Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 4x stijlvol wonen met modern chique raamdecoratie

4x stijlvol wonen met modern chique raamdecoratie

4x stijlvol wonen met modern chique raamdecoratie
4 min. leestijd

Als het gaat om modern chique wonen, gaat het allemaal om het combineren van strakke, moderne elementen met elegante en luxe details. Het resultaat is een stijlvol en verfijnd interieur dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Deze interieurstijl wordt ook wel stijlvol wonen of warm modern genoemd. In dit blog gaan we dieper in op de kenmerken van modern chique wonen en geven we tips om deze stijl toe te passen in jouw eigen huis. Natuurlijk met de nadruk op modern chique raamdecoratie!

Kenmerken van modern chique wonen

Om te begrijpen welke raambekleding goed past bij de modern chique woonstijl, is het belangrijk om te weten wat een stijlvol wonen interieur kenmerkt. We noemen er vier!

1. Strakke lijnen en eenvoudige vormen

Meubels in een modern chic interieur hebben vaak strakke lijnen en eenvoudige vormen, zonder overbodige versieringen. Dit zorgt voor een minimalistische uitstraling die tegelijkertijd ook stijlvol is.

2. Neutrale basis met metallics

Een modern chique en hotel chique interieur hebben veel raakvlakken. Het verschil zit ‘m vooral in het kleurgebruik. In een hotel chique interieur zie je veel donkere volle kleuren, terwijl de modern chique woonstijl zich juist kenmerkt door het gebruik van neutrale kleuren. Denk aan wit, zwart, grijs en beige. Hierdoor ontstaat er een rustige en tijdloze sfeer. Accenten worden gelegd door het gebruik van metallics, zoals goud, zilver en koper.

3. Hoogwaardige materialen

Binnen deze luxe woninginrichting wordt er veel waarde gehecht aan kwaliteit en duurzaamheid. Investeer in materialen zoals marmer, messing en hout met een mooie nerf.. Met deze materialen creëer je een warm en luxe interieur. Bovendien gaan deze kwalitatieve items lang mee.

4. Minimalistische accessoires

Accessoires zijn bij modern chique wonen vaak minimalistisch en dienen als subtiele accenten. Denk hierbij aan een glazen vaas met een enkele tak erin of een gouden kandelaar op een plank. Houd het simpel!

Modern chique raamdecoratie

Raambekleding is een belangrijk onderdeel van een stijlvol interieur. Het heeft een grote impact op de uitstraling van een ruimte. Het is dus belangrijk dat je raambekleding kiest die goed past bij de woonstijl. Daarom volgen hieronder drie mooi suggesties voor een modern chic interieur.

Luxe interieur beige chique woonkamer gordijnen wave taatsdeur gietvloerZwarte houten jaloezieën modern chique interieur stijlvolle inrichting keuken
Links: Luxe interieur woonkamer met gordijnen. Rechts: Warm modern interieur met jaloezieën.

1. Gordijnen

Allereerst zijn gordijnen een goede keuze voor een modern chique woninginrichting. Dankzij de grote hoeveelheid stof zorgt dit type raamdecoratie voor veel warmte in je interieur. Ideaal wanneer je graag een warm modern tintje wil. Zoals eerder genoemd wordt de modern chic woonstijl onder meer gekenmerkt door luxe materialen. Velours en linnen(look) gordijnen passen dan ook goed bij deze stijl.

2. Houten jaloezieën

Ook houten jaloezieën passen goed bij een modern chique interieur. Voor een extra warme en luxe uitstraling kies je voor een lamel met houtnerf. Vooral zwarte houten jaloezieën zien we veel terug binnen deze stijlvolle inrichting. Houten jaloezieën zijn vooral geschikt in een modern chique woonkamer. Voor slaapkamers is dit type raamdecoratie minder geschikt. Er kan namelijk altijd licht langs de lamellen sijpelen. Wil je toch graag jaloezieën in de slaapkamer? Dan is gordijnen combineren met jaloezieën een mooie oplossing.

3. Rolgordijnen

Liever iets eenvoudigers? Dan is het rolgordijn een goede keuze. Het minimalistische ontwerp van dit type raamdecoratie past goed bij de kenmerkende strakke lijnen van een modern chic interieur. Bovendien zijn rolgordijnen tegenwoordig verkrijgbaar in luxe stoffen. Kies bijvoorbeeld voor een geweven linnenlook stof in een neutrale kleur.

4. Plisségordijnen

Tot slot past ook het plisségordijn goed bij een modern chique interieur. Dankzij de symmetrisch gevouwen stof oogt dit type raambekleding enorm chique. Zeker wanneer je kiest voor een stof met een geweven structuur. Plisségordijnen kennen bovendien een groot bijkomend voordeel: Ze werken isolerend. De lucht die zich tussen de twee stoflagen bevindt, fungeert als isolerende laag tegen zowel kou als hitte. Lees ons blog over warmtewerende raambekleding voor meer informatie.

Combineren gordijnen en plisségordijnen gietvloer strelitziaLuxaflex rolgordijnen in een modern chic interieur
Links: Plisségordijnen en overgordijnen. Rechts: Rolgordijnen in een modern chic interieur.

Gratis kleurstalen

Wil je eerst de kleuren van de raambekleding zien voordat je een beslissing neemt? Geen probleem! Je kunt eenvoudig en snel gratis kleurstalen bestellen. Meestal worden deze binnen twee werkdagen verstuurd. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden. Hier vind je ons complete assortiment onder één dak. Of je nu op zoek bent naar raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, horren, overkappingen, screens, rolluiken of vloeren, wij hebben het allemaal. Perfect voor wanneer je gaat verbouwen of verhuizen!

Heb je vragen over modern chique raambekleding? Of wil je meer informatie over een ander onderwerp? Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen. Ons deskundige en enthousiaste team staat klaar om je te helpen.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen