Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie duorolgordijnen

Meetinstructie duorolgordijnen

Bepaal eerst waar je het duo rolgordijn gaat bevestigen. Je kunt het duorolgordijn tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren bevestigen (In de Dag), of het rolgordijn over het raamkozijn heen bevestigen. (Op de Dag). De montage wordt dan vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. De bevestigingssteunen kunnen zowel in als op het kozijn bevestigd worden en zowel tegen de wand als op het plafond. 

            

  In de Dag                                     Op de Dag

Meetinstructie A: bevestiging tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren (In de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters en haal van deze maat 0,5 centimeter af. Dit is voor de speling aan beide zijden. Dit is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters en haal van deze maat 1 centimeter af. Het duorolgordijn komt dan iets vrij boven het venster te hangen. De gemeten maat is je bestelmaat.

 

Meetinstructie B: bevestiging over het raamkozijn heen (Op de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je helemaal zelf maar wij adviseren tussen de 5 en 10 cm zodat de stof van het duorolgordijn (ruim) over het kozijn heen valt. De gemeten maat + overlapping is je bestelmaat. 

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je helemaal zelf en hangt af hoeveel centimeter je het duorolgordijn boven het kozijn gaat bevestigen. Houd er wel rekening mee dat het duorolgordijn aan de onderkant 1 centimeter vrij hangt van de vloer of vensterbank.  De gemeten maat + overlapping is je bestelmaat. 

 

Meerdere duorolgordijnen naast elkaar hangen

Wanneer er meerdere duorolgordijnen naast elkaar komen te hangen, kun je optioneel kiezen voor 'Baan doorlopend' zodat de banen van de verschillende duorolgordijnen doorlopen. Let op dat bij verschillende hoogtematen de banen mogelijk NIET allemaal sluitend zijn!

Geef bij je bestelling aan of de baan doorlopend of sluitend moet zijn.

Optie 1: Sluitend

Optie 2: Baan doorlopend

 

Overige informatie

  • Let op! De stofbreedte is smaller dan de bestelbreedte van je duorolgordijn. De bestelbreedte is altijd inclusief de bevestigingssteunen. De stof tussen de bevestigingssteunen is totaal 4 cm smaller (2 cm links en 2 cm rechts)
  • Al onze producten worden geleverd met een maximale ketting- of koordlengte van één meter, waardoor het buiten het bereik van kleine kinderen blijft. Als je een ketting of koord langer dan één meter nodig hebt, neem dan direct contact met ons op wanneer je je bestelling hebt geplaatst.
Gratis meetservice Gratis kleurstalen