Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 5x raambekleding zwarte kozijnen: jaloezieën tot gordijnen

5x raambekleding zwarte kozijnen: jaloezieën tot gordijnen

5x raambekleding zwarte kozijnen: jaloezieën tot gordijnen
8 min. leestijd

Als er iets populair is in de woonwereld, dan is het wel de kleur zwart. Denk aan zwarte plinten, zwarte keukens en zwarte kozijnen. In dit blog focussen we ons op dat laatste: Zwarte kozijnen. En dan specifiek op welke raambekleding bij zwarte kozijnen past. Want hoe fijn die extra lichtinval ook kan zijn, soms hebben we gewoon behoefte aan wat meer privacy.


Populaire raambekleding bij zwarte kozijnen


Waarom zwarte kozijnen?

Zwarte kozijnen zijn natuurlijk niet voor niets zo populair. Hier zijn een aantal hele goede redenen voor. We noemen er drie!

Stijlvolle accentkleur

Zwart is een onwijs stijlvolle kleur. Het straalt zowel elegantie als iets stoers uit. Geen wonder dus dat deze kleur megapopulair is in de woonbranche. Een optie om zwart in je interieur toe te passen is door voor zwarte muren te kiezen. Velen vinden dit echter net wat te gedurfd. Bovendien kunnen zwarte muren een ruimte erg donker maken en optisch verkleinen. Zwarte kozijnen zijn een goede tussenoplossing. Zo heb je wel zwarte accenten in huis, maar lever je niet in op het licht. In combinatie met een witte muur zorgen ze bovendien voor een geweldig contrast! Ook creëren ze op deze manier een soort lijst. Fantastisch als je grote ramen plus een mooi vrij uitzicht hebt!

Raambekleding zwarte kozijnen van wit naar zwart verven ervaring voor en na inspiratie Raamdecoratie zwarte kozijnen van wit naar zwart verven ervaring voor en na tips
Je kozijnen van wit naar zwart verven? Doen! Kijk maar eens naar deze voor en na foto’s van @thuis_opnr4. Wat een verschil, hè?

Voor elke woonstijl

Dat zwarte kozijnen nu een grote trend zijn, wil niet zeggen dat je over een paar jaar spijt gaat krijgen. Zwart is namelijk tijdloos. Bovendien passen zwarte kozijnen in ieder interieur. Zwart is immers een universele kleur. Zo maken ze een industrieel interieur extra stoer, terwijl ze in een modern interieur juist heel strak ogen. Ook bij een landelijk interieur kunnen zwarte kozijnen geweldig staan. Ze maken het geheel iets chiquer en iets minder ‘truttig’. Doordat zwarte kozijnen samengaan met elke woonstijl, kan je gerust over een paar jaar je interieur omgooien.

Vroeger versus nu

‘Maar waarom koos men vroeger dan nooit voor zwarte kozijnen?’, denk je misschien. Daar is een logische verklaring voor. Voorheen waren de meeste kozijnen van hout gemaakt. Het nadeel van zwarte houten kozijnen is dat ze kunnen gaan kromtrekken van de warmte. Donkere kleuren absorberen immers warmte en licht. De enige zwarte kozijnen die je vroeger zag, waren dan ook stalen kozijnen. Deze zag je vooral in fabrieken. Dit is dan ook de reden dat veel mensen industriële associaties krijgen bij zwarte kozijnen. Tegenwoordig zijn kozijnen voornamelijk van kunststof en aluminium. Hierbij is het probleem van kromtrekken niet aan de orde.

Zwarte kozijnen, welke raambekleding?

Goed, je hebt gekozen voor zwarte kozijnen. Nu wil je het effect natuurlijk niet teniet doen met raambekleding. Geen raambekleding is natuurlijk geen optie. Zonder raambekleding heb je immers geen controle over inkijk en lichtinval. Maar voor welke raambekleding kies je dan? Hieronder doen we een aantal mooie suggesties.

Raambekleding zwarte kozijnen zwarte jaloezieën raamdecoratie tipsRaamdecoratie zwarte kozijnen plisségordijnen Luxaflex Duette Shades
Links: Zwarte kozijnen zwarte jaloezieën bij @jenny_nieuwenhuizen. Rechts: Zwarte kozijnen en plisségordijnen.

1. Jaloezieen

De meest gekozen vorm van raambekleding bij zwarte kozijnen is de jaloezie. Met name houten jaloezieën zijn onwijs populair. De symmetrie van de latjes complimenteren het strakke karakter van de zwarte kozijnen. Jaloezieën zijn erg aanwezig. Juist daarom vestigen ze de aandacht op je ramen en daarmee op de zwarte kozijnen. Vraag je je af welke kleur jaloezieen bij zwarte kozijnen het mooist is? Scroll dan snel verder naar de volgende paragraaf.

2. Plisségordijnen

Ook plisségordijnen winnen de laatste jaren aan populariteit. De strakke vouwen passen onwijs goed bij een moderne woonstijl. Vooral Top Down Bottom Up plisségordijnen zijn een fantastische keuze voor zwarte kozijnen. Doordat je de plissé zowel van boven als beneden kan openen, lijkt de raamdecoratie los voor het raam te zweven. Zo wordt een groot gedeelte van het kozijn vrijgelaten.

Raambekleding zwarte kozijnen zonder boren en schroeven plisségordijnen smartfit easyclickwelke kleur gordijnen bij zwarte kozijnen raambekleding tips
Links: Zwarte kozijnen met plisségordijnen. Rechts: Zwarte kozijnen en gordijnen.

3. Gordijnen

Voordeel van gordijnen is dat ze de kozijnen als het ware ‘inlijsten’. Zo leg je extra nadruk op die gave zwarte kozijnen. Bovendien zijn gordijnen echte sfeermakers. Zo’n groot pakket stof voegt veel warmte toe aan een ruimte. Ideaal dus als je interieur wat te kil aanvoelt. Gordijnen passen in principe bij elke woonstijl. Hierbij is de keuze voor stof en afwerking heel belangrijk. Zo staan linnen gordijnen met veel plooien geweldig bij een landelijk interieur. In een modern interieur kies je juist sneller voor een gladde stof en een strakke wave-plooi. Heb je een zwarte schuifpui? Dan zijn gordijnen ideaal! Je beweegt ze immer gemakkelijk opzij.

4. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen staan onwijs mooi bij een landelijk interieur. Ook zijn vouwgordijnen een goede keuze om een modern interieur wat meer sfeer te geven. Traditionele gordijnen zijn al snel te overheersend in een minimalistisch interieur. Kies je voor vouwgordijnen bij een modern interieur? Voeg in dat geval baleinen toe. Deze zorgen ervoor dat het vouwgordijn strakker valt. Bij klassieke interieurs staan vouwgordijnen zonder baleinen juist beter. Hierdoor vallen ze soepeler.

Raambekleding zwarte kozijnen met vouwgordijnen en gordijnen raamdecoratie tipsRaamdecoratie zwarte kozijnen met rolgordijnen Luxaflex raambekleding schuifpui
Links: Zwarte kozijnen met vouwgordijnen en gordijnen bij @looliving. Rechts: Zwarte kozijnen met rolgordijnen.

5. Rolgordijnen

Dankzij het eenvoudige design eisen rolgordijnen weinig aandacht op. Zo gaat de volledige aandacht naar jouw prachtige zwarte kozijnen. Vanwege het strakke karakter gaan rolgordijnen vooral goed samen met moderne interieurs. Voor een extra strakke look ga je voor een vierkante cassette.

Tip: SmartFit raambekleding

SmartFit raamdecoratie monteer je zonder boren en schroeven en is daarom ideaal voor aluminium en kunststof kozijnen. SmartFit aluminium jaloezieën 25 mm en plisségordijnen zonder boren bijvoorbeeld. SmartFit raamdecoratie zit in een frame. Deze klik je tussen het glas en rubber of plak je op het kozijn. Met SmartFit raamdecoratie blijft het kozijn volledig zichtbaar.

Welke kleur raambekleding bij zwarte kozijnen?

Naast het type raamdecoratie, is ook de kleur van belang. Vraag je je bijvoorbeeld af welke kleur gordijnen bij zwarte kozijnen het mooist zijn? Hieronder noemen we drie ideeën!

1. Zwart op zwart voor één geheel

De meest gangbare keuze voor zwarte kozijnen is zwarte raambekleding. Op deze worden raamdecoratie en kozijn één geheel. Ga bijvoorbeeld voor zwarte kozijnen met zwarte houten jaloezieen. Vergeet ook zeker de systeemkleur niet. De bevestigingssteunen en de onderlat bijvoorbeeld. In veel gevallen kunnen deze onderdelen ook in het zwart (RAL 9005) uitgevoerd worden.

2. Creëer een contrast met lichte raamdecoratie

Je kunt er ook voor kiezen om een contrast te creëren. Dit doe je door voor lichte raamdecoratie te kiezen. Witte jaloezieën of lichtgrijze plisségordijnen bijvoorbeeld. Op deze manier komt de raamdecoratie juist los van het kozijn in plaats van in te blenden. Zo gaat de volledige aandacht naar de zwarte kozijnen. Bovendien zorgt dit contrast voor optisch volume.

3. Aardse tinten

Kan jouw interieur wel een zachte touch gebruiken? Kies dan voor raamdecoratie in een aardse tint. Een mooie zand- of kaneelkleur bijvoorbeeld. Deze natuurlijke kleuren gaan goed samen met zwart. Wil je jouw interieur een vleugje boho geven? Dan is aardse raamdecoratie een goed idee! Vooral vouwgordijn doen het goed in deze woonstijl.

Raambekleding zwarte kozijnen met witte jaloezieën raamdecoratieRaambekleding bij zwarte kozijnen met plisségordijnen raamdecoratie tips
Links: Zwarte kozijnen witte jaloezieën bij @marniekinterieurstyling. Rechts: Zwarte kozijnen met zwarte plisségordijnen.

Gratis kleurstalen

Op zoek naar raamdecoratie zwarte kozijnen? Maar wil je de stof of kleur graag eerst in het echt zien? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig en snel gratis kleurstalen. In de meeste gevallen worden de stalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast heten we je graag welkom in onze showroom te Leeuwarden! Hier vind je al onze producten onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, overkappingen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal wanneer je ook interesse hebt in andere producten!

Heb je toch nog vragen over raambekleding zwarte kozijnen? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team staat je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen