gebruiksvriendelijke tool. Er staan ontelbaar veel meubelstukken voor je klaar om mee te schuiven. Bovendien is het gratis! Zeker het proberen waard dus.

Duo pliss├ę gordijnen nieuwbouw raambekleding modern interieur zwart wonenTips raamdecoratie nieuwbouw zonwering gordijnen landelijke raamdecoratie jaloezie├źn
Links: Moderne duo pliss├ę gordijnen nieuwbouw huis. Rechts: Gordijnen en houten jaloezie├źn in een landelijk interieur.

2. Welk type raambekleding kies je?

Welke raambekleding je kiest voor jouw nieuwbouwwoning is afhankelijk van twee factoren: Smaak en functie.

Smaak

Waarschijnlijk heb je al een bepaalde woonstijl in gedachten. Een modern interieur of juist een klassiek interieur bijvoorbeeld. Bepaalde stijlen gaan beter samen met bepaalde raamdecoratie. Zo gaan linnen gordijnen hand in hand met de landelijke woonstijl. Aluminium jaloezie├źn zijn juist weer typerend voor de industri├źle woonstijl, terwijl zwarte houten jaloezie├źn perfect passen bij moderne interieurs. Laat je inspireren door onze blogs over diverse woonstijlen. Hierin vertellen we per interieurstijl welke raamdecoratie er het beste bij past.┬á

Functie

Naast het esthetische aspect is er natuurlijk nog het functionele aspect. Raambekleding dient om de lichtinval en privacy te controleren. In hoeverre deze zaken van belang zijn heeft vooral te maken met de woonruimte. Zo is in een badkamer privacy en waterbestendigheid heel belangrijk. Populaire vochtbestendige keuzes zijn aluminium en PVC jaloezie├źn. In een slaapkamer is verduistering een must. Voor ultieme verduistering kies je het beste voor verduisterende pliss├ęgordijnen. Deze raambekleding laat de minste hoeveelheid licht aan de zijkanten door.

3. Raambekleding zonder boren en schroeven

De kans is groot dat je aluminium of kunststof kozijnen krijgt. Het materiaal is van groot belang voor jouw raamdecoratie keuze. In aluminium en kunststof kozijnen kan je namelijk beter niet boren en schroeven. Een oplossing kan zijn om de raambekleding boven het kozijn te monteren. Met gordijnen is dit sowieso gebruikelijk. Er zijn ook andere oplossingen: KeJe of Verano SmartFit raamdecoratie bijvoorbeeld. Hierbij wordt de raamdecoratie in een frame geplaatst. Deze wordt middels magneetstrips op het kozijn geplaatst. Verano SmartFit raambekleding kan eventueel ook met montageclips geplaatst worden. Bij beide opties is boren en schroeven niet nodig. Je kunt ook kiezen voor raamdecoratie met plakprofielen of klemsteunen. Wij bieden diverse raamdecoratie zonder boren aan: Aluminium jaloezie├źn 25 mm en 16 mm, (duo) rolgordijnen, vouwgordijnen en pliss├ęgordijnen zonder boren.

4. Wacht tot de kijkdag voor exacte maten

Het kan verleidelijk zijn om alles zo snel mogelijk te bestellen. Zo weet je immers zeker dat het aanwezig is wanneer je je intrek neemt. Voor maatwerkproducten is dit echter niet handig. De exacte maat kan namelijk best enkele millimeters of zelfs centimeters verschillen. Hierdoor kan je maatwerkproduct net te klein of te groot uitvallen. Zonde! In veel gevallen kun je maatwerkproducten immers ook niet ruilen. Houd hier dus ook rekening mee met je raambekleding. Voor de oplevering worden er vaak kijkdagen georganiseerd. Zo'n kijkdag is ideaal om maten op te nemen. Natuurlijk kan je wel alvast nadenken over welk type raambekleding je wil. Hetzelfde geldt voor de kleur en stof. Bezoek showrooms of bestel kleurstalen. Onze grote showroom is gevestigd in Leeuwarden. Hier vind je naast raamdecoratie ook vloeren, horren, zonneschermen, overkappingen, screens en rolluiken. Bovendien bestel je bij ons gratis kleurstalen!

5. Houd rekening met zomerse hitte

Nieuwbouwwoningen zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. In de winter is dit geweldig. Je hoeft immers minder te stoken. Toch kleeft er ook een nadeel aan goed geïsoleerde woningen. In de zomer kan de hitte moeilijk ontsnappen. Oververhitting is dan ook een bekend euvel van nieuwbouwwoningen. Dit ontstaat wanneer de zon lange tijd naar binnen schijnt. De oplossing? Wederom raambekleding! Binnenzonwering zoals zonwerende rolgordijnen helpt, maar buitenzonwering doet nog veel meer! Screens en rolluiken bijvoorbeeld. Benieuwd welk product voor jou de beste keuze is? Lees dan ons blog over de voor- en nadelen van screens en rolluiken.

Grijze screens nieuwbouw tips raambekleding buitenzonwering openslaande deurenAntraciet grijze rolluiken nieuwbouw tips raambekleding kosten buitenzonwering
Links: Screens nieuwbouw. Rechts: Rolluiken nieuwbouw.

6. Lagere kosten raamdecoratie nieuwbouw met collectiviteitskorting

Een nieuwbouwhuis wordt in de regel kaal opgeleverd. In sommige gevallen wordt de keuken en badkamer al geplaatst, maar de rest regel je meestal zelf. De raambekleding bijvoorbeeld. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou. Ook al je buren zullen raambekleding nodig hebben. In dat geval is onze collectiviteitskorting heel interessant! Schaf je tegelijk met je toekomstige buren raamdecoratie aan? Dan kunnen we dit tegen een extra voordelig tarief doen. Interesse in onze nieuwbouw collectiviteitskorting? Neem dan contact op met onze klantenservice via klantenservice@solanowonen.nl. Of bel naar 058-2897955.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over raambekleding nieuwbouw? Bel of mail gerust! Of kom langs in onze grote showroom in Leeuwarden. Ons professionele en enthousiaste team helpt je graag verder!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen