Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie gordijnen

Meetinstructie gordijnen

Het opmeten van geplooide gordijnen

Breedte

De breedte van het gordijn is de railbreedte +10 cm extra. Door het gordijn breder te bestellen dan de rail voorkom je dat het gordijn gaat kieren, omdat het altijd iets terug veert.

Hoogte

  • Heb je al een bestaande rail hangen? Meet op 3 plaatsen: links, midden en rechts van de bovenkant rail tot vloer en haal van de kleinst gemeten maat 1,5 cm af.
  • Hangt er nog geen rail? Meet dan de afstand van plafond tot vloer op 3 plaatsen: links, midden en rechts. Haal van de kleinst gemeten maat 1,5 cm af.

 

Het opmeten van gordijnen op ringen

Breedte

De breedte van je roede is de breedte van je gordijn. 

Hoogte

De hoogte meet je van bovenkant roede tot vloer op 3 plaatsen, links, midden en rechts. Bij de kleinst gemeten maat tel je 1,5 cm op. 

 

Het opmeten van wave gordijnen

Kies bij voorkeur kamerhoge stoffen voor een wavegordijn. Bij een banen stof is de kans groot dat een naad op een wave golf uitkomt en bij een kamerhoge stof heb je geen naden.

Breedte

De breedte van het wave gordijn is de railbreedte +5 cm extra.

Hoogte

Voor de hoogte van het wave gordijn meet je op 3 plaatsen, links, midden en rechts de afstand van onderkant rail tot vloer en haal je van de kleinst gemeten maat 1,5 cm af. 

 

Overige informatie

  • Houd rekening met vensterbanken, raamhendels en verwarmingsbuizen. Het is belangrijk dat de gordijnen vrij hangen.
  • Ligt er nog geen vloer? Houd dan rekening met de dikte van de nieuwe vloer en evt. een ondervloer.
  • Indien je kiest voor een elektrische Somfy rail dan meet je voor het bepalen van de hoogte de afstand van bovenkant rail tot vloer op 3 plaatsen: links, midden en rechts. Haal van de kleinst gemeten maat 7 cm af.
Gratis meetservice Gratis kleurstalen