Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie Aurora Plisséhordeur

Meetinstructie Aurora Plisséhordeur

De plissé hordeur is de enige echte Japanse hordeur van het merk Metaco, waarbij het gaas opvouwt (plisseert) i.p.v. oprolt. De plissé hordeur kan aan de binnen- of buitenzijde in het kozijn worden gemonteerd. Indien plaatsing in het kozijn niet mogelijk is, kan de deur middels een speciale montageset op de dag bevestigd worden.

                       

        In het kozijn                                     Op het kozijn

Meetinstructie bij bevestiging in het kozijn 

Enkele en dubbele hordeur

Meet de breedte en hoogte in centimeters van de opening van het kozijn. Tel bij de breedte 2 centimeter extra op zodat de hor goed sluit. Bij de gemeten hoogte hoef je niets op te tellen. Deze maten vul je in bij het bestellen. 

Wanneer je bij je bestelling voor een 'dubbele hordeur' kiest, ontvang je 2 hordeuren.  Je meet dan de totale breedte en hoogte van de opening. Bijvoorbeeld: de totale breedte van de opening is 250 cm. Deze maat vul je in bij het bestellen. Je ontvangt dan 2 hordeuren van elk 125 cm breed.

 

Meetinstructie bij bevestiging op het kozijn

Bij montage op het kozijn wordt de plisséhordeur op het kozijn of op de muur gemonteerd. De hordeur is dan voorzien van een speciale montageset waarmee je de deur op het kozijn kunt bevestigen. 

Enkele hordeur

Breedte: meet de breedte in centimeters van de opening van het kozijn. Tel hier 4,5 cm bij op. Deze breedtemaat vul je in bij het bestellen. 

Hoogte: meet de hoogte in centimeters van de opening van het kozijn. Tel bij de gemeten hoogte 6 cm op. Deze maat vul je in bij het bestellen.  

Dubbele hordeur

Breedte: meet de breedte in centimeters van de opening van het kozijn. Tel hier 9 cm bij op. Deze breedtemaat vul je in bij het bestellen. 

Hoogte: meet de hoogte in centimeters van de opening van het kozijn. Tel bij de gemeten hoogte 6 cm op. Deze maat vul je in bij het bestellen.  

Wanneer je bij je bestelling voor een 'dubbele hordeur' kiest, ontvang je 2 hordeuren.  Je meet dan de totale breedte en hoogte van de opening.  Bijvoorbeeld: de totale gemeten breedte van de opening is 250 cm. Deze maat vul je in bij het bestellen. Je ontvangt dan 2 hordeuren van elk 125 cm breed.

 

Overige informatie

  • Bij een schuine onderdorpel meet je de kleinste hoogtemaat. D.w.z. vanaf het hoogste deel van de drempel. 
  • Als je kozijn scheef is, meet dan op meerdere punten en geef de kleinst gemeten maat door. 
  • Houd bij een schuifpui er rekening mee dat de kruk niet in de weg zit. De deur kan dan niet bediend worden. Mogelijk dat in dat geval de deur op het kozijn gemonteerd kan worden. 
  • Wanneer je de hordeur op het kozijn plaatst en je deze geheel buiten de deuropening wilt bevestigen, en je hebt ook voldoende ruimte op het kozijn, dan adviseren wij bij de gemeten breedte tussen de 5 en 10 cm extra op te tellen. Bij een dubbele deur is dit tussen de 10 en 19 cm extra. Het aantal centimeters hangt af van de pakketdikte.

Pakketdikte

Afmeting deur Pakketdikte (profiel + gaas)
Enkele deur tot 110 cm breed 9,7 cm (8,4 bevestigingszijde en 1,3 cm aan sluitzijde)
Enkele deur tot 130 cm breed 11,7 cm (10,4 cm bevestigingszijde en 1,3 cm aan sluitzijde)
Enkele deur tot 160 cm breed 13,6 cm (12,3 cm bevestigingszijde en 1,3 cm aan sluitzijde)
Enkele deur tot 200 cm breed 15,1 cm (13,8 cm bevestigingszijde en 1,3 cm aan sluitzijde)
Dubbele deur tot 110 cm breed 16,8 cm
Dubbele deur tot 130 cm breed 20,8 cm
Dubbele deur tot 160 cm breed 24,6 cm
Dubbele deur tot 200 cm breed 27,6 cm

 

Gratis meetservice Gratis kleurstalen