Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie Verano plisségordijnen lichtkoepel

Meetinstructie Verano plisségordijnen lichtkoepel

Bepaal eerst waar je het koepelplisségordijn gaat bevestigen. Je kunt de plissé zowel in de koepel als onder de koepel bevestigen. Wanneer je de plissé in de koepel plaatst, moeten de wanden in de koepel recht zijn zodat je de profielen hierop kunt vastschroeven. 

                     

      In de koepel                        Onder (of buiten) de koepel 

Meetinstructie A: bevestiging in de koepel

Breedte

Meet de breedte van de koepel in centimeters. Doe dit op twee plaatsen want de koepel kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Haal van deze maat 0,2 centimeter af (dit is voor de speling aan beide zijden). Dit is je bestelmaat.

Let op! Indien je bestelt met zijgeleidingsprofielen is de bestelmaat inclusief zijgeleiding! Controleer of de koepel haaks is om problemen met plaatsen te voorkomen.

Lengte

Meet de strakke lengte van de koepel in centimeters. Dit is je bestelmaat.

 

Meetinstructie B: bevestiging onder/buiten de koepel

Breedte

Meet de breedte van de koepel inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je zelf maar houd rekening met obstakels buiten de koepel. Meestal wordt aan elke zijde voor 5 cm extra overlapping gekozen. De breedte inclusief overlapping is je bestelmaat. 

Lengte

Meet de lengte van de koepel inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je zelf maar houd rekening met obstakels buiten de koepel. 

 

Overige informatie

  •  Wanneer je de ruimte zoveel mogelijk wilt verduisteren, adviseren wij de duoplisségordijn voor lichtkoepel met een verduisterende stof. Bij een duoplisségordijn lopen de koorden namelijk tussen de dubbele stoflagen waardoor de gaatjes waar de koorden doorheen lopen niet zichtbaar zijn. Bij een plisségordijn voor lichtkoepel (met enkele stof) is dit wel het geval en zal er nog licht door de gaatjes komen. 
  • Wil je de ruimte niet verduisteren maar alleen het felle zonlicht tegenhouden? Kies dan voor een lichtdoorlatende stof. 
Gratis meetservice Gratis kleurstalen