Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie rolgordijnen

Meetinstructie rolgordijnen

Bepaal eerst waar je het rolgordijn gaat bevestigen. Je kunt het rolgordijn tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren bevestigen (In de Dag), of het rolgordijn over het raamkozijn heen bevestigen. (Op de Dag). De montage wordt dan vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. De montagesteunen zijn universeel en kunnen zowel in als op het kozijn bevestigd worden of tegen de wand of plafond.

 

             

    In de Dag                                  Op de Dag

Meetinstructie A: bevestiging tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren (In de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters en haal van deze maat 0,5 centimeter af. Dit is voor de speling aan beide zijden. Dit is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters. Je hoeft hier verder niets van af te halen of bij op te tellen. De gemeten maat is je bestelmaat.

 

Meetinstructie B: bevestiging over het raamkozijn heen (Op de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je helemaal zelf maar wij adviseren minimaal 10 cm zodat de stof van het rolgordijn ruim over het kozijn heen valt.  De gemeten maat + overlapping is je bestelmaat. 

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je helemaal zelf en hangt af hoeveel centimeter je het rolgordijn boven het kozijn gaat bevestigen. De gemeten maat + overlapping is je bestelmaat. 

 

Overige informatie 

  • Let op! De stofbreedte is smaller dan de bestelbreedte van je rolgordijn. De bestelbreedte is altijd inclusief de bevestigingssteunen. De stof tussen de bevestigingssteunen is totaal 3,3 cm smaller. Bij een rolgordijn met vierkante of ronde cassette is dit 4,3 cm (totaal). Bij een rolgordijn XL is dit 5 cm (totaal).
  • Al onze producten worden geleverd met een maximale ketting- of koordlengte van één meter, waardoor het buiten het bereik van kleine kinderen blijft. Als je een ketting of koord langer dan één meter nodig hebt, neem dan direct contact met ons op wanneer je je bestelling hebt geplaatst.
Gratis meetservice Gratis kleurstalen