Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Zwarte gordijnen voor iedere woonstijl!

Zwarte gordijnen voor iedere woonstijl!

Zwarte gordijnen voor iedere woonstijl!
5 min. leestijd

De kleur zwart is één van de grootste woontrends van het moment. Denk aan zwarte keukens, zwarte schuttingen en zwarte kozijnen. Ook zwarte raambekleding maakt een opmars. Zo zijn zwarte houten jaloezieën niet aan te slepen en winnen ook zwarte plissegordijnen aan terrein. Ook zwarte gordijnen worden steeds populairder. Logisch! Zwart past namelijk bij ieder interieur. Bovendien is het een kleur met vele eigenschappen. Wanneer je gordijnen zwart zijn, creëer je zowel een chique als stoer interieur.


Populaire zwarte gordijnen


Zwarte gordijnen voor elke woonruimte

Er is vrijwel geen ruimte in huis waar zwarte gordijnen niet geschikt voor zijn. Of je ze nu in je woonkamer of slaapkamer op wil hangen. Wel hebben gordijnen voor woonkamers andere eigenschappen dan slaapkamer gordijnen.

Zwarte gordijnen slaapkamer

Ben je op zoek naar gordijnen voor de slaapkamer? Dan zijn donkere gordijnen een goede keuze. Een donkere kleur verduistert namelijk altijd beter dan een lichte kleur. Zwarte verduisterende gordijnen zijn dus ideaal! De Solution bijvoorbeeld. Niet alle zwarte overgordijnen zijn verduisterend. Wel zijn vrijwel alle zwarte gordijnen verduisterend te maken. Dit doe je door ze te laten voeren. Nuancer, Palette of Jix bijvoorbeeld. Wil je graag zwarte vouwgordijnen in je slaapkamer? Dat kan! Vrijwel al onze gordijnstoffen zijn tevens uitvoerbaar als vouwgordijn.

Zwarte gordijnen woonkamer

Ook voor woonkamers zijn donkere gordijnen geschikt. Ga in dat geval voor zwarte transparante gordijnen: Zwarte vitrage of zwarte inbetween gordijnen. Met beide opties filter je het licht zonder het volledig te blokkeren. Je wil immers niet overdag in het donker zitten. Wil je niet dat voorbijgangers ‘s avonds naar binnen kunnen kijken? Dan zijn zwarte inbetweens of donkere vitrage minder geschikt. In dat geval zijn overgordijnen een betere keuze. Of ga voor een combinatie. Denk aan overgordijnen en vitrage. Ook een combinatie met een totaal ander type raamdecoratie is natuurlijk een optie: Zwarte jaloezieen met gordijnen.

Zwarte gordijnen voor ieder interieur

De kleur zwart is ontzettend divers. Zwart is tijdloos, elegant, chique, stoer en minimalistisch. Vanwege deze diversiteit passen zwarte gordijnen bij vrijwel ieder interieur. Wil je graag een moderne uitstraling? Kies dan voor een gladde stof met wave-plooi. Ben je dol op de hotel chique woonstijl? Dan zijn zwarte velours gordijnen een goede keuze. Gordijnstof Elite bijvoorbeeld. Voor landelijke en sobere interieurs zijn zwarte linnen gordijnen een mooie optie. Kies echter liever geen 100% linnen gordijnen. Linnen is namelijk kreuk-, krimp- en verkleuringsgevoelig. Linnenlook gordijnen bieden een goed alternatief. Deze gordijnen bestaan volledig uit polyester. Toch zijn ze amper van echt linnen te onderscheiden. Inbetween Flax bijvoorbeeld.

Zwarte gordijnen slaapkamer zwarte verduisterende gordijnen donkere raambekledingA House Of Happiness Kantoner inbetween zwart raambekleding
Links: Zwarte gordijnen slaapkamer. Rechts: A House Of Happiness Kantoner inbetween zwart.

Bonustip: Gordijnroede zwart

Maak de look compleet door niet alleen voor zwarte gordijnen, maar ook voor zwarte gordijnrails te kiezen. Bij ons heb je de keuze uit zowel een zwarte gordijnrail als een zwarte gordijnroede. Welk type geschikt is voor jouw gordijnen hangt af van jouw smaak en de gekozen plooi. Een gordijn met inslagringen wordt altijd aan een roede bevestigd. Een geplooid gordijn kan zowel aan een roede als aan een rail worden bevestigd. Wat jij het mooist vindt dus!

Goedkope zwarte gordijnen op maat

Natuurlijk zijn jouw gordijnen het mooist als ze perfect passen. Ga daarom altijd voor maatwerk. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Bovendien profiteer je altijd van hoge kortingen! Jouw zwarte gordijnen op maat bestellen doe je zo: Ga allereerst naar de stof van jouw keuze. Klik vervolgens op ‘Bereken je prijs’  en vul de gewenste maten in. Raadpleeg hiervoor onze meetinstructies. Vertrouw je toch liever op een professional? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Na het opgeven van de maten bepaal je stofkleur. Vervolgens kies je welke type plooi je wil en hoe het gordijn verdeeld moet worden. Tot slot kies je of je de gordijnen zelf op wil hangen of ze wil laten monteren. Na betaling wordt je gordijn in productie genomen. In de regel duurt dit circa 12 werkdagen. Als het zover is leveren wij jouw zwarte gordijnen kant en klaar bij je thuis af. 

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen. Meestal worden ze binnen twee werkdagen bezorgd. Uiteraard heten we je ook graag welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Heb je toch nog vragen over zwarte gordijnen? Bel of mail gerust! Ons professionele en enthousiaste team staat je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen