Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie verticale lamellen

Meetinstructie verticale lamellen

Bepaal eerst waar je het lamelgordijn gaat bevestigen. Komt het lamelgordijn tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren te hangen, dan is dit “In de dag”. Je meet dan volgens meetinstructie A. Komt het lamelgordijn over het raamkozijn heen te hangen, dan is dit “Op de dag”. De montage wordt dan vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. Je meet dan volgens meetinstructie B.

          

      In de dag                                Op de dag

Meetinstructie A: bevestiging tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren (In de dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters en haal van deze maat 0,5 centimeter af. Dit is voor de speling aan beide zijden. Dit is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters en haal van deze maat 1 centimeter af zodat de lamellen vrijhangen van de vensterbank of vloer. Dit is je bestelmaat.

 

Meetinstructie B: bevestiging over het raamkozijn heen (Op de dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. Meestal wordt aan elke zijde voor 5 cm extra overlapping gekozen maar dit bepaal je uiteraard helemaal zelf. De breedte inclusief de overlapping is je bestelmaat. 

Hoogte

Meet de gewenste hoogte en haal hier 1 cm vanaf zodat de lamellen vrij hangen van de vensterbank of de vloer. Dit is je bestelmaat.

 

Overige informatie 

  • Al onze producten worden geleverd met een maximale ketting- of koordlengte van één meter, waardoor het buiten het bereik van kleine kinderen blijft. Als je een ketting of koord langer dan één meter nodig hebt, neem dan direct contact met ons op wanneer je je bestelling hebt geplaatst.
Gratis meetservice Gratis kleurstalen