Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie Solano Screen standaard

Meetinstructie Solano Screen standaard

Bepaal eerst waar je het screen gaat bevestigen. Bij bevestiging op het kozijn of tussen twee muren  meet je volgens meetinstructie A. Bij plaatsing op de muur meet je volgens meetinstructie B.

                

      Op het kozijn                               Op de muur

Meetinstructie A: op het kozijn of tussen twee muren 

Bij het plaatsen van een screen op het kozijn of tussen twee muren, worden de omkasting en geleiders op het kozijn gemonteerd. Een screen kan ook in de nis (tussen twee muren) voor het kozijn geplaatst worden.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in (de buitenmaten van het kozijn). Doe dit op twee plaatsen want het kozijn of de muur kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Haal van deze maat 0,5 cm af zodat je aan beide kanten iets speling houdt. Deze maat vul je in bij het bestellen.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn  in centimeters  tot aan de vensterbank. Doe dit op twee plaatsen en noteer de kleinst gemeten maat. Verminder dit met 0,5 cm zodat je iets speling houdt.

 

Meetinstructie B: bevestiging op de muur 

Bij het plaatsen van een screen op de muur komt de omkasting (of bovenkap) boven het raamkozijn op de muur en komen de geleiders naast het kozijn ook op de muur.

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters tussen de muren in. Tel bij deze maat 6 cm op (= 2 x zijgeleiders van 3 cm). Deze maat vul je in bij het bestellen.

Hoogte

Meet de hoogte van de buitenmaat van het kozijn. Als je het screen boven het kozijn op de muur plaatst, tel je de omkastingmaat bij de kozijnmaat op.

De maat van de omkasting wordt zichtbaar na het invullen van de breedtemaat. Bijvoorbeeld bij een breedte van 400 cm, verspringt de omkasting automatisch naar 95 mm (= 9,5 cm). Bij de hoogte van het kozijn tel je in dit voorbeeld dus 9,5 cm op.  Let er hierbij wel op dat de omkastingmaat nog kan verspringen nadat je de hoogtemaat hebt ingevuld. 

Overige informatie 

  • De bestelmaten zijn altijd inclusief geleiders en omkasting. 
  • Als je het screen op het kozijn wilt monteren maar de omkasting boven het kozijn op de muur, dan meet je de breedte volgens meetinstructie A en de hoogte volgens meetinstrucie B. 
Gratis meetservice Gratis kleurstalen