Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie jaloezieën

Meetinstructie jaloezieën

Bepaal eerst waar je de jaloezie gaat bevestigen. Je kunt de jaloezie tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren bevestigen (In de Dag), of de jaloezie over het raamkozijn heen bevestigen (Op de Dag). De montage wordt dan vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. 

 

           

      In de Dag                               Op de Dag

Meetinstructie A: bevestiging tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren (In de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters. Doe dit op meerdere plaatsen want het kozijn kan iets scheef zijn. Noteer de smalst gemeten maat. Haal van deze maat 1 centimeter af (dit is voor de speling aan beide zijden). Dit is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters. Je hoeft hier geen speling van af te halen. Dit is je bestelmaat. 
Wil je dat de jaloezie iets vrijhangt van de vensterbank, haal dan 1 cm van de gemeten hoogte af. 

 

Meetinstructie B: bevestiging over het raamkozijn heen (Op de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je helemaal zelf maar wij adviseren minimaal 5 centimeter zodat de jaloezie een aantal centimeters over het kozijn heen valt. De gemeten maat + overlapping is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je zelf maar houd wel rekening met eventuele obstakels die in de weg kunnen zitten. De gemeten hoogte + overlapping is je bestelmaat. 

 

Meetinstructie C: bevestiging op een draai-kiepraam*

*alleen van toepassing bij 16 en 25 mm aluminium jaloezieen i.v.m. het meebestellen van klemsteunen voor het draai-kiepraam. Bij andere jaloezieen kunnen geen klemsteunen meebesteld worden. 

Breedte

Meet de breedte van het glas in centimeters en tel hier 4 centimeter bij op voor de overlapping (aan elke kant 2 cm). Houd hierbij rekening met uitstekende delen zoals een raamklink. 

Hoogte

Meet de totale hoogte van het kozijn in centimeters van het openslaande deel (draai-kiepgedeelte). De klemsteunen worden namelijk (zonder te schroeven) boven op het openslaande deel van het kozijn vastgeklemd en de eventueel meebestelde zijgeleiding wordt aan de onderkant van het kozijn vastgemaakt. De totale hoogtemaat is je bestelmaat.

Let op: als het raam dicht in de hoek draait, kan het raam in de meeste gevallen geen 90 graden meer geopend worden. Zorg dat er voldoende ruimte is voor het monteren van het bovenprofiel en de klemsteunen.

 

Meten van TruFit®
Alleen van toepassing bij producten van het merk Luxaflex®

Hout en kunststof kozijn
• Indien het kozijn een raamrubber heeft dat kleiner is dan 0,5 cm, meet dan over het raamrubber heen, van glaslat naar glaslat, en haal vervolgens 0,1 cm van de breedte af en 0,1 cm van de hoogtemaat.

Aluminium kozijn
• Indien het kozijn een raamrubber heeft dat in de breedte groter is dan 0,5 cm en in de diepte kleiner is dan 0,5 cm, meet dan tot het raamrubber, van raamrubber naar raamrubber, en tel dan 0,7 cm in de breedte en 0,7 cm in de hoogte erbij op.
• Indien het kozijn een raamrubber heeft dat in de breedte kleiner is dan 0,5 cm en in de diepte groter is dan 0,5 cm, meet dan tot het raamrubber, van raamrubber naar raamrubber, en tel 0,4 cm bij de breedte op en in de hoogte 1,1 cm op.

 

Overige informatie 

  • Al onze producten worden geleverd met een maximale ketting- of koordlengte van één meter, waardoor het buiten het bereik van kleine kinderen blijft. Als je een ketting of koord langer dan één meter nodig hebt, neem dan direct contact met ons op wanneer je je bestelling hebt geplaatst.
Gratis meetservice Gratis kleurstalen